2007'den Bugüne 92,232 Tavsiye, 28,206 Uzman ve 19,964 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Yaşamamızda Başarılı Olmada Yardımcı Olacak 28 İlke
MAKALE #12659 © Yazan Psk.İlkten ÇETİN | Yayın Mayıs 2014 | 5,910 Okuyucu
YAŞAMIMIZDA BAŞARILI OLMADA YARDIMCI OLACAK 28 İLKE

Başarılı insanı belirleyen ilk özellik,tutumdur. Kişi olumlu tutum ve düşüncelere sahipse, zorluklarla Uğraşmayı seviyor ve onların üstesinden gelmekten haz
dDuyuyorsa, başarılarının yarısını gerçekleştirmiş sayılır. Lowell Peaock
yaşamımızda başarılı olmaya yardımcı olabilecek ilkelere şöyle bir bakalım.

1. Biraz da kendinizi düşünün: Siz yoksanız başka hiçbirşey yoktur.Ve çekicilik olanaklı değildir. Günlerinizi yaşam amacınızı tam olarak ifade eden etkinliklerle geçirin. Bunun dışındakileri kendi yaşam amaçlarına uygun bulacak kişilere devredin

2.Kendinizi geleceğin kıskacından kurtarın: Çekicilik şimdi iş görür, gelecekte değil. Amacınızın yaşamınızı bugün biçimlendirmesini sağlayın.Sakın erteleyip, günün birinde yaparım, sendromuna kapılmayın. Yaşam amacınızı hemen
bugün ifade edin.

3.Her olaya fazlasıyla karşılık verin: Aşırı tepki göstermek yerine fazlasıyla karşılık vererek geliştiriniz.Bu da çok çekicidir. Her durumda yaşam amacınızı dolu dolu ifade edin, kendinizi tutmayın.Fazla karşılıktan kasıt,yarattığınız
yaşam amacınızın kendinizi tam olarak ortaya koymanızdır.

4.Her alanda sosuz potansiyel oluşturun:Karşı konulamaz ölçüde çekici olmak için asla yeter demeyin. Temel gereksinmeleriniz karşılanmıyorsa, yaşamınızı yaşam amacınızı ifade etmeye adamanız güçtür.Sonsuz rezevrler oluşturarak varoluşunuzdan kaynaklanan temel fiziksel ve ruhsal gereksinmelerinizin baskısını azaltın.

Asla yeter dememeniz gereken alanlardan bazıları;
Sevgi,dostluk,dinginlik/sükunet,amaç dolu projeler,enerji,sağlık.

5.Sadece haz almak uğruna değer katın: Zevk aldığınız için değer kattığınızda , insanlar sizi çekici bulur.

6.Diğerlerini derinden etkileyin: İnsanlarla ne kadar çok temasa geçerseniz, o denli çekici olursunuz.

7.Yeteneklerinizi utanmadan sergileyin: İyi yaptığınız bir şey konusunda utangaç davranırsanız, çekicilikten yoksun biri olacaksınız.

8.Kendinize karşı dayanılmaz ölçüde çekici olun: Kendinizi dayanılmaz biçimde çekici bulmuyorsanız, başkalarını kendinize nasıl çekebilirsiniz? Yaşam amacınıza uygun biçimde yaşamak sizi kendinize karşı git gide daha çok çekici kılacaktır.

9.Etkiliyeci bir yaşam tarzı ile yetinmeyin;doyurucu bir yaşamınız da olsun:

10.Söz verdiğiniz şeyin iki katını verin:Sürekli sizden beklenenden fazlasını sunarsanız, yeni müşteriler size doğru çekilecektir.

11. Sizi ileriye doğru çekecek çekim alanları yaratın: İleriye doğru çekilmek çekicidir, itilmek ise hiç hoş değildir.

12.Ertelemekten vazgeçin: Zaman pahalıdır, bu yüzden de gecikme hiç çekici değildir.

13.Kişisel gereksinmelerinizin karşılanmasını sağlayın: Karşılanmamış gereksinmeleriniz varsa ,aynı konumda diğer insanları kendinize çekersiniz. Gereksinmelerin çoğu hayatta kalma ile ilgilidir.Bunların ne kadarını hallederseniz yaşam amacınızı ifade etmek için o kadar yer açılır.

14.Ayrıntılarda zenginleşin:Ayrıntılar, açık seçik ortada olanlardan daha çekicidir. Yaşam amacı bağlamında, sizi zenginleştirecek ayrıntılar yaşam amacınızı an ve an ifade edebilmektedir.Zenginlik, anın farkında olmaktan ve
Yaşanan her an için minnet duymaktan geçer.

