2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Diyet Check List
MAKALE #11325 © Yazan Dyt.Beste ALİMERT | Yayın Ağustos 2013 | 5,252 Okuyucu
Sürekli kilo vermek isteyenler veya sık sık kilo alıp verenler için “diyet” kelimesi güzel şeyler çağrıştırmayabilir. Ancak sürekli diyet yapılmasının nedeni de aslında doğru yöntemi bulamadığınızdan kaynaklanır. Her yıl yeni bir diyet moda olur, bu ara protein diyetleri gündemde, bir ara zayıflama hapları daha popülerdi,ölümle sonuçlanan haberleri duymuşsunuzdur. Karışımlar, kürler, çaylar, her gün televizyonda çıkan öneriler.. Ne yapacağınız konusunda kafanız karışmış olmalı. Siz yaşamınıza uygun olmayan ve devam edemeyeceğiniz bir yöntemi seçtiğiniz sürece popüler diyet akımının bir parçası olursunuz.

Kalıcı kilo verebilmek için

YAP
Kendini tanı, kan tahlillerin sağlığın hakkında bilgi verir, hormonların kilo vermene izin veriyor mu, zevklerin neler; ne yer ne içersin tüm gün. Yaşam şekline uymayan diyetler bırakılmaya mahkumdur

YAPMA
Tek yönlü besin diyetleri, protein diyetleri yapma. Protein metabolizmanı hızlandırdığı için kilo verirsin ancak tekrar almak kaçınılmaz. Sen protein diyeti ile zayıflarken böbrekler, sinir sistemi hasar görür. Ürik asit kolesterol yükselir, daha unutkan, daha sinirli olursun. Bağırsakların çalışmaz hale gelir. Tekrar kilo aldığında hasarlar kalıcı olabilir.

YAP
Karar ver. Hayır diyebilmelisin. Yememen gerektiğini düşündüğün yiyecek ikram edildi diye yeme. “hayır teşekkür ederim..” bu kadar basit..

YAP
Yarını planla. Gün içinde bulunacağın yerlere göre yiyeceklerini planlarsan uygulamak daha kolay olur.

YAPMA
Aç kalma. Uzun saatler boyu aç kalmak öğünde miktar kontrolünü zorlaştırır. Sumo güreşçilerinin kilo alabilmek için günde 2 öğün yediğini biliyor musun?

YAP
Neler yediklerini tüm gün yaz. Dengeli besleniyor musun? Et (kırmızı et, tavuk, balık, yumurta), süt grubu, meyve ve sebzeler, tahıllar( ekmek, bulgur, yulaf) gruplarının hepsinden gün içinde tüketmen şart. Kaçamakların neler ve hangi saatlerde yapıyorsun. Kaçamaklar genelde ana öğünde doymadığında veya yanlış yiyeceklerle doyduğunda olur.

YAP
Derin nefes al ve aktiviteni arttır. Oksijeni kullan, kaslarını çalıştır, böylece metabolizman hızlanır

YAPMA
Meyveyi yasaklayan diyetleri yapma.Vitamin, antioksidan, posa deposu olan meyveyi yemezsen tabletlere muhtaç kalırsın unutma.

YAP
Vücudunun asit oranını azalt. Asit oranın vücutta artması kilo sorunu da dahil tüm hastalıklara zemin hazırlar. İdararınızın renginden de takip edebilirsiniz. Açık renkli/renksiz olmalı idrarınız. Alkali ortamı sağlamak için bol su için, limon, sirke, taze sebzeleri bol tüket, şeker tüketme.Alkali su alarak suyuna karıştırabilirsin.

YAPMA
Market alışverişinde yememen gerektiğini düşündüğün yiyecekleri alma.

YAPMA
Kendine yasaklar koyma. Önemli olan miktar ve sıklık. Bir gün diyet yapmak nasıl zayıflatmıyorsa arada yapılan kaçamaklar bize kilo aldırmaz. Bunların miktarını kontrol etmeyi öğrenmelisin sadece. Her 7000 kcal 1 kilo demektir. Yakamadığında kilo alırsın, harcadığında kilo verirsin. Bu ise bir günde olmaz.

