2007'den Bugüne 92,309 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Online Terapi (Psikolojik ve Pedagojik Danışmanlık)
YAZI #6490 © Yazan Psk.Dnş.Filiz OKUŞ TEZEL | Yayın Mayıs 2020
ONLİNE TERAPİ (PSİKOLOJİK VE PEDAGOJİK DANIŞMANLIK)
Terapist ve danışanla yüz yüze yapılan psikoterapiler önerilse de bazı durumlarda online terapi/ psikolojik ve pedagojik danışmanlık (bilgisayar ya da cep telefonundan görüntülü, süresi en az bir saat olacak şekilde planlanan seanslar) mecbur kalınan durumlarda yapılmaktadır.

NE ZAMAN ONLİNE TERAPİ / PSİKOLOJİK VE PEDAGOJİK DANIŞMANLIK YAPILABİLİR?

Dünya’nın neresinde olursanız olun teknoloji sayesinde artık uzaktan danışmanlık/terapi almak mümkünleşti. Yüz yüze terapi, psikolojik ve pedagojik danışmanlık önerilse de bazı durumlarda uzaktan/ online terapiler de önerilmektedir.
•Merkezimiz İstanbul’da, Eğer İstanbul’da yaşamıyorsanız,
•Sağlığınızla ilgili sorunlar nedeniyle merkezimize gelemediğiniz durumlarda,
•Bazen beraber yaşadığınız kişileri bırakamadığınız durumlar olabilir,
•Merkezimize ulaşmanızın mümkün olmadığı durumlarda,
•Yurtdışında yaşıyorsanız online terapi alabilirsiniz.

HANGİ KONULARDA UZAKTAN ONLİNE TERAPİ/ PSİKOLOJİK VE PEDAGOJİK DANIŞMANLIK, KOÇLUK HİZMETİ ALABİLİRSİNİZ?
Online Terapi, Psikolojik ve Pedagojik Danışmanlık, Aile ve Çift Terapisi, İlişki Koçluğu çalışmalarını mutlaka Psikolog/ Psikolojik danışmanlık Lisans eğitimi almış uzmanlardan almalısınız.
📌Psikolojik Danışmanlık
📌Pedagojik Danışmanlık
📌Bireysel Terapi
📌Evlilik ve Çift Terapisi
📌Aile Danışmanlığı
📌İlişki Koçluğu,

ÇALIŞMA ALANLARIMIZ NELER?

📌Anksiyete (Kaygı) Problemleri,

📌Çiftler arasında güven kaybı, sadakatsizlik, suçlama, öfke kontrolsüzlüğü, şiddet, hayalkırıklığı, bağımlılık, çiftlerin anne-babalarından kaynaklanan sorunlar gibi travmatik yaşantılarda evliliğin/ilişkinin onarılması ile ilgili çalışmalar yapılmaktadır.

📌İş, aile, arkadaş ilişkilerinde sağlıksız iletişimlerden kaynaklanan sorunlarda kişilere becerileri kazandırmak,

📌 Evlilik öncesi yaşanan problemler nedeniyle çiftlere bireysel ya da çift olarak “Evlilik Öncesi Danışmanlık” konularında koçluk yapmak,

📌 Bireysel Koçluk; Kendinizi tanımanız, potansiyelinizi keşfederek yapabileceklerinizi ortaya çıkarmanız, hem iş hem de aile, arkadaş gibi özel hayatınızdaki hedeflerinize ulaşmanız için yapılan çalışmalardır.

📌İlişki Koçluğu; İlişki koçluğunun çift terapisinden farkı, sadece sorunu algılayan, ilişkisinde sorun olduğunu düşünen tarafla çalışılmasıdır. O nedenle soruna yönelik çalışmalar yapılır. Amaç ilişkinin kalitesini artırmaktır. İlişkide yaşanan sorunlarla etkili baş etme yolları vardır. İlişki dinamiklerinin oluşturulması, daha sağlıklı iletişim becerilerinin kazandırılması amaçlanır. İlişki koçluğunda temel alınan konu “Sorunu Sadece Sen Algılasanda Sen Değiştiğinde Karşındaki de Değişir” ilkesidir.

📌Çatışma çözme yöntemlerini öğretmek; insanların ilişkilerine verdikleri önem, ilişkiye bakış açısı, ilişki deki amaçlarına bağlı olarak uyguladıkları beş yöntem (strateji) vardır; Kaçınma, Uyma, güç kullanma, (rekabete girme), uzlaşma, yüzleşme (işbirliğine girme) dir. Bu stratejilerden, sadece yüzleşme(işbirliğine girme) yöntemi dışında diğer stratejilerde taraflardan en az biri kaybeder. Bu nedenle terapide iş, aile, özel ilişkilerde yüzleşme, işbirliğine girme yönteminin gerektirdiği beceriler öğretilir.

📌Eşlerin ya da aile bireylerinin iletişim sorunları nedeniyle boşanma ya da uzaklaşma noktasına geldiklerinde, ailelerin sistemlerinin yeniden yapılandırılması terapide sağlanmaktadır.

