2007'den Bugüne 92,323 Tavsiye, 28,223 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Karın Estetiği
MAKALE #8205 © Yazan Dr.Ulvi GÜNER | Yayın Ocak 2012 | 5,756 Okuyucu
KARIN BÖLGENİZİ ARTIK SAKLAMAYIN.

Senelerin verdiği karın bölgesindeki deformasyonlardan kurtulamak mümkün. Kişinin şikayetinin derecesine görede birçok karın düzleştirme estetiği seçeneği vardır.
Karında sadece yağ fazlalığı söz konusu olduğunda, bu yağlar, yeni yöntem liposuction, vaser liposelection yöntemiyle alınır. Miktar az ise lipoliz enjeksiyonuda diğer alternatif olabilir. Karındaki sarkma ve gevşeme şikayetleri mevcutsa karın düzleştirme operasyonundan söz etmek gerekecektir. Burada da sarkmanın miktarı önemlidir; mini karın veya tüm karın düzleştirme alternatifleri vardır. Hamilelikten kaynaklı kas gevşekliği ve yırtılması söz konusuysa endoskopik karın estetiğide yapılabilmektedir.

KARIN DÜZLEŞTİRME ESTETİĞİ

Genellikle kadınlarda olmakla birlikte erkeklerde de aşırı kilo alma sonucunda karın derisi ve kaslarında oluşan deformasyona bağlı olarak karın sarkması ve gevşemesi olmaktadır. Kadınlarda en önemli etken geçirilmiş hamileliklerdir. Karın ön duvarını yapan ve iç organları içerde tutarak karnın düz görünmesini sağlayan kasların arasında bulunan dokuların yırtılması ile kaslar birbirinden ayrılır ve içerden organların itmesi ile karın dışarı çıkık ve sarkık görünür. Karnınız sadece yağlanmakla kalmamış, ayrıca kasların araları açılmış ve sarkmışsa karın estetiği yöntemleriyle, yenilenmiş bir görünüme kavuşmanız mümkündür.

Bu ameliyat hamilelik sonucu oluşan yoğun çatlaklardan kurtulmak isteyenlerede yapılmaktadır. Karın derisinin gevşemesi ve karında yağların oluşmasının nedeni katılımsal da olabilir, hamilelik sonunda karnın genişleyen ön duvarı daraltılır, gevşeyip araları açılmış karın kasları sıkılaştırılır ve sarkan karın derisinin fazlası yağlarla birlikte alınır.

Karın düzleştirme estetiği (abdominoplasty), genel anestezi veya belden uyuşturma yöntemiyle yapılabilir. Ameliyatta mini abdominoplasti ve abdominoplasti olmak üzere iki yöntem uygulanır. Mini abdominoplasti çok az sarkmış karınlara, abdominoplasti ise karın duvarının ileri derecedeki deformasyonu olan vakalarda kullanılır. Bazı vakalarda önceden işaretlenen ve genellikle sezeryan yerinden bir kesi ile girilerek zayıflamış olan karın kasları ve varsa fıtığı tamir edilir. Sarkmanın derecesine göre kesinin uzunluğu belirlenir. İzler uzun olmak zorunda da olsa, herzaman bikini altında kalacak şekildedir.
Karnın ön duvarını oluşturan kasların arasındaki gevşeme daraltılır ve karın duvarı gerilerek küçültülür, sonuçta bel inceltilmiş yani doğumdan önceki boyutlarına gelmiş olur. Sarkan deri gerilerek aşağı çekilir ve fazla bölümü alınır. Yenilenen karın derisi yeni yerine dikilir. Yeni göbek deliği oluturulmaz, eski yerinde aynı yapı kullanılarak, daha estetik görünüm elde edilir. Ameliyat yaklaşık 1,5 – 2,5 saat kadar sürer.

MİNİ KARIN DÜZLEŞTİRME

Mini abdominoplasty, sadece göbek deliği altında kalan bölgenin gerilmesidir. Bel ve kasıklara çok etkisi olmaz, göbek deliğinin üst kısmını düzeltmez. Bazı kişilerde bu müdaheleye bel için liposelection yöntemi eklenerek, izi uzatmadan belede şekil verilebilir. Bu yöntemde yapılan kesi daha küçüktür, iyileşme daha hızlı olur. Sezeryan izi takip edilir. Bütün problemi sadece karın altıyla sınırlı olan hastalara önerilir.

