2007'den Bugüne 92,323 Tavsiye, 28,223 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Kadın Genital Estetiği
MAKALE #2452 © Yazan Dr.Ulvi GÜNER | Yayın Şubat 2009 | 8,354 Okuyucu
KADIN GENİTAL ESTETİĞİ

Günümüzde insanlar her açıdan dış görünümlerine ve güzelliklerine önem vermekte ve her zaman için kendilerini daha mutlu ve rahat hissedebilecekleri işlemlerden kaçınmamaktadırlar. Uzun yıllardır yurtdışında oldukça popüler olan genital estetik girişimleri, ülkemizde de uygulamalari hızla artıyor.

Sıklıkla doğuştan cinsel organlardaki şekil bozuklukları, renk farklılıkları normal doğum sonrası veya zamanla ortaya çıkan vajina bölgesinde meydana gelen kalıcı esnemeler, renk değişiklikleri, hacim kayıpları şikayetleri ile başvurular oluyor. Hoşnutsuzlukların giderilmesi, psikolojik olarak kişileri rahatlatıyor ve özgüvenlerini arttırıyor. Böylece ilişkilerine ve cinsel hayatlarına katkıda bulunmuş oluyorlar.

Vajinal doğum sonrası, bu bölgede oluşan kalıcı esnemeler haricinde hoşnutsuzluk yaratan diğer bir olumsuz durum da "Epizyotomi" yani doğum sırasında bebeğin çıkması için yapılan kesilerdir. Bu bölgede iyileşme sonrası gelişen nedbe dokusu hem kadının hem de erkeğin cinsel tatminini engelleyebilir ve kadın açısından ilişkiyi ağrılı bir ıstıraba dönüştürebilir.

Diğer taraftan, vajinadaki idrar kesesi ile "rektum" adı verilen bağırsakların anüsten önceki en son kısımlarının sarkmaları da cinsel fonksiyon bozuklukları yanı sıra idrar tutamama gibi patolojik durumlara neden olabilir. Sarkmaların ileri derecede olduğu durumlarda rahim sarkmaları da görülebilir.

Tüm bu fiziksel problemlere ilaveten pek çok kadın da kendi cinsel organını anatomik olarak beğenmemekte, ancak bunu çoğu zaman yakınlarına bile söylemekten çekinebilmektedir. Bu konuda sıklıkla karşılaşılan durum iç dudakların normalden büyük veya asimetrik olmasıdır. Bunun altında yatan sebep büyük bir olasılıkla cinsel organlarının ergenlik öncesi şeklinden değişiklik göstermesidir.

VULVA ESTETİĞİ

Vulva alanını oluşturanlardan pubis denilen vajina üstü bölgesi ve bacak içlerindeki aşırı yağ birikmesi sonucu oluşan kontur bozuklukları basit liposelection işlemleri ile lokal anestezi ile düzeltilebilmektedir. Karın germe ameliyatı ile doğum veya yaşlanmaya bağlı olarak aşağı doğru gevşeyip sarkan vajinal alanlar gerilmekte ve yeniden eski olduğu yere gelmektedir.

BLEACHING

Zamanla ve özellikle hamilelik sonrasında genital bölge ve çevresinde cilt renginde koyulaşma olur. Yurtdışında bu bölgeye yönelik renk açıcı kremler yaygın olarak kullanılmaktadır. Klinik şartlarında daha etkili renk açıcı solüsyon uygulamaları seanslar halinde uygulanmaktadır.

YAĞ ENJEKSİYONU VE DOLGU MALZEMELERİ

Kilo kayıpları ve hamilelik sonrasında genital bölge hacminde azalma olur. Başka bölgeden lokal anesteziyle kolayca aldığımız yağı önce enjekte edilebilir hale getirdikten sonra bu bölgeye enjekte ediyoruz. Belirli oranda kalıcı sonuç alıyoruz. Labiumların normalden küçük ve gevşek olduğunda yağ dokusu transferi ile normal, gergin ve daha genç görünüme kavuşmaktadır.

Dolgunluk veren hazır sentetik dolgu malzemelerini de vulva bölgesine uygulayabiliyoruz.
Vajinal bölgeye de uygulanarak elde edilen dolgunlukla hassasiyetin artması sağlanabilmektedir.

