2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



İzsiz Meme Büyütme ve Dikleştirme Mümkün mü?
MAKALE #4842 © Yazan Prof.Dr.Ahmet KARACALAR | Yayın Nisan 2010 | 9,418 Okuyucu
Estetik cerrahide özellikle izsiz estetik cerrahi kavramına giderek artan bir ilgi var. Daha hızlı bir iyileşme yanında yapılan işlemin anlaşılmaması gibi avantajlar oldukça cazip görünüyor. Minimal invaziv estetik cerrahi olarak da bilinen bu tür işlemler özellikle hızla işe dönme ya da hızla aktif olma gibi modern çağın gereklerine oldukça uygundur. Aynı zamanda izin olmaması doğal, belli olmayan estetik kavramı ile de uyum içindedir. Şu anda bilim kesilen bir yerdeki izi tamamen yok etmenin çaresini bulabilmiş değil. İz konusunda sadece izi azaltma, gözden kaçırma ya da saklama şeklinde yöntemler kullanılabiliyor. O halde izsiz meme estetiği mümkün olabilir mi ?

İzsiz meme büyütme ve dikleştirme kavramına girebilecek iki yöntem vardır. Birincisi iğneye benzeyen kanüllerle yapılan ve kanülün 1-2 milimetrelik giriş yerinin iz denemeyecek kadar önemsiz olduğu hücresel meme estetiği ya da hyaluronik asit makrodolgu işlemidir. İkincisi ise göğüs kafesinde ve memede herhangi bir izi bırakmayan koltukaltı ya da göbek deliğinden yapılan endoskopik estetik cerrahi işlemleridir. Bu ikinci kavram da koltuk altında ya da göbek deliğinde çok az belli olan izler kalsa da meme ya da göğüs kafesinde iz bırakmayan yöntemler olarak söylenebilir.

BRCA-1, BRCA-2 pozitif olan ya da pozitif aile öyküsü verenler dışında kalan kişilerde hücresel büyütme ve bir dereceye kadar dikleştirme mümkündür. Bir beden büyütme sağlanabilir. İnsan yağ dokusunun bedendeki tüm diğer dokulardan daha fazla kök hücreye sahip olduğu biliniyor. Bir örnek verilirse aynı hacimdeki kemik iliğinden 1000 kat fazla kök hücre. 500 ml yağ dokusunda 200 milyon kök hücre var. Bu nedenle yağ hücresi enjeksiyonu ile verilen kök hücrelerin verildiği yerdeki dokuya dönüşme şansı var. Bu şans bize her yere yağ hücresi enjeksiyonu yapmamızı sağlıyor. Bu hücreler verilen yerde onarım sağlar, damarlanmayı arttırdığından beslenmeyi de arttırırlar. Üstelik verilen yağ hücreleri kişinin kendi dokusu olduğu için yabancı madde enjeksiyonlarının neden olduğu ya da olabileceği alerjik reaksiyonlar ya da granuloma gibi sorunlar da gözükmez.
Hyaluronik asit makrodolguya gelince, insan bedeninde bulunan hyaluronik asidin sentetik şekli geçici olarak (1-2 yıl) meme büyütme ve bir derece dikleştirme sağlar.

Endoestetik cerrahide 3-4 mm lik teleskoplarla koltuk altından ya da göbek deliğinden girilerek slikonlar yerleştirilir. Teleskobun ucundaki görüntü ekrana aktarılır. Görüntünün daha büyük olması anatomik yapıların korunabilmesini sağlar. İşlemin çok hassas ve özenli yapılabilmesini sağlar.Endoskopun kullanımı ile özellikle meme gibi yapılarda duyu sinirleri korunabilmekte, bir başka deyişle fonksiyonu olan bir sonuç elde edilebilmektedir. Meme büyütme de duyunun korunması çok önemlidir. Meme hem seksüel hem de süt salgısı olan fonksiyonel bir organdır. Bu görevleri yerine getirebilmesi için duyusunun yeterli olması gerekir. Meme büyütmede protezin yerleştirileceği cebin çok düzgün, simetrik ve temiz hazırlanmasını sağlar. Bu tip işlemler çok küçük bir giriş yerinden protezin yerleştirilebilmesine yardımcı olur.

Meme protezleri kas altı ve meme altı dışında fasya olarak adlandırılan, göğüs kasını saran kalın zar altına da yerleştirilebilmektedir. Bu tür yerleşimin hızlı ve ağrısız iyileşme gibi avantajları vardır. Göğüs kasına da hiç bir hasar verilmediği için, kişinin işe dönmesi hızlı ve kolay olmaktadır. Bu planın protez için hazırlığında endoskopun kullanımı işlemi hem kolaylaştırmakta, hem de daha iyi yapılabilir hale getirmektedir.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"İzsiz Meme Büyütme ve Dikleştirme Mümkün mü?" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Prof.Dr.Ahmet KARACALAR'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Prof.Dr.Ahmet KARACALAR'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     2 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Prof.Dr.Ahmet KARACALAR
İstanbul
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi31 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Prof.Dr.Ahmet KARACALAR'ın Yazıları
► Meme Büyütme ve Meme Dikleştirme Estetiği Prof.Op.Dr. Mesut ÖZCAN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'İzsiz Meme Büyütme ve Dikleştirme Mümkün mü?' başlığıyla benzeşen toplam 27 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Meme Estetiği Sanatı Ocak 2010
► Burun Estetiği Sanatı Aralık 2009
► Diz ve Bacak Estetiği Ağustos 2008
◊ Anatomi Kader Midir? Ocak 2009
◊ Estetik ve Karizma Ocak 2009
◊ Diz Estetiği Ocak 2009
◊ Kariyer Estetiği Ocak 2009
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


03:45
Top