Bazı kişilerde vaser liposelection'dan yardımcı yöntem olarak faydalanılır. Vaser liposelection yönteminin en önemli özelliği,özellikle damarlara zarar vermemesi ve abdominoplasty operasyonunu kolaylaştırmasıdır.Emboli riskini azaltmaktadır.Bu yöntemin en önemli özelliklerinden biri liposelection ve abdominoplasty operasyonlarının aynı seansta yapılmasını sağlamasıdır. Liposelection yöntemiyle tüm vücuttaki yağlar, ödem, şişlik, ağrıyı minumuma indirerek alınır. Kesiler bikini altında kalacak şekilde yatay olarak yapılır. Zaman içinde bu kesi izleri azalır.

ENDOSKOPİK KARIN ESTETİĞİ


Endoskopik karın estetiği, daha sınırlı kişide yapılır. Sadece küçük deliklerden girilerek yapılan kas gevşemesinin tedavisidir. Kişinin cildinde sarkma olmaması sadece kasda gevşeme şikayeti olmalıdır.

OPERASYON SONRASI

Mini karın düzleştirme ve endoskopik karın estetiğinde iyileşme süreci daha hızlıdır. 3 – 7 günde güncel yaşama dönülebilmektedir.

Estetik karın germe ameliyatından sonra hastalar 1-2 gün hastanede yatar ve bir hafta kadar evinde dinlenir. Yatağa bağlı olmak yerine fazla olmamak şartıyla dolaşmanız önerilir. İlk haftalarda görülen şişlikler ve morluklar normaldir ve zamanla azalmaya başlar . Ancak şişliklerin tümüyle geçmesi ve ameliyatın kesin sonucunu görebilmeniz için 1-2 ay beklemeniz gerekir. Ameliyattan 1-2 hafta sonra işinizin başına dönebilirsiniz. 3-4 hafta kadar korse giymeniz gerekir. Alınacak dikiş yoktur, bu daha az iz kalmasına neden olur.

Karın düzleştirme, sonucunu yaşayan herkesin ilk tepkisi, neden bu adar bekledim, oluyor. Memnuniyeti çok yüksek bir operasyondur. Üzerine tekrar hamilelikler geçirmeyi düşünmüyorsanız, kalıcı bir sonuçtur.

Karın düzleştirme ameliyatı sadece estetik düzelme sağlamakla kalmayıp bozulmuş ve deforme olmuş anatomik yapıyı onararak pek çok fonksiyonel bozukluğun düzelmesini sağlamaktadır. Sırt ve bele asılı duran iç organlar, karın duvarı önden destek olamadığı için sarkarak bel ve sırt ağrılarına, barsaklardaki sarkma sonucu dolaşım bozukluğuna yol açtığından sindirim bozuklukları ve hazımsızlık şikayetlerine yol açar. Hazımsızlık ve gaz şikayetleri doğum yapmış pek çok kadında mevcuttur. Karın duvarının sarkması sonucu kadın cinsel organı da aşağı doğru sarkmıştır. Bu ileri yaşlarda idrar kaçırma şikayetlerinin ortaya çıkmasına neden olur.

Görüldüğü gibi karın germe ameliyatı sadece düz ve estetik bir karın değil aynı zamanda daha sağlıklı ve sorunsuz bir anatomik yapı sağlar.

Düzleşmiş karnınızla, tüm güzellikler sizlerle olsun.

Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Karın Estetiği" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dr.Ulvi GÜNER'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dr.Ulvi GÜNER'in izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Ulvi GÜNER Fotoğraf
Dr.Ulvi GÜNER
İzmir
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi8 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.Ulvi GÜNER'in Yazıları
► Karın Germe Estetiği Op.Dr.Ekrem KESKİN
► Karın Germe Estetiği Dr.Güner UYSAL
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Karın Estetiği' başlığıyla benzeşen toplam 21 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Kepçe Kulak Operasyonu Şubat 2011
► Sırt Estetiği Haziran 2009
► Kadın Genital Estetiği Şubat 2009
► Meme Dikleştirme Ekim 2008
◊ Endolift ÇOK OKUNUYOR Ağustos 2008
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


04:08
Top