2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Yanlış Bilinen 9 Diş Beyazlatma Efsanesi
MAKALE #13966 © Yazan Dr.Dt. Onur ÖZTÜRK | Yayın Ocak 2015 | 3,014 Okuyucu
Diş Beyazlatma ile ilgili doğru bildiğimiz yanlışlar nelerdir? Dişlerimizi beyazlatırken zarar vermemek için dikkat etmemiz gerekenler:

KABARTMA TOZU DİŞLERİNİZİ BEYAZLATIR

Bu kısa bir süre için işe yarayabilir ama uzun dönemde işe yaramaz ve süreklilik kazanması durumunda hem dişlerinizin yüzeyinde hem de ağzınızda yer alan yararlı veya zararlı bakterilerinyaşam alanını bozar.

HİDROJEN PEROKSİTLE YIKAYARAK DİŞLERİMİZİ BEYAZLATABİLİRİZ

Hidrojen Peroksit, dokularla etkileşime girdiği takdirde serbest radikal tepkimelerine sebep olur. Bu dokuda yaşlanma sürecinde görülen reaksiyonla aynıdır. Hidrojen peroksit veya karbamid peroksit içeren konsantrasyonların yumuşak dokulara değmeden bir profesyonel gözetimi, tavsiyesi ile uygulamak gerekir.

BEYAZLATICI DİŞ PASTASI VEYA SAKIZ KULLANMAK DİŞLERİMİZİ BEYAZLATIR

Beyazlatıcı diş pastaları ve sakızlar beyazlatıcı kimyasallar içermelerine rağmen gözle görülür bir etki yaratmakta çok zayıftırlar. Beyazlatıcı kimyasallar dişlerde renk değişimine sebep olabilmek için diş yüzeyiyle en az 20 dakika temas halinde kalmalıdır.

PROFESYONEL DİŞ BEYAZLATMA JELLERİ VE MARKETLERDEN ALINABİLEN BEYAZLATMA JELLERİ AYNIDIR

Her beyazlatma jeli farklı düzeyde Karbamid Peroksit veya Hidrojen Peroksit içerirler. Bu kimyasallar dişte beyazlamaya sebep olan ana ajanlardır. Profesyonel beyazlatma ajanları evde kullanılanlara oranla daha kuvvetlidir.

EN GÜÇLÜ BEYAZLATMA JELİ EN İYİSİDİR

Kuvvetli beyazlatma ajanları işlemi hızlandırabilirler. Ancak beyazlığın uzun süre kalıcılığı açısından başarılı olamayabilirler, tekrar gerektirebilir. Ayrıca aşırı hızlı uygulama dişlerde ağrıya ve hassasiyete sebep olabilirler. Yüksek konsantrasyonulu jelleri düşük konsantrasyonda beyazlatma jeliyle desteklendiğinde daha güvenli olur ve dişler daha uzun süre beyaz kalır.

DİŞ BEYAZLATMA ÖMÜR BOYU KALICILIĞI OLAN BİR İŞLEMDİR

Renk değişimi kalıcı değildir. Ancak insanların yaşı ilerledikçe dişlerin rengi sarılaşır ve yediklerimizle, içtiklerimiz renkleşmeye yeniden yol açabilirler. Diş beyazlatma işleminin belirli zaman aralıklarında tekrarlanması gerekir.

ÇİLEK VE LİMON DİŞ BEYAZLATMADA KULLANILABİLİR

İçerdiği asitten dolayı bu tip yiyecekler beyazlatma etkisi gösterebilir ama diş minesinin asit ile etkileşimi sonrası uzun dönemde zarar görme olasılığı vardır.

LAZERLER DİŞ BEYAZLATMA İŞLEMİNİ HIZLANDIRIR

Hekim tarafından kullanılan lazerin diş beyazlatma işlemini hızlandırdığına veya beyazlatmayı daha iyi yaptığına dair bir kanıt bulunmamaktadır. Tam tersine dişte, gözlerinizde, dudaklarınızda ve hasar da gelişebilir.

PORSELEN KURONLAR VE LAMİNA VENERLER BEYAZLATILABİLİR

Beyazlatmada kullandığımız jeller ancak doğal dişler üzerinde kullanılabilir, porselen yüzeylerde etki göstermezler. Bu sebepten kuronlarınızı diğer dişlerinizle aynı beyazlığa getirmek için onları değiştirmeniz gerekir.

BEYAZLATMA HER YAŞTA YAPILABİLİR

Çocukların dişlerinde yapılan beyazlatma işlemleri dişin içerisinde bulunan canlı dokuda hasara sebep olabilir. Sadece bazı vakalarda çocukların dişi güvenli olacak şekilde beyazlatılabilir. İlerleyen yaşlarda ise diş minesinin özelliğini kaybetmesinden dolayı diş beyazlatma efektifliğini kaybeder.

Bu okuduğunuz yaygın ve yanlış olan bilgilendirmelerin kurbanı olmayın. Gülüşünüz, insanların sizinle ilgili fark edeceği ilk şeydir. Bu yüzden dişlerinize herhangi bir işlem yaptırmadan önce iyice araştırın ve ilk olarak diş hekiminize danışın. Evde diş beyazlatma yöntemleri hakkında bilgi almak için yazımı ziyaret edebilirsiniz.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Yanlış Bilinen 9 Diş Beyazlatma Efsanesi" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dr.Dt. Onur ÖZTÜRK'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dr.Dt. Onur ÖZTÜRK'ün izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Onur ÖZTÜRK Fotoğraf
Dr.Dt. Onur ÖZTÜRK
İstanbul
Diş Hekimi
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi2 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.Dt. Onur ÖZTÜRK'ün Yazıları
► Diş Beyazlatma Dt.Songül MİRZAOĞLU
► Diş Beyazlatma Dt.Mesut MUTLU
► Tek Diş Beyazlatma Dt.Güzin KIRSAÇLIOĞLU
► Diş Beyazlatma Dt.Murat KANLI
► Diş Beyazlatma Dt.Osman NURSAL
► Dişleri Beyazlatma Dt.Aykut TAŞKIN
► Lazerle Diş Beyazlatma Dt.Güzin KIRSAÇLIOĞLU
► Diş Beyazlatma (Bleaching) Dr.Dt. Selim AYDIN
► Bleaching (Diş Beyazlatma) Dt.Yeşim TÜNAL GÜZEY
► Diş Beyazlatma (Bleaching) Dt.Ayşe GÜR
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Yanlış Bilinen 9 Diş Beyazlatma Efsanesi' başlığıyla benzeşen toplam 79 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


07:57
Top