LABİUM ESTETİĞİ

Labium minoralar yani iç dudaklar, bazan yapısal olarak normalden uzun veya asimetrik olabilir. Estetik açıdan kötü gözüken ve bazan de cinsel ilişki esnasında penisin itmesi sonucu labiumların gerilmesiyle ağrıya yol açan bu durumda operasyon gereksinimi doğabilir. Tüm bu nedenlerle tedavi ve kozmetik amaçlı cerrahi ile labiumlar normal boyutlarına indirilebilir. Asimetri varsa giderilebilir.

Labioplasti operasyonu daha önceden doğum yapmamış kişilerde de uygulanabilir. Hatta bakire kızlarda bile yapılması kızlık zarı açısından hiç bir problem yaratmayacaktır.
20-30 dakika gibi bir operasyon süresi sonrasında ergenlik döneminden bu yana sorun haline getirilebilen ve kişilerde adeta psikolojik bir takıntı haline gelen bu yapısal deformasyonların düzeltilmesi operasyonları kliniğimizde oldukça başarılı bir şekilde uygulanabilmektedir.

VAJİNA ESTETİĞİ

Vajinal daraltma yada yenileme yaş veya doğumlara bağlı olarak vajinanın gevşemesi sonucu oluşan estetik görünüm düzeltmeye ve cinsel ilişki hazzını artırmaya yönelik cerrahi bir uygulamadır.

Gevşeme yapısal olarak veya normal doğum sonrası oluşan travma sonucunda kadında alt genital bölgede bulunan kas ve yumuşak dokuların gevşeyip genişlemesi ve sarkmasıdır. Vajinal kaslar gevşer, normal gerginlik ve dirençleri azalır, vajinayı kontrol ve destek fonksiyonları bozulur.

Sonuç olarak vajina gevşer, iç, dış genişliği artar ve cinsel haz azalır. Cerrahi olarak vajinal kanal daraltılmakta ve gevşemiş olan kas yapıları düzeltilmektedir.

Bazen de kötü iyileşmiş epizyotomi nedbeleri nedeni ile ağrılı ilişki veya cinsel tatminsizlik ortaya çıkan çıkabilir. Burada lokal ya da genel anestezi altında var olan nedbe dokusu çıkartılır ve yeniden estetik olarak dikilir.

Klitorise yönelik müdahaleler ile özellikle üzerindeki fazla deri azaltılarak cinsel tatmin kolaylaştırılabilir

Bu tür şikayeti olan kişilerde yapılacak olan estetik operasyonlar, psikolojik olarak kadını destekleyecek ve bu nedene bağlı olarak bozulan cinsel yaşantıları normal hale getirebilecektir.

Sonuçları oldukça iyi olan ve hasta memnuniyetini sağlayan bu operasyonların sonrasında hastaları, özellikle kendilerine olan öz güvenlerinin arttığını ve kendilerini çok daha rahat hissettiklerini ifade etmektedirler.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Kadın Genital Estetiği" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dr.Ulvi GÜNER'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dr.Ulvi GÜNER'in izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Ulvi GÜNER Fotoğraf
Dr.Ulvi GÜNER
İzmir
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi8 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.Ulvi GÜNER'in Yazıları
► Genital Bölge Estetiği Dr.Muhammet ERKAN
► Kadında Genital Bölge Estetiği Prof.Dr.Aylin BİLGİN KARABULUT
► Genital Estetik Vagina Estetiği Doç.Dr.Tayfun TÜRKASLAN
► Kadınlarda Genital Bölge Estetiği Op.Dr.Aylin KARANLIK
► Estetik Genital Cerrahi (Vajina Estetiği) Op.Dr.Burcu SAYGAN KARAMÜRSEL
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Kadın Genital Estetiği' başlığıyla benzeşen toplam 38 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Karın Estetiği Ocak 2012
► Kepçe Kulak Operasyonu Şubat 2011
► Sırt Estetiği Haziran 2009
► Meme Dikleştirme Ekim 2008
◊ Endolift ÇOK OKUNUYOR Ağustos 2008
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


21:37
Top