2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Genital Dudak Estetiği - İç Dudak Estetiği - Küçük Dudak Estetiği - Labioplasti
MAKALE #3057 © Yazan Op.Dr.Mustafa N. ALİHANOĞLU | Yayın Mayıs 2009 | 16,271 Okuyucu
GENİTAL DUDAK ESTETİĞİ-İÇ DUDAK ESTETİĞİ - KÜÇÜK DUDAK ESTETİĞİ - LABİOPLASTİ

Genital estetik içinde en sık yapılan ameliyatlardan birisi küçük dudak olarak da bilinen iç dudakların (labium minus) küçültülmesi işlemi. Bu işleme labioplasti adını veriyoruz. İç dudaklar, dış dudakların arasında yer alan ince deri kıvrımı şeklinde oluyor ve klitorisin üst kısmından başlayarak, sağ ve sol taraflardan vajina girişinin arkasına kadar uzanıyor. Önden arkaya doğru giderek inceliyor ve vajina arkasına doğru yaklaştıkça belirsiz bir hal alıyor. Ortalama uzunlukları 4-6 cm., genişlikleri de 1-2 cm. oluyor. Şekil ve büyüklükleri kişiden kişiye, ırka ve yaşa göre oldukça değişken. İç dudakların dış dudaklardan hafifçe taşması normal olarak kabul ediliyor.

Neden iç dudak estetiği?

Bazı kadınların cinsel organlarındaki iç dudakların sarkık, büyük ya da asimetrik olması vulva estetik görünümünü bozuyor. Çoğu kadında iç dudakların rengi de kenarlara doğru yaklaştıkça koyulaşıyor. Rengin koyulaşması, iç dudak büyüdükçe daha belirgin oluyor, bu da vulvada estetik olmayan bir görüntü oluşturuyor. İç dudakların dış dudaklardan sarkacak şekilde uzun olması tıbbi olarak önemli bir sorun olmasa da vulvanın estetik görünümünü bozarak kadını bu soruna çözüm arayışına itiyor. Doğuştan var olabilen ya da yaş ilerledikçe belirginleşen bu şekil bozukluğu, özellikle cinsel hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Genital bölgesini, vulva görünümünü estetik bulmayan kadınlar, özgüvenini yitirerek partnerine çıplak görünmek istemiyor, eşinden utandığı için genellikle karanlık bir ortamda sevişmeyi tercih ediyor ya da ilişki sırasında genital bölgesini saklamak için yoğun çaba harcıyor. Diğer taraftan, aşırı sarkık iç dudaklar cinsel ilişki sırasında vajina içine sıkışarak kadının ağrı duymasına da neden olabiliyor. Sarkık dudaklar, terleme sonucu oluşan vajina salgılarının bu bölgede birikmesi nedeniyle kötü kokuya yol açıyor ve mantar enfeksiyonlarının gelişmesine zemin hazırlıyor. Bunların yanı sıra kadınlar, estetik olarak kötü bir görüntü oluşturduğu için dar pantolon, bikini ve bazı iç çamaşırlarını giymekten de mahrum kalıyorlar. Tüm bu sorunların toplamı, kadının zamanla özgüvenini yitirmesine, depresyona girmesine, cinsel yaşamdan soğumasına, hatta orgazm güçlüğü çekmesine bile neden oluyor.

Kimler için uygundur?

Estetik iç dudak ameliyatları, bu tür şikayetleri hisseden ve ergenlik döneminin bitmesiyle genital organların şekillenme süreci tamamlanmış olan her kadında uygulanabilir. Estetik iç dudak küçültme ameliyatı olmak için çocuk doğurmuş ya da doğurmamış olmanın, o güne kadar cinsel ilişkiye girmiş ya da girmemiş olmanın hiçbir önemi yok. Kızlık zarı vajinanın girişinde olduğu, iç dudaklar vajinanın dışında kaldığı için bu işlem kızlık zarına zarar vermez. Yani cinsel deneyimi olmayan kişilerde de hiçbir sakıncası olmadan rahatlıkla uygulanabilir. İç dudak estetiği, hamile kalmaya, hamileliğin sonunda normal doğum yapmaya, cinsel ilişkiye girmeye ve orgazma herhangi bir engel oluşturmuyor.

Ameliyat ve sonrası

Ben estetik iç dudak küçültme operasyonlarını lokal anestezi altında uyguluyorum. Hasta kendisini psikolojik olarak daha rahat hissedecekse genel anestezi de tercih edilebilir. Bu işlem, iç dudakların doğal kenarlarının bozulmasını istemeyen hastalarda kenarları koruyucu teknikler uyguluyoruz. Bu arada iç dudakların şekli ile ilgili asimetri varsa düzeltiyorum. İşlem yaklaşık 30 dakika sürüyor. Hastanede kalmayı gerektirmiyor. Ağrı verici bir işlem değil ve hastaneden çıktıktan sonra da normal hayatınızı sürdürebiliyorsunuz. Ameliyatı kendi kendine eriyen dikişler ile yaptığım için, dikişleri daha sonra aldırma zahmeti ve stresini çekmiyorsunuz. Özel bir bakım gerektirmiyor, sadece ameliyat bölgesinin temizliğine dikkat edilmesi yeterli. Yaranın iyileşmesi için gereken 10-14 günlük sürenin ardından cinsel ilişkiye de girebilirsiniz.

Teknik olarak herhangi bir riski olmayan bu işlemin sonuçları oldukça memnun edici ve yüz güldürücü. Bu ameliyatı olup da mutlu olmayan hasta herhalde yoktur. İç dudak estetiği ameliyatı, hem kadın cinsel organına güzel bir estetik görünüm, hem de psikolojik durumda düzelmeyle birlikte özgüveni yeniden sağlayarak mutlu bir cinsel hayat kazandırıyor.Unutmayın ki güzellik bir bütündür.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Genital Dudak Estetiği - İç Dudak Estetiği - Küçük Dudak Estetiği - Labioplasti" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Op.Dr.Mustafa N. ALİHANOĞLU'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Op.Dr.Mustafa N. ALİHANOĞLU'nun izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     2 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Mustafa N. ALİHANOĞLU Fotoğraf
Op.Dr.Mustafa N. ALİHANOĞLU
İzmir
Doktor "Kadın Hastalıkları ve Doğum - Jinekoloji"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi147 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Mustafa N. ALİHANOĞLU'nun Makaleleri
► Labioplasti (İç Dudak Estetiği) Nedir? Op.Dr.Süleyman ESERDAĞ
► Dudak Estetiği Prof.Dr.Aylin BİLGİN KARABULUT
► Yüz Estetiği ve Dudak Estetiği Prof.Op.Dr. Mesut ÖZCAN
► Labioplasti (İç Dudak Küçültülmesi) Op.Dr.Ali Ata ÖZDEMİR
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Genital Dudak Estetiği - İç Dudak Estetiği - Küçük Dudak Estetiği - Labioplasti' başlığıyla benzeşen toplam 19 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Kimyasal Gebelik ve Kürtaj Aralık 2018
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


11:36
Top