YAP
Tuzu azalt, baharatları arttır. Yemeklerimize tuz eklemek damak tadı alışkanlığı. Masanızda tuzluk yerine baharatlık olsun. kırmızı biber, zerdeçal, zencefil, kimyon, karabiber karıştırırsanız ve yemeklerinize eklerseniz hem yemeğinizin lezzetini arttırırsınız hem de metabolizmanızı hızlandırırsınız

Aslında biliyorsunuz ki önemli olan kilo verebilmek değil, indiğiniz kiloda kalabilmek ve tekrar kilo almamak. Bu hiç kolay değil, haklısınız… Yapılan araştırmalar da size hak veriyor, korumak çok zor, az sayıda kişi verdiği kiloları geri almıyor. Çünkü dünyada çok sayıda kişi ilk başta yanlış yöntemler deniyor. Geri almamak uyguladığınız zayıflama yöntemine bağlı…
İlk defa kilo vermeye çalışıyorsanız, aç kalmak, zayıflama hapları ve karışımları, delicesine spor, hepsi sizi istediğiniz kiloya kısa sürede ulaştırabilir. Fakat bu yöntemler uzun dönemde işe yarasaydı verdiğiniz kiloyu hatta daha fazlasını kısa sürede geri almazdınız. Ve bir kötü haber daha, artık vücudunuz eskisi gibi çalışmıyor olabilir. Tüm bu sağlıksız yöntemler kilo verdirirken birçok sağlık sorununa yol açabiliyor. İnsülin direnci ile beraber şeker hastalığı, yüksek kolesterol, karaciğer ve böbrek hastalıkları, bağışıklık sistemi sorunları, kemik erimesi gibi hastalık risklerini artırırken, kas kaybı ile daha fazla yağlanmaya yol açar.
Yanlış diyetler sonucunda değişen hormonlarınız ve metabolizmanızın daha yavaş çalışması istediğiniz zaman kilo verememenize neden olabilir. Kısa sürede zayıflarken, verilen kilonun büyük kısmını kaslardan kaybedersiniz. Zayıflasanız bile bölgesel kilolardan kurtulamamanızın sebebi de budur. Tekrar kilo alırken ise yağ kazanır vücudunuz. Böylece her defasında daha fazla yağa sahip olur, eski kilonuzda bile daha kilolu gözükürsünüz.


Bu kısır döngülerden kurtulmak çok kolay.. .İstemez misiniz?
Kilo vermek istiyorsunuz, hemen… Arkadaşınız gibi ya da kardeşiniz ya da sevgiliniz, çevrenizdeki herhangi biri gibi… oysa ondan o kadar farklısınız ki… Vücut yapınız; kas- yağ yüzdeniz, sağlık durumunuz, hormonlarınız, işiniz, sevdiğiniz-sevmediğiniz yiyecekler, beklentiniz, neden kilo aldığınız, nasıl bir beslenme şeklini hayatınıza adapte edebileceğiniz; ne kadar, nerde, ne sporu yapabileceğiniz ya da yapamayacağınız… daha bir çok şey.
Aç kalarak yapılan diyetler işe yaramaz. Ne ekmeği, ne yağı hayatınızda çıkarın. Ne arkadaş ortamlarından uzak kalın, ne de sevdiğiniz tatlardan. Yiyeceklerden uzaklaşmaya değil aslında dengeye ihtiyacınız var. Denge hayatınızı kolaylaştırır, kilo verdirir ve korumak çok kolay hale gelir
Son defa kilo vermek istiyorsanız kendi planınıza ihtiyacınız var ki, sizin yaşamınıza uysun, sağlıklı olsun, benimseyin, rahat -stressiz yapın ve bırakmayın.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Diyet Check List" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dyt.Beste ALİMERT'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dyt.Beste ALİMERT'in izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     3 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Beste ALİMERT Fotoğraf
Dyt.Beste ALİMERT
İstanbul
Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi146 kez tavsiye edildi
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Beste ALİMERT'in Yazıları
► Diyet Açılımı : Size Özel Diyet Dyt.Berrin YİĞİT
► Yeniden Diyet (Diyet Algısı) Dyt.Buket ADANÇ
► Diyet Kültürü Dyt.Selin ŞEN
► Diyet Hataları Dyt.Turgay KÖSE
► Diyet Nedir? Dyt.Nurten ÇETİN
► Diyet Palavraları Dyt.Elif ÖZCAN
► Ketojenik Diyet Dyt.Miray PAZAR
► Oruç ve Diyet Dyt.Seda KAYA
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Diyet Check List' başlığıyla benzeşen toplam 31 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Besin Alerjileri Ağustos 2013
► Kış Çorbaları PDF Ocak 2009
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


06:28
Top