2007'den Bugüne 92,301 Tavsiye, 28,216 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Karşınızdakini Etkilemek İçin "Gülüş"Ünüz
MAKALE #13917 © Yazan Dr.Dt. Onur ÖZTÜRK | Yayın Aralık 2014 | 2,803 Okuyucu
Sosyal ve iş hayatımızda karşılaştığımız insanlarda kalıcı bir ilk izlenim ve intiba bırakmak için en güçlü şansımızın gülüşümüz olduğunun artık bir sır değil. Yapılan yeni araştırmalar gösterdi ki, harika bir gülümse, uzun yıllar kalıcı bir ilk izlenim bırakabilmek için en büyük hazinelerimizden birisidir.

Bir çok insanın, başkalarının inci gibi dişlere sahip olmak için yatırım yapmak istemesinin nedeni budur.

Zamana karşı koyun:
Kaç yaşında olursanız olun insanları etkilemek ve üzerlerinde kalıcı bir ilk etki bırakmak için ihtiyacımız olan tek şeygülümsemedir.

Gülümsemenin yaşı yoktur! American Academy of Cosmetic Densitry’nin (AACD) yaptığı araştırmaya katılanların %45’i gülümsemenin yaş gözetmeksizin ilk izlenim bırakmada en önemli özellik olduğunda hem fikirken, çok az kişi vücut (%10), saç (%6) ve bacakların (%5) yaşa göre ilk izlenim için değişiklik göstereceğini belirtiyor.

Araştırmaya katılan 50 yaş üzerindeki katılımcıların %54 ü ve 18-49 yaş aralığındaki katılımcıların %39’u gülmenin zamana karşı koymada en önemli özellik olduğunu düşünüyor.

Yatırıma Değer! Mükemmel bir gülümsemenin önemi düşünüldüğünde, ankete katılan çoğu kişi yaşlandıkça dişlerini korumak için para harcamaya istekli olduğunu belirtiyor.

Katılımcıların çok büyük kısmı (%80) genç görünüşünü muhafaza etmek istiyor. Kadınlar erkeklere göre dış görünüşlerine daha fazla yatırım yapıyor. Pek çok kişi 30’lu yaşları bir dönüm noktası gibi görerek korkuya kapılıyor ve 30-39 yaşlarında dış görünümlerine daha çok para harcıyor.

Her beş kişiden üçü (%64) dişleri için para harcamaktan kaçınmayacağını belirtiyor.
Paranın lafı olmaz! İnsanların çoğu saçları seyrekleştiği, bacakları çirkinleştiği zaman, onların aslında gülmek kadar etkili olmadığını daha çok fark ediyorlar. Diş sağlığına yatırım yaparken insanların masraftan kaçınmadıklarını biliyoruz.

Listenin kalanları ise; diğer yaşlanma kusurları aşırı kilo (%48), gözaltı halkaları (%33), kırışıklıklar (%31) dişlere göre daha fazla görmezden geliniyor.

Yaklaşık her iki kişiden biri, tanışma anından sonra gülümsemenin, daha akılda kalıcı olduğuna inanıyor.

İlk tanışmada harika bir gülümsemenin yerini hiç bir şey tutmuyor; çok az Amerikalı ilk tanışmadan sonra insanların kıyafetlerini (%9) ya da onların kokularını (%8) hatırlıyor.

Geleceğin en iyi yüzü:
Araştırmaya katılanlarda dişlerini beğenmeyenlerin daha az kendilerine güvendikleri ve gülerken karşısındakileri daha az etkledikleri gözlenmiştir. Kadınlar erkeklere oranla “mükemmel bir gülüşün”, kendine emin olmayan bir gülüşe göre daha çekici olduğuna inanıyor.

Eskiden insanlar kusurlarıyla kabul edilirken bugün kozmetik veya estetik bir eksiklik, bakımsızlık ya da kişinin kendisine yeterince bakmaması olarak algılanabiliyor ve hem sosyal hem de iş hayatında "ilk intiba"yı da etkileyebiliyor. Karşı taraf üzerinde oluşturduğunuz olumlu ya da olumsuz bir havayı kırmak için bu sefer çok daha fazla çaba sarf etmek gerekiyor.

Dişlerimiz de vücudumuzun diğer organları gibi sürekli fonksiyon gören parçalarından birisidir, öncelikle bunlarda oluşan fonksiyonel ve sağlık açısından sıkıntılar düzeltilip sorunsuz hale getirilmelidir arkasından kendinize güvenmediğiniz bir gülüşünüz varsa bunun bugünkü modern diş hekimliği imkanları ile değiştirilmesi ya da geliştirilmesi eskiye göre çok daha rahat ve güvenilirdir.

Araştırma Hakkında: The AACD Gülümseme anketi, 17-23 Ağustos 2012 tarihinde Kelton tarafından yapıldı. İnternet üzerinden online olarak yapılan araştırmaya 18 yaşından büyük 1018 Amerikalı katıldı.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Karşınızdakini Etkilemek İçin "Gülüş"Ünüz" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dr.Dt. Onur ÖZTÜRK'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dr.Dt. Onur ÖZTÜRK'ün izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Onur ÖZTÜRK Fotoğraf
Dr.Dt. Onur ÖZTÜRK
İstanbul
Diş Hekimi
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi2 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.Dt. Onur ÖZTÜRK'ün Yazıları
► Gülüş Tasarımı Dt.Songül MİRZAOĞLU
► Gülüş Tasarımı Dr.Dt. Emek ERDEM
► Diş Beyazlatma ve Gülüş Dizaynı Dt.Ülkü KOLOĞLU
► Gülüş Tasarımında Fasiyal Analiz Prof.Dr.Dt. Tosun TOSUN
► Kişiye Özel Gülüş Tasarımı Dt.Erkut AKÇALI
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Karşınızdakini Etkilemek İçin "Gülüş"Ünüz' başlığıyla benzeşen toplam 21 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


06:27
Top