2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Cilt Bakımı ve Güzellik Uygulamaları
MAKALE #21548 © Yazan Prof.Op.Dr. Süleyman TAŞ | Yayın Haziran 2020 | 1,879 Okuyucu
Cilt bakımı, en değerli giysimiz olan cildimiz için vazgeçilmez ve gerekli olan aşamadır. Düzenli yapılması gereken cilt bakımı ve güzellik uygulamaları mevcuttur. Bunlar;
• Profesyonel Medikal Cilt Bakımı
• