2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Karın Germe Ameliyatı İçin Uygun Bir Aday Mısınız?
MAKALE #4331 © Yazan Op.Dr.Orhan Murat ÖZDEMİR | Yayın Ocak 2010 | 6,067 Okuyucu
Karın germe ameliyatı; göbek deliğinin aşağı kısmında kalan karın cildindeki çatlama, gevşeme, sarkma, buruşma gibi deformasyonlar, göbek deliğinin üzerinde kalan karın cildindeki gevşeme ve fazlalıklar, özellikle alt karın bölgesinde toplanmış yağ birikimleri ve karın kaslarının gevşek olmasından kaynaklanan karın şişkinliği gibi tüm sorunları tek bir girişim yapılarak düzeltir ve karın estetiğini yeniden kazandıran tek ameliyattır.

Karın bölgesinde yağlanma şikayeti olan, doğum yapmamış genç kadınlarda genellikle deri elastikiyeti de normal olduğu için estetik karın germe ameliyatına gerek kalmadan, problem karın bölgesine uygulanacak liposuction yöntemi ile de rahatlıkla çözülebilir. Fakat çoğu kadının problemi bu kadar hafif olmadığından dolayı böyle bir şansa da sahip değildir.

Estetik karın germe ameliyatını düşünen adayların büyük bir kısmı doğum yapmış kadınlardır. Doğum yapmamış olduğu halde aşırı kilo alıp vermeye bağlı karın sarkması oluşmuş bayanlar ve yine aşırı kilo verme sonucunda göbeği sarkan erkeklere de bu ameliyatı uygulamak mümkündür.

Estetik karın germe ameliyatı geçirmiş olmak daha sonra hamile kalmak için bir engel oluşturmaz. Yani estetik karın germe ameliyatı olan kadınlar da isterlerse daha sonra hamile kalabilirler. Ancak genel olarak bir daha doğum yapmayı düşünmeyen kadınlar için daha uygundur. Doğum yaptıktan sonra karın bölgesinin, tam olarak toparlanabilmesi için yaklaşık altı aya ihtiyacı vardır, bu süre bazı kadınlarda bir yıla kadar da uzayabilir. Bu nedenle estetik karın germe ameliyatı yaptırmayı düşünen kadınların doğumu takiben en az bir yıl beklemesinde fayda vardır.

Bazı kadınlar ise sadece karın derisinde oluşan çatlaklardan şikayet ederler ve ameliyat olmadan bu çatlaklardan kurtulmanın yollarını ararlar. Ancak derideki çatlakları ortadan kaldıracak herhangi bir yöntem yoktur.

Estetik karın germe operasyonları, göbek deliğinin altında kalan bölgede, deri ve yağ dokusu kesilerek çıkarıldığı için mutlaka bir ameliyat izi bırakır. İzlerin dıştan bakıldığı zaman gözle görülür belirginliği kişiden kişiye değişir. Kimi hastalarda yok denebilecek kadar belirsiz bir iz kalabilirken bazı hastalarda bu iz görülebilir seviyede olabilir. Her türlü ihtimal göz önünde bulundurularak, izin görülebilir bir şekilde kalacağını kabul etmek gerek. Belirsiz bir iz kalırsa da, bu sizin şansınız demektir. Ameliyat izi, sezaryen izi ile aynı seviyede, karın bölgesindeki fazlalıklar yanlara doğru ne kadar uzanıyorsa o uzunlukta olur, bikini içinde kalacak şekilde denk getirilir. Bu durumda bozulmuş karın estetiği yüzünden yaşadığınız sıkıntıların mı, yoksa estetik karın germe ameliyatı sonrasında meydana gelecek izlerin mi sizin için daha büyük bir sorun olacağı kararını vermelisiniz. Eğer "İz kalması benim için her hangi bir problem oluşturmaz, yeter ki yaşadığım sıkıntılardan kurtulayım." diyorsanız estetik karın germe ameliyatı sizin için idealdir. Bunları en baştan kabullendiğiniz takdirde estetik karın germe ameliyatının sonuçları son derece yüz güldürücü olacaktır.

UYGUN adaylar:
Kilo fazlalığı olmayıp, şişman olmayan kişiler
En küçük çocuğu en az bir yaşında olan ya da gelecekte doğum yapmayı düşünmeyen kadınlar
Sigara kullanmayanlar
Karın bölgesinden daha önce ameliyat geçirmeyenler
Ameliyat izlerini kabullenerek, beklentileri gerçeğe uyumlu olan kişiler
Genel sağlık durumu iyi olan kişiler
UYGUN OLMASADA ameliyat edilebilecek adaylar:
Kilo fazlalığı olsa bile obezite düzeyinde aşırı şişmanlığı olmayan kişiler
Sigara kullanıyor olsa bile 4 hafta boyunca sigara kullanmayacak kişiler
Önceden karın bölgesinden ameliyat olmuş, mevcut ameliyat izi problem oluşturmayacak kişiler
Ameliyat izlerini kabullenerek beklentileri gerçeğe uyumlu olan kişiler
Ameliyat olmaya engel teşkil edecek sağlık problemi olmayan kişiler
UYGUN OLMAYAN adaylar
Yakın zaman içinde hamile kalmayı planlayan kadınlar
Ameliyat olmaya engel teşkil edecek ciddi bir hastalığı bulunanlar
Ameliyat izlerini kabullenmeyen, gerçek ötesi beklenti içinde olan kişiler
Karnında sarkma olmaksızın, ciddi obezite problemi olanlar
Fazla miktarda sigara içen ve sigara kullanımından vazgeçemeyecek kişiler
Estetik karın germe ameliyatına engel teşkil edecek, geçirilmiş karın bölgesi ameliyatı olanlar
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Karın Germe Ameliyatı İçin Uygun Bir Aday Mısınız?" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Op.Dr.Orhan Murat ÖZDEMİR'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Op.Dr.Orhan Murat ÖZDEMİR'in izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Op.Dr.Orhan Murat ÖZDEMİR
Ankara
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi8 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Orhan Murat ÖZDEMİR'in Makaleleri
► Karın Germe Ameliyatı Prof.Dr.Aylin BİLGİN KARABULUT
► Karın Germe Ameliyatı Hakkında Bilinmesi Gerekenler Prof.Op.Dr. Ömer Refik ÖZERDEM
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Karın Germe Ameliyatı İçin Uygun Bir Aday Mısınız?' başlığıyla benzeşen toplam 44 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Göğüs Büyütme Ameliyatı Fiyatları ÇOK OKUNUYOR Ağustos 2010
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


04:08
Top