2007'den Bugüne 92,301 Tavsiye, 28,216 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Dolgu Uygulamaları
MAKALE #21550 © Yazan Prof.Op.Dr. Süleyman TAŞ | Yayın Haziran 2020 | 1,369 Okuyucu
Dolgu uygulamaları en çok tercih edilen ameliyatsız estetik uygulamalarındandır. Bu uygulamalar doldurma efekti kazandırılması istenilen bölgelere yapılmaktadır. Bölgelerine göre dolgu çeşitleri mevcuttur. Genellikle yüzde uygulanmaktadır. Yanak doldurma, göz altı çukurluğu doldurma, nazolabial çökükleri veya çizgileri doldurma, elmacık kemiği doldurma, çene doldurma, çene hattı oluşturma, burun doldurma, dudak büyütme, dolgunlaştırma veya dudak asimetrisi düzeltme alanları en çok uygulanan bölgelerdir. Bu yazımızda dolgu çeşitlerine yer vereceğiz. Keyifli okumalar.
Bölge bölge dolgu uygulamalarını tek tek ele alalım.

Dudak Dolgusu
Dudak dolgusu, dolgu uygulamaları sınıfında en çok talep edilen işlemdir. Dudaklarda incelik, hacimsizlik, volüm kaybı, asimetri ve benzeri gibi şikayetler var ise dudak dolgusu uygulaması ile bu şikayetler giderilebilir. Dudak dolgusu uygulaması ile 5 dakikada daha dolgun , daha hacimli ve daha düzgün hatlara sahip ve hayal edilen dudaklara kavuşulabilir.
Dudak dolgusu lokal veya genel anestezi gerektirmediği gibi ameliyathane ortamı da gerektirmemektedir. Klinik ortamlarda . Uygulama öncesinde ağrı veya acı hissedilmemesi için anestezik krem sürülmektedir. Dolguyu yapılacak olan dudağın şekli, yaptıracak olan kişinin beklentisi kullanılacak olan dolgunun belirlenmesinde önemli kriterlerdir. Uygulama süresi 5 dakika veya 10 dakika kadardır.
Dudak dolgu uygulamasının ardından iş ve sosyal hayata uygulamadan hemen sonra dönüş yapılabilir. İş yerinizden öğlen izninizde gelip rahatlıkla yaptırabileceğiniz uygulamadır.
Dudak doldu uygulamalarında bir çok dudak şekli mevcuttur. Dudak şekillerinin belirlenmesi, dolgu uygulamasını yaptırmak isteyen kişiler için kendilerini rahat ifade edebilmeyi sağlamaktadır. İstedikleri dudak yapısı kendi dudak hatlarına da uyum sağlıyorsa işlem hemen yapılabilir.
Doğal Dudak Şekli : Mevcut dudak şeklinin minimal dokunuşlarla hafif belirginleştirilmesidir.
Hollywood Dudak Şekli : Dolgu uygulamasını yaptırmak isteyen kişilerin en çok talep ettikleri dudak şekillerinden birisidir. Alt ve üst dudağın dolgunlaştırılmasıdır.
Gül Dudak Şekli : Yüz şekli, elmacık bölgesi belirgin ve yüzün alt tarafı dar olan kişilerde dudakların kalın olması durumudur.
Kelebek Dudak Şekli : Dudak şeklinin bir yay şekline benzemesi durumuna verilen isimdir. Kelebek dudak şekline sahip olan kitle daha azdır. Genç ve dinamik görünüme sebep olmaktadır.
Damla Dudak Şekli : Bu dudak şeklinde alt dudak kısmında iki adet göz yaşı damlası varmış gibi görünen dudak şeklidir.
Melek Kanadı Dudak Şekli : Bu dudak şeklinde üst dudak hatları daha belirgindir. Kadına seksilik katmaktadır.

Burun Dolgusu

Burun üzerinde var olan deformasyonların dolgu uygulaması ile düzeltilmesidir. Burun üzerinde asimetri, kemer, çukur, girinti ve çıkıntılar bulunan hatlar üzerine dolgu yapılması ile bu durum düzeltilebilmektedir. Burun dolgusu aynı zamanda ameliyatsız burun estetiği olarak da anılmaktadır.
Burun dolgusu büyük burunlara önerilmemektedir. Burun büyük ise dolgu maddeleri burnu olduğundan daha fazla büyütecek ve istenilen sonucun elde edilememesine sebep olmaktadır.
Burun dolgusu da tıpkı dudak dolgusundaki gibi 5 dakikada yapılmaktadır. İşlemden hemen sonra iş ve sosyal hayata dönüş yapılabilir.

Nazolabial Dolgu
Nazolabial dolgusunun uygulandığı alanlar, ağız kenarında oluşan oluklardır. Bu oluklar yaşlanmanın etkisi ve cildin elastikiyetini kaybetmesi sonucu oluşmaktadır. Bu bölgeye yapılacak doldurma işlemi ile daha genç ve daha dinamik bir görünüme sahip olunabilmektedir.
Nazolabial dolgunun uygulama süresi her bir oluk için 5 dakikadır. Yine uygulamadan hemen sonra iş ve sosyal hayat dönüş yapılabilmektedir.

Kaş Arası Dolgu
Kaşların çok fazla çatılması sonucu kaş arasında derin bir çizgi oluşabilir. Bu bölgeye yapılacak ufak bir müdahalesi ie yüz hattı daha da yumuşamaktadır. Çoğu durumlarda botox ile birlikte yapılması gerekebilmektedir.
İşlem süresi birkaç dakikadır. Günlük hayata hemen devam edilebilmektedir.