📌Ailelere çocuklarıyla ilgili yaşadıkları sorunların çözümü yönünde danışmanlık yapmak, Pedagojik danışmanlık sadece, anne babanın çocuklarıyla ilgili sorun yaşadıkları zaman aldıkları bir hizmet değildir. Çocukların büyüme çağında anne babanın çocuklarıyla ilişki dinamiğini sağlıklı kurmaları, sağlıklı bir birey yetiştirmeleri amaçlanmaktadır. Kendine güvenen, sorunlarla baş etme becerisi kazanmış çocuklar mutlu bireyler olacaktır.
•Çocuklarda uyku sorunları
•Öfke nöbetleri,
•Yeme problemleri,
•Cinsel gelişim,
•Kardeş kıskançlığı,
•Arkadaş ilişkileri,
•Özgüven,
•Okul sorunları,
•Davranış problemleri,
•Travmatik yaşantılar sonrası bozukluklar, ( boşanma, ölüm, kaza, istismar vb.)
•Ergenlerde öfke problemleri, anne- baba çatışması,
•Bağımlılıklar, (madde bağımlılığı, internet, bilgisayar bağımlılığı,
•Ergenlerde depresyon,
•Sorumluluk almakta zorluk,

📌Bireylerine öfke kontrolü ve Stres yönetimi eğitimi vermek;

Öfkeyi kontrol etmekte amaç; kişinin bu duygusunu saldırgan davranışlara dönüştürmeden, kendisine ve çevresine zarar vermeden doğru olarak ifadesinin sağlanmasıdır. Öfke ikincil bir duygudur, Kişi de oluşan yetersizlik, yalnızlık, kıskançlık, anksiyete, aşırı endişe, anlaşılamamak öfkeyi ortaya çıkaran duygulardır.

Terapide, öfkenin kaynağı olan bu duyguların ortaya çıkması bu duygusuyla yüzleşmesi, gerçekçi olup olmadığını fark etmesi ve doğru biçimde ifade edilmesi, bu duyguların sağlıklı olarak doyurulması öğretilmektedir.

📌Ayrılık ya da boşanma sonrası, çiftlerin birbirleriyle yaşadığı sorunlar ve çocuklarıyla ilişkilerinin düzenlenmesi konusunda danışmanlık yapmak,

Ayrılık ya da boşanmalarda, çiftler duygusal bir kargaşa yaşamaktadır. Bazen maddi zorluklarda süreci daha da ağırlaştırır. Yeni bir hayat kurma gerçeği ile yüzleşilir. Boşanmalarda çoğu kişi psikolojik sorunlar yaşar.

Boşanma ya da ayrılık sürecinin nasıl olduğu da kişileri etkiler, eğer sert bir ayrılık/boşanma olmuşsa, kişiliğinden beklenmeyen davranışlara neden olabilir. Bu nedenle genellikle sert ayrılan çiftler eşinin “hiç tanımadığı birine dönüştüğünü” düşünür.

Boşanmalarda çocukların durumu da önemlidir. Anne babasının çaresiz biri olduğunu düşünmesi, anne babaçocuk rollerinin değişmesine neden olur., Bazen çocuğun bakımın bile yapılamaması çocukta sağlıksız bir gelişime neden olabilir.

Ayrılma ya da boşanma sonrası, bazen kişiler, diğer insanlardan soyutla bazen de olağan dışı yaşama yolunu seçerler. Sanki bu süreçten hiç etkilenmemiş, öfke ve mutsuzluk yaşamıyormuş gibi davranabilirler. Eğer bu davranışlar “başarısızlık” olarak tanımlanarak, yaşadıkları duygudan “kaçınmak” için yapılıyorsa bir süre “geçici iyilik hali” ne neden olur ama bir süre sonra çöküş kaçınılmazdır.

Boşanma sonrası terapilerde, sürecin iyi ve sağlıklı yönetilmesi, yeni bir bakış açısı kazandırılması ve geleceğe yönelik planlar yapılabilmesi sağlanır.

Sağlıklı boşanma, çocuklar için yaşamsal öneme sahiptir. Boşanma sürecinde eşler genellikle kendi yaşadıkları zorluklar ve problemler nedeniyle çocuklarına yeterince destek olamayabiliyorlar. Mümkün olan en az zararla, travmatik boşanmanın olmaması gerekiyor. Bu şekilde bir boşanmanın gerçekleşebilmesi ise aile terapisi desteği alarak sağlanabiliyor.

Bireysel ya da çift olarak yapılan terapilerde psikolog/psikolojik danışman tarafından “sorun tanımının doğru yapılması ve terapi amaçlarının saptanması önemlidir. Terapi planı süreç içinde değişebilir. Terapi planının güncellenmesi ve davranış tabanlı ölçülebilir yöntemlerin kullanılması çalışmaya odaklanılmasını ve terapinin sonuçlandırılmasında yarar sağlar.
Sağlıkla ve Sevgiyle Kalın…

Filiz OKUŞ TEZEL
Psikolojik Danışman
Bireysel ve Çift Terapisti
PDPSİKODESTEK
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Filiz OKUŞ TEZEL Fotoğraf
Psk.Dnş.Filiz OKUŞ TEZEL
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Psikolojik Danışman
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi47 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Dnş.Filiz OKUŞ TEZEL'in Makaleleri
► Online Psikolojik Danışmanlık Psk.Elif DEMİRCİ
► Online (Videolu) Psikolojik Danışmanlık Psk.Dnş.Seren BELECİ
► Online Terapi - Online Emdr Terapisi Psk.Aygün Tuçe ATAŞ
► Online Terapi - Online Emdr Psk.Aslı KIRBAYIR ÖZERENLER
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,977 uzman makalesi arasında 'Online Terapi (Psikolojik ve Pedagojik Danışmanlık)' başlığıyla benzeşen toplam 21 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


10:40
Top