2007'den Bugüne 92,309 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Evlenmeden Önce Dikkat
MAKALE #11963 © Yazan Uzm.Psk.Şahin UÇAR | Yayın Aralık 2013 | 5,593 Okuyucu
Evlilik gibi önemli bir karar vermeden önce bilinen doğrular ve yanlışları iyi değerlendirmemiz gerekmektedir. flört döneminde herşey daha güzel yaşanır. Ancak evlilik kararı vermeden önce iyi düşünüp doğru karar verilmelidir. kendinizi ve partnerinizi iyi tanımanız gerekmektedir. unutulmamalı ki kültürel yapımızda bireylerin evliliğinden çok ailelerin evliliği söz konusudur. Bu nedenle evleneceğiniz partnerinizin ailesi ve kültürel sosyal koşullarının da evlilik kararı verirken önemli olduğunu hatırlatmakta yarar görüyorum. Evlilik sorumluluklar bütünüdür ve partnerinizin sorumluluk bilincinin evlilikte çok önemli bir yer tutacağını akılda tutmak gerekir.

Neden Evlenmeliyim ?

Evlenmeden önce kendi kendinize sormanız gereken bazı sorular var.
Neden evlenmek İstiyorum ? evlenme kararınızı askerliğin tamamlanmış olması olarak mı görüyorsunuz ? ya da işe girdiğiniz için mi artık evlenmelisiniz ? Ailenizin baskısından kurtulmak için mi ? eşinizle rahatça hareket edebilmek için mi ? bazı sorunlardan kaçmak için mi ? yaşınız geçtiği için mi ? çocuk sahibi olmak için mi ?

Eşiniz nasıl birisi olsun istiyorsunuz ? kendinizi ve partnerinizi tanımak nasıl bir evlilik ve eş istediğinizin farkına varmak kadar önemlidir. Eşinizle flört dönemindeyken kendinizi saklamaya çalışmamalısınız. Nasıl bir insansanız öyle davranmalısınız. karşınızdan da aynısını beklemelisiniz. Böylelikle siz eşinizi eşinizde sizi olduğunuz gibi tanımalı ve ilerleyen yıllarda birbirinizi değiştirmeye çalışmamalısınız.

Hayattan beklentileriniz neler ? yaşamdan ne bekliyorsunuz ? gelecekte eşinizden neler bekliyorsunuz ? hayata aynı pencereden bakıyorsanız ve benzer beklentilere sahipseniz gelecekte sorun yaşama olasılıklarınız azalır diyebiliriz.
Cinsel yaşamınız nasıl ? evlilik yaşamında cinsellik çok önemli bir işleve sahiptir. Partnerinizden cinsel yaşamınızda neler bekliyorsunuz ? unutmayın ki gerek kadın gerekse erkek açısından cinsellik önemlidir. Haftada 1-2 defa cinsel ilişki beklentisi ile haftanın her günü mutlaka cinsel deneyim yaşamak isteyen bir çiftin cinsel konularda problem yaşaması muhtemeldir. Aldatmaların bir kısmının yetersiz cinsel ilişki sıklığı nedeniyle olduğunu unutmamalısınız.

Neden bu kişi ile evlenmek istiyorum ? evlenmek istediğiniz kişinin neden bu kişi olduğuna dair cevaplar bulabiliyormusunuz ? Ailesi ve kendisiyle birlikte birbirinize destek olarak bu yolda yürümeye hazır mısınız ? Unutmayın ki evlilik gerçek bir sorumluluklar silsilesidir.

Eşinizin ailesini tanıyormusunuz ? Evlilik sadece karşımızdaki birey ile yaşamak değildir. Onun ailesiyle ve sosyal kültürel yapısıyla da evlenmek demektir. Buna hazır mısınız ? kendinize sormanız gereken sorulardan bazıları olabilir.

Evlilik Öncesi Sık Yapılan Yanlışlar

Evlenmeden önce “ evlilikte keramet vardır “ felsefesiyle verilen yanlış kararlar uzun yıllar evliliklerde sorunlar yaratabilir. Evlilikte sürekli ötelenen sorunlar haline gelir ve keşke evlenmeseydim şeklinde başlayan cümlelere dönüşebilir. Bu nedenle evlilik öncesinde verilen kararları aceleye getirerek vermemelisiniz. sadece sevmek evlilik için yeterli ve doğru bir karar değildir. Sevgi ile birlikte saygı, hoşgörü ve birlikte yaşamanın getireceği zorlukları beraber çözme enerjisini de her iki çift farketmelidir.