Yanak Dolgusu
Yanaklarda zayıflık, hacimsizlik veya asimetri var ise yapılacak olan dolgu uygulaması ile yanaklara form kazandırılmaktadır.
İşlem süresi her bir yanak için birkaç dakikadır. Uygulama sonrası günlük hayata hemen geçiş yapılabilmektedir.

Elmacık Kemiği Dolgusu
Elmacık kemiklerinin daha belirgin hale getirilmesi için yapılan dolgu uygulamasıdır. Bu sayede yüz hattı daha çekici bir hal almaktadır.
İşlem süresi diğer dolgu uygulamalarında olduğu gibi birkaç dakikadır ve günlük hayata hemen devam edilebilir.

Göz Altı Işık Dolgusu
Göz altlarında bulunan çukur ve derinliğin giderilmesi için yapılan dolgu çeşididir. Göz altı çukurlukları kişiye yaşlı ve yorgun göstermektedir. Göz altı ışık dolgusu sayesinde bu durum düzeltilebilmektedir.
Göz altı ışık dolgusu uygulama süresi 5 dakikadır. Günlük hayata hemen dönüş yapılabilmektedir.

Çene Dolgusu
Çene hattının yüz hatlarına oranla daha geride olması durumunda çeneye yapılacak dolgu uygulamasıdır. Profiloplastinin düzeltilmesi için ameliyatsız estetik uygulamasıdır.
Çene dolgusu sadece çene ucuna yapılacak ise birkaç dakika sürmektedir. Çene ucu ve çene hattı boyunca yapılacak ise süre biraz daha uzamaktadır.
Çene hattına yapılan dolgu uygulamasının diğer ismi ise Jawline’dır.

Dolgu uygulamaları hakkında en çok sorulanlar;

Dolgu uygulamalarının biz zararı var mıdır?
Dolgu uygulamaları profesyonel bir el tarafından ve profesyonel ürünler ile yapıldığı takdirde herhangi bir zararı bulunmamaktadır.

Dolgu uygulamalarında yaş sınırı var mıdır?
Dolgu uygulamalarının yapılabilmesi yaş sınırı mevcut değildir. Ancak cilt kalitesi çok önemlidir. Çok sarkmış veya gevşemiş olan ciltte uygulanan dolgu ile daha fazla sarkma meydana gelebilir. Öncesinde detaylı muayene önem arz etmektedir.

Gebelik veya emzirme döneminde dolgu uygulamaları yapılabilir mi?
Dolgu uygulamaları gebelik döneminde uygulanılamaz. Emzirme döneminde uygulanamayacağına dair kanıtlanmış bir bilgi yoktur ancak kendi önerim yapılmamasından yanadır.

Dolgu uygulamalarının kalıcılık süreleri nedir?
Yapılan dolgu uygulamalarının 6 – 8 ay, 1 yıl, 3 yıl ve 4 yıl kalıcılık süresi olan geniş yelpazeye sahiptir. Genellikle kısa dönem olan 6 – 8 aylık dolguların kullanılmasını önermekteyim.

Her bölgeye aynı dolgu maddesi mi kullanılmaktadır?
Her bölgeye özel dolgu maddeleri mevcuttur. Dudak dolgusu için ayrı, çene dolgusu için ayrı, göz altı için ayrı ve diğer bölgeler için de ayrı sınıflandırmalar yapılmaktadır.

Dolgu uygulamaları ağrılı mıdır?
Dolgu uygulamaları ağrılı işlemler değillerdir. Uygulama öncesi anestezik kremler ile bölgesel uyuşma sağlanmasıyla birlikte, kullanılan dolgu maddelerinin içerisinde de uyuşturma maddeleri mevcuttur. Dolgu enjekte edildiği anda uygulanan bölgeyi uyuşturmaya başlamaktadır.

Dolgu uygulamaları yapay durur mu?
Her dolgu uygulaması yapay görünecek diye bir durum söz konusu değildir. Dolgu uygulamalarında yapılan kötü örnekler yüzünden ön yargılı yaklaşılmaktadır. Minimal oranlarda uygulandığında doğal görünümler oluşmaktadır.

İlaç kullananlar dolgu uygulaması yaptıramaz mı?
Kullanılan ilacın içeriği bu sorunun yanıtını vermektedir. Kan sulandırıcı etkisi var ise dolgu uygulaması yapılamamaktadır. Kan sulandırıcı etkisi yok ise dolgu uygulamasının yapılmasında engel bir durum yoktur.

Doç.Dr. Süleyman TAŞ
Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrah
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Dolgu Uygulamaları" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Prof.Op.Dr. Süleyman TAŞ'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Prof.Op.Dr. Süleyman TAŞ'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Süleyman TAŞ Fotoğraf
Prof.Op.Dr. Süleyman TAŞ
İstanbul
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi8 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Prof.Op.Dr. Süleyman TAŞ'ın Makaleleri
► Botoks ve Dolgu Uygulamaları Dr.Engin KOCABAŞ
► Yüze Dolgu Uygulamaları Dr.Bircan KARABAĞIR
► Dolgu Maddeleri - Deri Altına Dolgu Yapılması Prof.Op.Dr. Ege ÖZGENTAŞ
► Botox ve Dolgu Uygulaması Op.Dr.Eser AYDOĞDU
► Yağ Enjeksiyonu, Dolgu Maddeleri Op.Dr.Arsın ULUÇ
► Dolgu ile Zamana Meydan Okumak Op.Dr.Deniz KÖK
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Dolgu Uygulamaları' başlığıyla benzeşen toplam 47 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Nazal Polip Nedir? Haziran 2020
► Mezoterapi Uygulamaları Haziran 2020
► Kepçe Kulak Estetiği Haziran 2020
► Saç Ekimi Nedir? Haziran 2020
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


09:15
Top