2007'den Bugüne 92,259 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Kişiye Özel Gülüş Tasarımı
MAKALE #4377 © Yazan Dt.Erkut AKÇALI | Yayın Ocak 2010 | 7,981 Okuyucu
KİŞİYE ÖZEL GÜLÜŞ TASARIMI

Yıllardır güzellik ve estetik son derece önemli bir kavram olarak hayatımızda var olmakta ve insan olduğu sürece de var olmaya devam edecek. Güzel bir gülüşün yüzdeki estetik kavramına katkısını ise sonsuzdur. Konuşurken gülümserken dudaklarını büzerek, elleri ile dişlerini kapatarak gülen birimisiniz? Yoksa dişlerim sarımı diye aynaya bakıp üzülerek bu dişlerim neden sarı diyenlerden mi? Yoksa bu dişin çapraşıklıkları neden oldu diye hayıflananlardan mısınız? Dişetlerim neden bu kadar büyük ve kırmızı görünüyor diyenlerden mi? yoksa yeni yaptırdığım bu porselenler neden o kadar sahte duruyor kocaman oldu öne fırlamış gibi duruyor diyenlerden mi?

Bu tür sorunların artık kolay bir çözümü var yeni nesil porselenler ve yeni nesil gülüş dizaynı yapan hekimler. günümüzde estetik diş hekimi kavramı yeni yeni gelişmekte ise de gelecek günlerde çok çok büyük hedefleri olan bir branş haline gelecek. Yurt dışındaki bazı fakülteler estetik diş hekimliği branşını yeni yeni oturtmaktadır.

Estetik diş hekimliği; estetik kavramı güçlü, sanatsal yönü gelişmiş, geleceği görme yeteneği olan ve sonuç itibariyle yaratıcı gücü fazla olan hekimler tarafından yapılabilir. Estetiğin altın kuralları, oranları olsa da, oran tek başına hiçbir anlam ifade etmez. Diş hekimi bir sanatçı bir heykeltıraş gibi hem bilimi hem de sanatı içercisinde bulunduran, hem estetik hem de fonksiyonel bir tasarım yapmak zorundadır.

Diş şekil ve renkleri dizilimleri her insanda çeşitlilik gösterir, hekim bu çeşitliliği zevkle uğraşarak düzgün hale getirmeli ve gerekirse hastasına en yakışanı bulmak için gereken bütün imkânları kullanmalıdır.

Estetik diş hekimliğinde yeni nesil doku dostu ve estetik sınırları sonuna kadar kullanan porselen malzemeler günümüzde yaygın olarak kullanılmaya başlamış ve hastalar tarafından tercih edilir duruma gelmişlerdir. Hem sağlamlık hem de estetik yönden güçlü malzemeler olan zirkonyum ve empress porselenlere dişlere daha az zarar verilerek yapılan lamina porselenlerde eklenince estetik beklentilerin karşılanması çok kolaylaşmıştır.

Lazerinde günlük hayatımıza girmesiyle artık her şey çok daha kolaylaşmıştır. implantlarında estetikte bize sağladığı faydalar son derece fazladır. Hem yeni nesil porselenler hem de implantla desteklenen gülüş tasarımlarında sonuca ulaşmak artık son derece basittir. Biraz emek, biraz sabır, biraz sevgi ekleyerek yapılan her işlem sonucunda mutlaka tatminkâr bir yere gelinecektir.

Kliniğe gelen her hastanın farklı beklentilerine standart cevap vermek artık günümüz sosyo kültürel ve ekonomik dünyasında istenmeyen bir durumdur. Bu durum hasta beklentilerini onu dinleyerek ve anlamaya çalışarak istediği ve özlediği gülüşü hastaya vererek tatminkâr bir hekimlik yapma gereğini öne çıkarmıştır. Bilimsel sınırlar içerisinde estetik yaklaşım yapmak zor bir iş gibi görünse de aslında sistemli çalışan ve yenilikleri takip eden hekim için fark yaratan bir işlemdir ve zor değildir. Sadece yaratıcı gücünü konsantrasyonunu vakaya verirse çözülmeyecek sorun çok azdır. İmkânlar ve şartlar zorlanarak çok güzel sonuçlar alınmaktadır.

SONUÇ olarak lazer ,implant ve yeni nesil porselenlerle (zirkon ve empress) gülüş tasarımı yaratmak sorun olmaktan çıkmış artık yılarca bu sorunu içine atmış hastalarımızın hem psikolojik hem de fonksiyonel sorunlarını tatminkar olarak çözmüştür.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Kişiye Özel Gülüş Tasarımı" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dt.Erkut AKÇALI'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dt.Erkut AKÇALI'nın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dt.Erkut AKÇALI'nın Makaleleri
► Gülüş Tasarımı Dt.Songül MİRZAOĞLU
► Gülüş Tasarımı Dr.Dt. Emek ERDEM
► Diş Beyazlatma ve Gülüş Dizaynı Dt.Ülkü KOLOĞLU
► Gülüş Tasarımında Fasiyal Analiz Prof.Dr.Dt. Tosun TOSUN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Kişiye Özel Gülüş Tasarımı' başlığıyla benzeşen toplam 97 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Diş Eti Çekilmeleri ve Tedavi Seçenekleri ÇOK OKUNUYOR Aralık 2008
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


16:11
Top