15.Hiç bir şeyi sineye çekmeyin:Bir şeyi sineye çekerseniz bedelini ödersiniz.Bedeller pahallı olduğundan çekici değildir.Bunu yapmak için neleri tolere etmek zorunda kaldığınızı belirtmeniz, ardından da sistemli biçimde
Bunları birer birer yaşamınızdan çıkarmanız gerekecektir.

16.İnsanlara sizi nasıl memnun edeceklerini gösterin: İnsanları tahmin yürütmek zorunda bırakmayın.Yaşam amacınıza uygun bir yaşam sürdürdüğünüzde hoşnut olacağınız açıktır.insanlara sizi nasıl memnun edeceklerini göstermenin yolu, kim ve neyin peşinde olduğunuz bilgisini
Onlarla paylaşmaktan geçer.

17.En kötü zayıflıklarınızı kabullenin:Kendinizin en kötü yönünü kabullenirseniz,başkalarını daha kolay kabullenirsiniz.

18.Kendinizi duyarlı kılın:Duyarlılığınız arttıkça, şimdi varolan çok sayıdaki fırsatı daha iyi fark edip, değerlendirirsiniz.

19. Çevrenizi Kusursuzlaştırın:Çekicilik,birinci sınıf bir çevreyi zorunlu kılan karmaşık bir sistemdir. Çevreniz, oluşumuzun önemli bir yönüdür.Sizi devralınmış yada gerçek amacınıza doğru yöneltir.Çevrenizin ayrılmaz parçası da yaşamınızdaki insanlardır. Sizi yaşam amacınıza uygun biçimde tanıyan
Ve bunu ifade etmede sizi destekleyen insanlarla çevrili olmalısınız.

20.Yeter demeden karakterinizi sürekli geliştirin: Dürüstlük,karşı konulamaz ölçüde çekici olmak için yeterli değildir.Karakterli olmakta gereklidir.

21. şimdinin ne kadar kusursuz olduğunu kavrayın: Özellikle de hiç öyle olmadığı zamanlarda. İçinde bulunduğunuz zamanın kusursuz görünmediği
sAnlar, aslında fırsatlarla ve fark edilmeyen kaynaklarla doludur.

22.Koşulsuz şartsız yapıcı olun: Yüksek düzeyde yapıcılık, her zaman çok çekicidir. Hiçbir şeyi güçleştirmeden , olabilirliğe dayalı bir yaşam amacı kayıtsız şartsız yapıcı olmayı kolaylaştırır.

23.Kararlılıkla değerlerinize yönelin:Gününüzü sizi tatmin eden şeyleri yaparak geçirdiğinizde,çekici olursunuz değerleriniz amacınızın parçaları olduğundan, amacınıza da yönelmiş olursunuz.Değerlerinize dolayısı ile yaşam amacınıza
uUygun olan ve olmayan etkinlikleri listelediğinizde,neye yönelip, nelerden vazgeçeceğiniz açıkça ortaya çıkacaktır.

24.Herşeyi yalınlaştırın: Zorunlu olmayan şeylerden kurtulmak , size çekici olmanız için daha çok yer açacaktır. Odaklanma ve yalınlık, yaşam amacınızı bilmenizi doğal yan ürünleridir.

25.İşinizde ustalaşın:Yaptığınız işte en iyi olmak, başarılı olmanın en kolay yoludur.

26.Farkında olun ve doğruyu söyleyin:Gerçek en çekici şeydir. Ama beceri ve farkındalık gerektirir.Doğruyu duyulur biçimde söyleme becerinizi geliştirin.

27.Vizyon sahibi olun: Ne olacağını görebildiğinizde ,geleceği oluşturmak için uğraşmanız gerekmez.

28.Daha insancıl olun: Samimiyet sizi çekici kılar
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Yaşamamızda Başarılı Olmada Yardımcı Olacak 28 İlke" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Psk.İlkten ÇETİN'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Psk.İlkten ÇETİN'in izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     3 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
İlkten ÇETİN Fotoğraf
Psk.İlkten ÇETİN
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi259 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.İlkten ÇETİN'in Makaleleri
► Depresyon: Güneşi Olmayan Ülke Psk.Hakan TOKGÖZ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,964 uzman makalesi arasında 'Yaşamamızda Başarılı Olmada Yardımcı Olacak 28 İlke' başlığıyla benzeşen toplam 39 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Kendine Sevgili Misin? Şubat 2022
► Bilişsel Çarpıtmalar (Düşünce Hataları) ÇOK OKUNUYOR Temmuz 2012
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


11:58
Top