2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Burun Estetiği Kanat Cerrahisi
MAKALE #21501 © Yazan Prof.Op.Dr. Süleyman TAŞ | Yayın Haziran 2020 | 1,397 Okuyucu
Burun estetiği ameliyatlarında burun deformasyonlarına göre yapılacak olan müdahaleler belirlenmektedir. Burun deformasyonları arasında en çok var olanlardan birisi de burun kanatlarının büyüklüğü ve açıklığıdır. Burun kanatlarındaki bu deformasyonlar için kanat cerrahisi işlemi yapılmaktadır. Burun kanatlarının deformasyonu nelerdir? Burun estetiği kanat cerrahisi nasıl yapılmaktadır? Sorularının yanıtını bu makalemizde paylaşıyor olacağız. Keyifli okumalar.

Burun Kanat Deformasyonu Nedir?
Burun kanatlarında oluşan deformasyonlar da burun ameliyatı olma isteği oluşturabilir. Burun kanat deformasyonlarına aşağıdaki gibi maddelendirilebilir;
• Burun kanatlarının etli olması,
• Burun tabanının asimetrik olmasından dolayı burun deliklerindeki asimetri,
• Burun kanatlarının geniş ve yayvan olması,
• Burun kanatlarının birinin aşağıda diğerinin yukarıda olması,
• Burun kanatlarının yukarı doğru çekik olması ve deliklerinin çok açık olması, burun içerisinin görünmesi,
• Burun deliklerinin uzun olması,
• Burun tabanının asimetrik olmasından dolayı burun deliklerinin boyutunda asimetri,
• Burun deliklerinin gereğinden büyük olması,

Burun Kanatlarının Etli Olması
Burun estetiği olmak isteyen kişilerin, rahatsız oldukları kanat deformasyonları arasında en çok görülen deforme durumu burun kanatlarının etli olmasıdır. Burun kanatlarını etli olmasının sebebi kalın deriden kaynaklanmaktadır. Etli burun kanadına sahip olan kişilerin ortak özellikleri burun üzerinde yer alan kalın deridir. Burun estetiği ameliyatı esnasında kanatlara yapılacak olan cerrahi işlem ile bu deformasyona müdahale edilebilmektedir.

Burun Tabanının Asimetrik Olmasından Dolayı Burun Deliklerindeki Asimetri
Burun taban kısmında mevcut olan asimetri sorunundan dolayı burun deliklerinde oluşan asimetri deformesidir. Burun estetiği ameliyatı esnasında burun tabanındaki asimetriye bağlı cerrahi işlemler ile bu deformasyon düzeltilebilmektedir.

Burun Kanatlarının Geniş ve Yayvan Olması
Burun kanatları deformasyonları arasında en çok rastlanan deformelerden birisi de kanat kısmını geniş ve yayvan olmasıdır. Özellikle gülerken burun kanatlarının daha fazla yayılması görülmektedir. Burun estetik ameliyatı ile birlikte burun kanatlarının geniş ve yayvan olan kısmı kesilip çıkarılarak bu deforme düzeltilebilmektedir.

Burun Kanatlarının Birinin Aşağıda Diğerinin Yukarıda Olması
Bu deformasyon adından da anlaşılacağı gibi iki burun kanadının birbiri ile aynı hizada olmaması halidir. Birinin yukarıda birinin aşağı da olmasıdır. Yine yapılacak olan burun estetiği ameliyatı ile birlikte cerrahi olarak düzeltilebilmektedir.

Burun Kanatlarının Çekintisi
Burun kanatlarının yukarı doğru çekintili olması burun deliklerinin çok açıkmış gibi görünmesine sebep olmaktadır. Bu görüntü de burun iç kısmını dışarıdan görünmesini sağlamaktadır. Burun deliklerinden burun iç kısmının görünmesi istenmeyen görüntülerden birisidir.

Burun Deliklerinin Uzun Olması
Burun deliklerinin yapısal olarak normalden olması gereken boyuttan daha uzun olması halidir. Burun estetiği ameliyatı ile birlikte düzeltilmesi mümkündür.

Burun Tabanının Asimertik Yapısı
Maksilladan kaynaklı asimetri durumları en çok burun taban kısmına yansımaktadır. Asimetrik oluşum burun deliklerinin simetrik görünmemesine sebep olmaktadır. Bu deformasyon için burun taban kısmına yapılacak müdahale ile burun kanat ve delik asimetrisi düzeltilebilmektedir.

Burun Deliklerinin Olması Gerekenden Büyük Olması
Bu deforme başlıktan da anlaşılabileceği gibi, burun deliklerinin çok fazla büyük olması halidir. Fiziksel olarak kötü görünmesine sebep olmaktadır. Burun estetik ameliyatı ile birlikte kanatlara yapılacak olan küçük bir cerrahi işlemi ile düzeltilmesi mümkündür.

Yukarıda saydığımız burun kanat deformasyonlarının hemen hemen hepsine yapılan işlem kanat cerrahisidir. Peki, kanat cerrahisi nasıl yapılmaktadır?

