2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Kapalı Burun Estetiği
MAKALE #21040 © Yazan Prof.Op.Dr. Süleyman TAŞ | Yayın Ocak 2020 | 1,338 Okuyucu
Kapalı burun estetiği, burnun ortasındaki cildin kesilmediği, burun içindeki yumuşak dokuların açılmadığı ve ciltte herhangi bir iz bırakmayan bir burun ameliyatı tekniğidir. Burun dışında kesi yapılmadığından dolayı burunda herhangi bir iz kalmaz. Bu yüzden kapalı burun estetiği, izsiz burun ameliyatı olarak da adlandırılmaktadır. Sunduğu birçok avantaj ile günümüzde en çok tercih edilen burun estetik tekniğidir.

Kapalı Rinoplasti Nasıl Yapılır?

Kapalı rinoplasti ameliyatı, burnun dış kısmındaki deri kesilmeden yapılmaktadır. Yani kapalı burun ameliyatında, burnun tam orta noktasındaki cilt kesilmez. Bu ameliyat tekniğinde yapılan tüm müdaheleler burnun iç kısmından yapılmaktadır. Dolayısıyla yapılan kesiler burun deliklerinin içerisinden gerçekleşmektedir. Bu yüzden kapalı rinoplasti, günümüzde en çok tercih edilen burun estetik tekniğidir.

Kapalı Burun Ameliyatı Avantajları Nelerdir?

En çok tercih edilen burun estetik tekniği olan kapalı burun ameliyatı, beraberinde birçok avantajı getirir. Kapalı burun estetiğinin avantajlarını aşağıdaki gibi sıralayabiliriz:

- Burunun dış kısmında kesi olmadığından dolayı, herhangi bir iz bırakmaz.
- Kapalı rinoplasti yaptıranların burnundaki herhangi bir kas ya da doku zarar görmez.
- Burun içindeki yumuşak dokular zarar görmediğinden daha doğal bir görünüm elde edilir.
- Kapalı burun estetiği sayesinde kapalı rinoplasti sonrası ödem atma ve iyileşme süreci daha hızlı bir şekilde gerçekleşir.

Açık ve Kapalı Burun Estetiği Arasındaki Farklar Nelerdir?

Kapalı burun ameliyatı ile ilgili bilgi almak isteyenlerin en çok sorduğu sorular arasında ‘Kapalı burun ameliyatı mı açık mı?’ sorusu da yer alıyor. Bu yüzden kapalı burun estetiğinin avantajlarını sıralamamızın ardından, söz konusu iki burun estetik tekniği arasındaki farkları anlatmamızda da fayda bulunmaktadır. Açık ve kapalı burun ameliyatları arasındaki en büyük fark, açık teknikte burun cildinde kesi yapılması, kapalı teknikte ise burun cildinde değil; burnun iç kısmında kesi yapılmasıdır.

Bu önemli fark beraberinde söz konusu iki teknik arasında birçok farkı da beraberinde getirmektedir. Bu temel farkları aşağıdaki şekilde size sunabiliriz.

Kapalı Burun Estetiği vs. Açık Burun Estetiği:

- Kesi Yapılan Yer: Burun Deliklerinin içi vs. Burun Cildin Üzeri
- İyileşme Süreci: Daha hızlı vs. Daha yavaş
- Burun Görünümü: Daha doğal vs. Daha az doğal
- İz Kalma Durumu: İz Kalmaz vs. İz kalabilir
- Burun İçi Dokuların Korunması: Dokulara zarar gelmez vs. Dokulara zarar gelebili

Kapalı Burun Estetiği İyileşme Süreci Nasıldır?

Endoskop dediğimiz, kameralı sistemler, mikromotor gibi birçok özel aletlerin gelişmesi ile kapalı teknik tekrar popüler olmuş ve cerrah açısından bu zor olan tekniğin yaygınlaşabilmesi için özel kurslar, konferanslar ve yayınlar düzenlenmiştir. Peki neden önemliydi cildi kesmek ya da kesmemek? Tüm burun kongrelerinde tartışma konularından bir tanesi bu konu olmuştur. Kapalı tekniği savunanlar; burun ucu cildini kesmedikleri için burun ucunda herhangi bir olası ize neden olmadıklarını, burun ucu cildinin arkasındaki damar paketini de kesmedikleri için burnun çok daha hızlı iyileşme kapasitesine sahip olduğunu, yine burun ucu cildinin arkasındaki pitanguyl igamentini kesmedikleri için burun ucu hareket kabiliyeti ve hissini koruklarını, burun cildini yukarı kaldırmadıkları için cildin nereye oturduğunu görebildiklerini anlatırlar. Açık tekniği savunanlar ise; burun ucu cildini kestikleri zaman rahatsız edici ya da fark edilebilir bir iz kalmadığını, bu cildi kesince çok daha rahat gördüklerini ve üniversitelerde asistan eğitimi için açık tekniğin daha çok şey görülebilmesini sağladığını anlatırlar.

Hasta açısından bakıldığında, sonuç olarak kapalı burun ameliyatı olanlar birçok yönden çok daha avantajlı olurlar.

Doç. Dr. Süleyman TAŞ
Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrah

Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Kapalı Burun Estetiği" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Prof.Op.Dr. Süleyman TAŞ'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Prof.Op.Dr. Süleyman TAŞ'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     3 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Süleyman TAŞ Fotoğraf
Prof.Op.Dr. Süleyman TAŞ
İstanbul
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi8 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Prof.Op.Dr. Süleyman TAŞ'ın Makaleleri
► Kapalı Burun Estetiği Op.Dr.Ekrem KESKİN
► Burun Estetiği ve Kulak Estetiği Op.Dr.Eser AYDOĞDU
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Kapalı Burun Estetiği' başlığıyla benzeşen toplam 15 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Nazal Polip Nedir? Haziran 2020
► Mezoterapi Uygulamaları Haziran 2020
► Dolgu Uygulamaları Haziran 2020
► Kepçe Kulak Estetiği Haziran 2020
► Saç Ekimi Nedir? Haziran 2020
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


13:09
Top