2007'den Bugüne 92,309 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Lys- Lgs Stresini Hipnozla Yenin
YAZI #1732 © Yazan Uzm.Psk.Şahin UÇAR | Yayın Mayıs 2013
Lys- Lgs Stresini Hipnozla Yenin
Gelecek kaygısı nedeniyle öğrencilerin korkulu rüyası haline gelen ÖSS stresinin, hipnoterapi yöntemiyle Üç - beş seansta ortadan kaldırılabilir.
Bursa'daki hipnoz ve hipnoterapi merkezinde LYS- LGS sıkıntısı yaşayan bireylere destek aolunmaktadır. Bu stres ve kaygı sorununa kalıcı çözümler getirmek gerekiyor. Profesyonel olarak 2001 yılından bu yana hipnoz üzerinde çalışmalar ve uygulamalar yapılmaktadır. Hipnoz tekniğinin uygulanması için kişilerde farklı özellikler aranma-dığını özellikle belirtmek gerekiyor. Her normal insan rahatlıkla hipnoz olabilir ve bu deneyimi yaşayabilir.

Önce Yaşam Öyküsü

Başvuruda bulunanların öncelikle yaşam öyküsünü dinliyoruz. Sınav kaygısı ya da sınav heyecanı yaşamalarına sebep olan muhtemel nedenleri tespit ettikten sonra bu stresleri ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Bunun için birçok yöntem ve teknik uygulanabilmektedir. Oldukça olumlu ve yararlı sonuçlar alınabilmektedir.
Önyargılı Yaklaşım

Türkiye'de hipnoza karşı belirli bir düzeyde önyargı gelişebilmektedir. Hipnozun korkulacak ya da endişe yaratacak mistik, gizemli bir yanı bulunmamaktadır. Hipnozu önyargılardan uzaklaştırmak ve bilimsel olarak değerlendirmek yerinde olacaktır kanaatindeyim. Hipnoz “zihnin açık ve her şeyin farkında olunduğu' özel bir trans durumu olarak bilinmesi gerekir. Ya da “düşünen zihinden hisseden zihne geçiş” de diyebiliriz. Bilinçaltında (bilinçdışında ) kalıplaşan birçok ruhsal ve bedensel sorunu da bu yöntemle ortadan kaldırabiliriz
Sınav Stresine Son Bulsun


Öğrencilerin korkulu rüyası haline gelen sınavların yaklaşmaktadır. Eğitimde kullanım alanı oldukça geniş olan hipnoz, okul korkusu olan ilköğretim öğrencisinden, LGS LYS sınavına hazırlanan öğrenciye kadar eğitimde birçok sahada kullanılıyor. Sınav stresi ve sınav heyecanında, öğrencinin ders çalışmak istediği halde çalışamadığı durumlarda, konsantrasyon ve dikkati artırmada, motivasyon ve disiplinli çalışma konularında hipnoz oldukça başarılıdır. KPSS dahil birçok sınavda şu anki eğitim sisteminin sonucu olarak öğrenciler üzerinde büyük bir baskı oluşur. Öğrenciler; korku, kaygı, stres gibi nedenlerle var olan bilgi ve beceri düzeylerinin çok altında bir performans sergiliyor. Aşırı kaygı duymak öğrenmeyi olumsuz etkilerken, belirli ölçüde kaygılı olmak da öğrenmeyi olumlu etkileyebiliyor. Olması gereken kaygı düzeyini hipnozla istenen düzeye ulaştırabiliyoruz.
Hafızanız Güçlensin

Öğrencilerin daha başarılı olabilmeleri için ders çalışmalarının yanı sıra sınav stresi, motivasyon elde etme ve motivasyonu sürdürmek için de hipnozu tercih edebilirler. Seanslardan sonra düzenli ve sistemli çalışma alışkanlığının kazanılır. Bellek kapasitesi doğrultusunda öğrenme ve öğrendiklerini zihninde saklama, konsantre olabilme, özgüveni güçlendirme, öğrenmeyle ilgili olumsuz şartlanmaları ortadan kaldırmak mümkün olabilmektedir.

Öğrencilerin hipnoz sayesinde kaygı, sınav heyecanı ve stresini kontrol altına alınabileceği gibi, konsantrasyon, dikkat ve motivasyonunu da kolayca sağlayabilir. Hafızanın güçlendirilmesi ve sınav esnasında oluşabilecek kaygının kontrol altında tutulması için hipnozla öğrencinin özgüvenini artırabiliriz. Hipnoz ve hipnoterapi de hedeflediğimiz nokta, öğrencilerin kendi kapasiteleri dahilinde yapabileceklerinin en iyisini ortaya koyabilmeleri ve yalnızca sınav için değil tüm yaşamları boyunca yararlanabilecekleri bazı bilgi ve becerilerinin farkına varmalarını sağlamaktır.

Hipnozun Diğer Yararları
Genel tıp dalında hipnoz yöntemine ağrı, ağrısız doğum, diş hekimi korkusu, anestezi, migren, asabi tansiyon, astım, ülseratif kolon, alerjik deri hastalıkları, sedef, siğiller, trigeminal nevraljide ve irritabl kolonlarda başvurulduğunu bildiren Uçar, psikiyatri ve psikolojide de hipnozun tik, kekeme, obezite, gece idrar kaçırma, sigara, madde bağımlılığı, depresyon, fobiler, performans anksiyetesi, panik atak, sosyal fobi, posttravmatik stres bozukluğu, çoğul kişilik bozukluğu, psikolojik bellek kayıpları, psikolojik nedenli bayılmalar, psikolojik ağrı bozuklukları, cinsel işlev bozuklukları, vajinismus, uyku bozuklukları, diş sıkma, yorgun bacak sendromu, anoreksia nervosa ve bulumia nervosa hastalıklarında da kullanılabilir.

Psikolojik Danışman Şahin UÇAR
www.bursapsikolog.org
0224 4516551
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Şahin UÇAR Fotoğraf
Uzm.Psk.Şahin UÇAR
Bursa (Online hizmet de veriyor)
Uzman Psikolog - Uzman Psikolojik Danışman
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi164 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.Şahin UÇAR'ın Makaleleri
► Hipnozla Zayıflamak Dr.Psk.Mehmet BAŞKAK
► Hipnozla Vajinismus Tedavisi Psk.Fatih KİRİŞCİ
► İlk Gece Korkusu Hipnozla Çözülüyor Dr.Psk.Mehmet BAŞKAK
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,977 uzman makalesi arasında 'Lys- Lgs Stresini Hipnozla Yenin' başlığıyla benzeşen toplam 12 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Evlenmeden Önce Dikkat Aralık 2013
► Hipnoz ve Doğum Temmuz 2013
► Hipnoz Haziran 2013
► Hipnoz ve Hipnoterapi Mayıs 2013
► İş Stresi Mayıs 2009
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


22:43
Top