Kanat Cerrahisi Nasıl Yapılmaktadır?
Burun kanatlarında mevcut olan deformasyonlar sonrası kanat cerrahisi planlanmaktadır. Bu karar, detaylı muayene esnasında hekim ile birlikte belirlenmektedir. Cerrahi olarak yapılan işlemdir. Genel anestezi altında ve ameliyathane ortamı gerektirmektedir. Kanat deformesi, burun kanatlarında büyüklük, genişlik, yayvanlık, asimetri gibi sorunlara neden olmaktadır. Ameliyat esnasında kanatlarda kesiler yapılmaktadır. Burun kanatlarında büyüklüğü, uzunluğa ve benzeri durumlara sebep olan kanat yapısında küçük bir kesi yapılarak fazlalığa sebep olan kısım çıkartılmaktadır. Çıkarılan dokunun yeri ince işçilik gerektiren dikişler ile kapatılmaktadır. Genellikle kesi yeri, burnun alt kısmında yer alan oyuk kısmına gizlenmektedir. Böylelikle kesi alanı gizlemiş olmakta ve dışarıdan daha az görünürlüğü sağlanmaktadır.
Kanat cerrahisi uygulaması sonrası kesilen alanın belirgin olmaması ve dışarıdan görünmemesi için ameliyattan sonra bakım son derece önemlidir.

Kanat Cerrahisi Sonrası Bakım Önerileri
Burun estetik ameliyatı ile birlikte kanat cerrahisi sıklıkla yapılan işlemlerden birisidir. Kanat cerrahisi sonrasında ameliyatı olan kişinin kesi yerlerine bakım için ekstra özen göstermesi gerekmektedir.

Güneşten Koruma
Kanat cerrahisi ameliyatı, güneşin etkisinin yoğun olduğu dönemlerde yapılmasını tavsiye etmemekteyiz. Güneş ışınları, kesi yerlerinin daha çok belirgin olmasına neden olmaktadır. Güneşli bir dönemde yapıldı ise güneş ışınlarına doğrudan maruz kalmaktan sıkı korunmalıdır. Dışarıya çıkmadan en az 20 dakika önce yüksek faktörlü güneş koruyucu kremler mutlaka kullanılmalıdır.

Kesi Yerini Çekiştirme
Kanat cerrahisi sonrasında kesi yerlerinin kaliteli iyileşmesi için 3 veya 4 hafta kesi yerlerini çekiştirmek ve çekiştirmeye sebep olacak hal ve hareketlerden kaçınılmalıdır. Aşırı gülme, hapşırma, öksürme, esneme, kesi yerlerinin veya yakın bölgelerinin kaşınması zorlayacak hareketlerdendir. Bunlar yapılırken dikkatli olunmalı ve kesi yerlerinin formunu bozacak diğer hareketlerden uzak durulmalıdır.

Kullanılacak Olan İlaçlar
Burun estetik ameliyatı sonrası antibiyotik, ağrı kesici gibi ilaçlar hekim tarafından verilmektedir. Burun estetik ameliyatına ek olarak kanat cerrahisi yapılmış ise kesi alanlarının olduğu yerlere ekstra ilaçlar önerilmektedir. Bu ilaçların esas amacı kesi yerlerinin güzel iyileşmesini ve belirgin olmamasını sağlamaktır. Özen gösterilmesi gerekmektedir. Genellikle verilen ilaçlardan ilki antibiyotikli kremler grubundadır. Atel ve tamponlar alındıktan sonra ilk hafta antibiyotikli krem uygulaması yapılmalıdır. İlk haftayı takip eden hafta antibiyotikli krem uygulamasına son verilir ve yara iyileştirici kremler grubuna geçiş yapılmaktadır. 2 hafta boyunca yara iyileştirici kremler ile devam edilmektedir. 2 hafta dolduktan sonra yara iyileştirici kremlere de son verilir ve iz kalmaması için silikonlu jel kremler uygulanmaya başlanır. Silikonlu jel uygulaması, kesi yerlerinin iyileşmesine bağlı olarak genellikle 3 ay uygulanmaktadır. Kullanım şekli, gece yatmadan önce küçücük bir parça ile kesi yerine paralel olarak masaj yapılarak yedirilmesidir.
Kesilen her yer de iz kaldığı kabul edilmesi gereken bir gerçektir. Ameliyattan sonra hekimin talimatlarına harfiyen uyulması ve gerekli özenin gösterilmesi ile izin belirgin olmaması sağlanabilmektedir. Kesi yerinin iyileşme süreci 1 yıldır. Ameliyattan 1 yıl sonra kesilen yer sedefi bir renk almakta ve belli belirsiz duruma gelmektedir. Bu sayede dışarıdan bakıldığında kesi yerleri göze çarpmamakta ve kişiyi rahatsız etmemektedir.

Doç.Dr. Süleyman TAŞ
Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrah
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Burun Estetiği Kanat Cerrahisi" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Prof.Op.Dr. Süleyman TAŞ'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Prof.Op.Dr. Süleyman TAŞ'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Süleyman TAŞ Fotoğraf
Prof.Op.Dr. Süleyman TAŞ
İstanbul
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi8 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Prof.Op.Dr. Süleyman TAŞ'ın Makaleleri
► Burun Cerrahisi ve Estetiği (Rhinoplasti) PDF Prof.Dr.Serdar ÖZTÜRK
► Burun Estetiği ve Kulak Estetiği Op.Dr.Eser AYDOĞDU
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Burun Estetiği Kanat Cerrahisi' başlığıyla benzeşen toplam 16 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Nazal Polip Nedir? Haziran 2020
► Mezoterapi Uygulamaları Haziran 2020
► Dolgu Uygulamaları Haziran 2020
► Kepçe Kulak Estetiği Haziran 2020
► Saç Ekimi Nedir? Haziran 2020
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


01:03
Top