Evlenmeden önce dikkat edilmesi gereken bir diğer konu da ailelerin evliliğinize bakış açısıdır. Bazen evlenecek bireyler birbirlerine tutkuyla bağlıyken aileler sorun çıkarabilirler. Ailenizin bu evlilik öncesindeki düşüncelerini de gözardı etmemekte yara görmelisiniz. Hiçbir anne baba çocuklarının mutsuzluğunu isteyerek bir evlilik kararına karşı çıkmaz. Eğer evliliğinizle ilgili soru işaretleri varsa bunu gözönüne almalısınız. Evlilik kararını sizler vermiş olabilirsiniz ancak aileleriniz sizlerin göremediği bir gerçeği görmüş ve bu nedenle sizi uyarıyor olabileceğiniz aklınızdan çıkarmamalısınız.

Kendinizi ve partnerinizi iyi tanımalısınız. Öfkeli, kızgın ve tahammülsüz bir insanmısınız. ya partneriniz sizin bu halinizi biliyor mu ? evlilik ilişkisi karşılıklı bir ilişki biçimidir. Bu ilişkiyi sadece erkek ya da sadece kadın başlatıp sürdürmez. bu nedenle her ikinizin de birbirinize verdiği değer önemlidir. Ancak partnerinizin hangi durumlarda nasıl davrandığı konusunda bilgi sahibi olmalısınız. Ayrıca partnerinizin aile ilişkilerini bilmeniz de size yardımcı olabilecektir. Partnerinizin kendi alesiyle ilişkisinde bağımlı mı ? özerk tutumlara sahip mi olduğunu da önceden bilmelisiniz. yıllarca flört etmiş bireylerde bile partnerini gerçekten tanımadığının itirafını duyabilirsiniz.
Evlenmeden önce yaşadığınız sorunları önemsiz görerek evlilikte keramet vardır genel inanışını bir kenara bırakmalısınız. Sık sık bu anlaşyıştan harekatle evlilik öncesinde yaşanan sorunlar gözardı edilir. ve Evlenince bu sorunlar yaşanmaz yanlış inanışı evliliklerde büyük sorunlara yol açar. Bu durum evliliklerde “ çocuk yaparsak düzeliriz “ inanışı olarak evliliklerde sıklıkla görülür. oysa çocuk yapmak evllliklerde yaşanan sorunları sadece ötelemektir.

Evleneceğiniz Kişinin;

Bilinen fiziksel ve ruhsal hastalıkları var mı ? bunu bilmelisiniz.
Mesleği ve ekonomik gelir durumu nedir bilmelisiniz.
Evliliğe ve yaşama bakış açısı nedir bunu bilmelisiniz.
Cinselliğe bakış açısı nedir.
Kendi ailesiyle ilişki biçimi nasıl bilmelisiniz.
Çocuk sahibi olmaya ve çocuk yetiştirmeye bakışı nasıldır.
gelecekte nasıl birisi olmak istediğine dair düşüncelerini bilmelisiniz.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Evlenmeden Önce Dikkat" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Uzm.Psk.Şahin UÇAR'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Uzm.Psk.Şahin UÇAR'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Şahin UÇAR Fotoğraf
Uzm.Psk.Şahin UÇAR
Bursa (Online hizmet de veriyor)
Uzman Psikolog - Uzman Psikolojik Danışman
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi164 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.Şahin UÇAR'ın Yazıları
► Evlenmeden Önce Boşanmayı Çalışın! Psk.Dnş.Mehmet POLATOĞLU
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,977 uzman makalesi arasında 'Evlenmeden Önce Dikkat' başlığıyla benzeşen toplam 24 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Hipnoz ve Doğum Temmuz 2013
► Hipnoz Haziran 2013
► Hipnoz ve Hipnoterapi Mayıs 2013
► İş Stresi Mayıs 2009
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


03:23
Top