2007'den Bugüne 92,262 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Sınav Stresi ve Hipnoterapi
MAKALE #18484 © Yazan Uzm.Psk.Şahin UÇAR | Yayın Haziran 2017 | 4,244 Okuyucu
Sınav Stresi ve Hipnoterapi

Sınav stresi ve hipnoterapi. Birçok kişi sınav stresi yaşar ve genellikle sınava girmek zorunda kaldıklarında bunalmış hisseder. Birçoğumuz ayrıca, deneme sınavına girmekten ve kendini test ettirmenin ne kadar sinir bozucu olduğunu hatırlayabiliriz. Sınav öncesi, karnımızda kelebekler hissini yaşayabiliriz. Avuç içlerimiz terliyor olabilir. Kalbimiz çarpar ve hafızamızın bizi hayal kırıklığına uğratacağından korkabiliriz.

Bir sınava başlamadan önce gergin ve endişeli hissetmek, sinirli hissetmek doğal bir duygudur. Çoğu öğrenci bu duyguları bir motivasyon aracı olarak organize edebilir. Ancak bazılarımız sınav stresini yoğun ve rahatsız edici bulabilecektir. Sınav stresi yoğunlaştığında bu duygular performansı tehdit edebilir. Bazen stres bir kişinin gerçek potansiyelinin altına düşmesine neden olabilir.

Sınav Stresi ve Hipnoterapi Tekniği

Sınav stresi, her yaştan insanı etkileyebilir. Bir insanın ne kadar sınav stresi deneyimi yaşadığının ya da ne kadar tecrübeye sahip olduğunun pek önemi yok. Sınav stresi kontrol edilebilir olduğunda bu bir avantaja dönüşebilir.
Günümüz toplumunda bir kişinin kabiliyetini ölçmek için sınavlar kullanmak (örneğin, araba kullanmak, çalışmak, üniversitede bölüm kazanmak veya belirli bir iş için) büyük önem taşır. Sınav stresi baskınlaştıkça anksiyete ataklarına ve strese neden olabilir.

Bir kişi sınav stresi ile nasıl başa çıkacağını bilmiyorsa, daha yoğun duyguların kısır döngüsü oluşabilir. Zamanla, bu bilinçsiz zihin üzerinde olumsuz bir etkisi olabilir ve daha genel, uzun vadede performansa dayalı endişe ile sonuçlanabilir.
Bir sınava hazırlanmak ve başarıyla sınavı tamamlamak için yalnızca ne kadar bilgili olduğunuz, ne kadar ders çalıştığınız önemli değildir. Aynı zamanda zihin durumunuz da önemlidir. Sınava girdiğinde ve sınav salonuna oturduğunda sakin, rahat, odaklanmış ve kendine güvenen kişi, tam potansiyeline ulaşma ihtimalinin de yüksek olacağı anlamına gelir. Bu zihin durumuna erişmek bir beceridir. Ve öğrenilebilir. Genellikle yeni düşünme yöntemleri uygulayarak öğrenilebilir.


Sınav Stresi ve Hipnoterapi

Sınav stresi hipnoterapi yöntemi ile oldukça etkili ve yararlı sonuçlar verebilir. Hipnoterapi, sınav stresiyle baş etmenize nasıl yardımcı olabilir? Hipnoterapi, güven arttırmaya ve kaygı duygularını azaltmaya yardımcı olabilir. Hipnoterapi sınav stresini kontrol etmeye yardımcı olmak için kullanılan yaygın bir yöntemdir. Sınava girmek ya da potansiyel olarak sıkıntı verici bir durumla baş etmek için gerekli olan sakin zihin durumuna erişme becerinizi geliştirmenize hipnoterapi yardımcı olabilir.

Hipnotik telkin ve görselleştirme tekniklerinin gücü, sınav stresine dair bir çok problemi gidermeye destek olabilir. Zihniniz sınavı geçmek için ihtiyaç duyduğunuz bilgiyi bilir, ancak sınav stresi veya kaygısı yaşarsanız odaklanma ve konsantrasyon beceriniz az olacaktır. Hipnoterapi, bilginizi kolay ve doğru bir şekilde geri çağırmanıza yardımcı olur. Ayrıca özgüveninizi geri yüklemenize yardımcı olur.

