2007'den Bugüne 92,323 Tavsiye, 28,223 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Dövme Sildirme İşlemi - Lazerle Dövme Silme
MAKALE #4393 © Yazan Op.Dr.Orhan Murat ÖZDEMİR | Yayın Şubat 2010 | 9,086 Okuyucu
Cilde değişik simgeler çizilmesi ilk çağlardan beri mevcut olan bir uygulamadır. Düğünlerde gelinlerin avuçlarını süsleyen kına da bir çeşit dövmedir. Dövme işlemi sırasında kullanılan boyalar kalıcılık konusunda önem kazanır. Dövme işlemi artık ülkemizde de yavaş yavaş sıhhi koşullarda yapılmaya başlanmıştır. Henüz bir dövmeniz yoksa ve yaptırmayı düşünüyorsanız unutmayın ki bu uygulama uzun yıllar cildinizde kalacak ve istediğiniz anda bu dövmeyi çıkaramayacaksınız.
Bu işlemin genellikle geri dönüşsüz bir işlem olduğunu dövme yaptıranlar dövmeleri ile sosyal hayata girdiklerinde öğrenirler. Tecrübeme dayanarak söylüyorum; ilk dövmelerini yaptıranların yaklaşık %35'i ilk bir ay içinde dövmelerinden kurtulmak için araştırma yapmaya başlıyorlar. Bu nedenle de dövmesinden pişman olup sildirmek isteyenlerin sayısı her geçen gün artıyor ve bizim amacımızda bu dövmeleri iz bırakmadan deriden uzaklaştırmaya çalışmaktır.
Dövmeler değişik şekillerde yapılabildiği gibi cildin değişik seviyelerinede yapılabilmektedir. Amatör ve profesyonel dövmelerin ilk farkı da buradan başlar. Artık yavaş yavaş bir sanat gibi algılanan dövme uygulamaları cildin çok derinlerine boya enjekte edilmediği için bizi de yakından ilgilendirmektedir. Tedavisinde önemli olan birkaç parametre vardır. En önemlisi renk ve derinliktir.
Açık sarı, açık mavi ve açık yeşil gibi soluk renklerin tedavisi oldukça zordur. Ama koyu renkler çok iyi şekillerde tedavi edilebilmektedir.
Dövmeleriniz ne renk olursa olsun, Medlite C6 lazer sistemi ile acısız ve kısa seans süreleri ile tamamen kurtulabilirsiniz. Unutmayın ki bugüne kadar kullanılan tüm lazer sistemleri sadece siyah renkli dövmeleri çıkartabiliyorlardı. Medlite C6 dövme tedavisinde bir devrim yaratmış bir cihazdır. Üzerinde bulunan 4 farklı lazer dalga boyu ile sarı, yeşil, bulut mavisi gibi çıkartılması mümkün değildir denilen dövmeleri bile çıkarttığı için dünya da altın standart olarak kabul edilmiştir.
Günümüz de sıkça yapılan kalıcı makyaj tedavileri yanlış uygulandığı takdirde çok travmatik sonuçlara yol açmaktadır. Çok özel tedavi protokolleri ile kaş tüylerinizde hiçbir hasar olmadan kalıcı makyajınız tüm lazer sistemleri içinde sadece MedLite C6 lazer sistemi ile çıkartılabilmektedir.
Derinlik konusunda ise profesyonel dövmeler genellikle cildin alt tabası olan dermis içinde iken profesyonel olmayan yani tabanca ile yapılmamış dövmeler genellikle daha derinlerde bulunmaktadır. Boya ne kadar yüzeyde ise tedavisi de o kadar çabuk ve kolay olmaktadır.
Lazer dövme silme işlem süresi dövmenin büyüklüğüne ve beraberinde bulunan renk sayısına göre değişmekle birlikte uygulama çok uzun bir zaman almamaktadır. Seans sırasında özellikle koyu renkli dövmelere yapılan atışlar anlık olarak canınızı biraz yakar. Bu rahatsızlık dayanılmayacak bir seviyede değildir. Bu rahatsızlık tedavi sonrasında devam etmez. Lazer dövme silme işleminin seans sayısı genellikle değişkendir. 4 – 10 seans tedavi gerekebilir. Seans aralıkları genellikle iki aydır.
Lazer dövme silme işlemi sonrasında size antibiyotikli deri kremleri ve güneş koruyucular önerilecektir.
Lazer dövme sildirme işlemi sonrasında dövmenizin üzerinde kabarma ve kabuklanma meydana gelebilir. Kabukları kaldırmanız bu bölgede iz kalmasına neden olabileceğinden bu kabukları kaldırmamanız önerilir.
Lazer dövme sildirme işleminin ücretlendirilmesi seans başına ve dövme büyüklüğüne göre de değişiklik göstermektedir.
Dövme silme amacıyla kullandığım ve önerdiğim cihaz Medlite C6'dır ve Medlite C6 bir Q-Switched Nd-YAG Lazerdir.
Medlite C6 ile ayrıca leke tedavisi, kılcal damar tedavisi, lazer yüz gençleştirme, lazer epilasyon işlemleri de yapılabilmektedir.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Dövme Sildirme İşlemi - Lazerle Dövme Silme" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Op.Dr.Orhan Murat ÖZDEMİR'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Op.Dr.Orhan Murat ÖZDEMİR'in izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Op.Dr.Orhan Murat ÖZDEMİR
Ankara
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi8 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Orhan Murat ÖZDEMİR'in Makaleleri
► Lazerle Genital Estetik Op.Dr.Atıl AKTAŞ
► Lazerle Varis Tedavisi Prof.Dr.Levent OĞUZKURT
► Lazerle Varis Tedavisi Prof.Op.Dr. Neyyir Tuncay EREN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Dövme Sildirme İşlemi - Lazerle Dövme Silme' başlığıyla benzeşen toplam 15 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Göğüs Büyütme Ameliyatı Fiyatları ÇOK OKUNUYOR Ağustos 2010
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


07:22
Top