Sınav stresi, hipnoterapi yöntemi ile oldukça yararlı ve etkili sonuçlar verdiği bilinmektedir. Kaygılar ve korkularla uğraşan birçok insan için hipnoterapinin etkili olduğu kanıtlanmıştır. Bu nedenle sınav stresinden muzdarip kişilerin çoğunun hipnoterapi ile olumlu sonuçlar aldığını duyabilirsiniz.

İlk danışma sonrasında, hipnoterapistiniz rahat bir zihin hükmüne girmenize yardımcı olarak başlayacaktır. Hipnoterapist size daha sonra sınava odaklanmanızı isteyebilir. Ayrıca stresli, endişeli veya baskı altında hissettiğiniz fiziksel duyulara odaklanmanız istenebilir. Bu duyguları tanımladıktan sonra, hipnoterapist sakinleştirici sözler ve 'öneriler' sunacaktır.

Öneri yönteminin arkasındaki fikir, baskı altındaki, aşırı yüklenmiş veya önümüzdeki bir sınav hakkında vurguladığınızda, öneri ve görselleştirmelerin bilinçli zihninize gireceği ve baş etmenize yardımcı olacağıdır. Ayrıca, rahatlamanıza ve kendinizi endişelendirmeye başladığınızda sakin kalmanıza yardımcı olabilecek değerli teknikler de öğrenebilirsiniz. Başarısızlık korkusunun üstesinden gelmek için hipnoterapi de kullanılabilir. Kendini odaklamaya, kendine inanmaya, motivasyonu artırmaya ve konsantrasyonu artırmaya teşvik edebilir.

Sınav sinirlerinizi ve stresinizi aşmanıza yardımcı olması için bir oturum olduğunu bulabilir veya daha fazla ihtiyacınız olduğunu hissedebilirsiniz. Bunu hipnoterapistinizle tartışabilir ve hangi teknikleri ve kaç oturumun sizin için en etkili olacağına karar vermek için birlikte çalışabilirsiniz.

Rahatlama ve Hipnoterapi

Sınav stresinde hipnoterapinin önemli bir kısmı, basınç oluştuğunda bile sakin ve rahat kalmanın bilincindedir. Biraz stres bizim için iyidir ve bize ihtiyacımız olan desteği verebilir, ancak aşırı stres yeteneklerimizi engelleyebilir.
Hipnoterapi seanslarınızın ve kendi kendine hipnoz tekniklerinin yanında sağlıklı kalmanız önemlidir. Zihin ve bedeninizin düzgün çalışması ve sınavlarla gelen sinirlerle baş edebilmesi için iyi dinlenmeniz, dengeli bir diyetle devam etmeniz ve zinde kalmanız gerekir. Stres bizi hayatımızın herhangi bir noktasında etkileyebilir. Bazen beklenmedik bir şekilde ortaya çıkabilir, bu da bize uykunuzu kaybetmemize, iştahımızı kaybetmemize ve kendimize iyi bakmamıza neden oluyor.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Sınav Stresi ve Hipnoterapi" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Uzm.Psk.Şahin UÇAR'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Uzm.Psk.Şahin UÇAR'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     4 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Şahin UÇAR Fotoğraf
Uzm.Psk.Şahin UÇAR
Bursa (Online hizmet de veriyor)
Uzman Psikolog - Uzman Psikolojik Danışman
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi164 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.Şahin UÇAR'ın Yazıları
► Sınav Stresi Psk.Birsen ŞANLI
► Öss Sınav Stresi ve Hipnoz Psk.Adem OCAK
► Teog Kapıda Sınav Stresi Dorukta Psk.Dnş.Tuğba KURT
► Hipnoz ve Hipnoterapi Psk.Şahin UÇAR
► Psikoterapi ve Hipnoterapi Psk.Murat BİLİM
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Sınav Stresi ve Hipnoterapi' başlığıyla benzeşen toplam 19 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Evlenmeden Önce Dikkat Aralık 2013
► Hipnoz ve Doğum Temmuz 2013
► Hipnoz Haziran 2013
► Hipnoz ve Hipnoterapi Mayıs 2013
► İş Stresi Mayıs 2009
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


14:45
Top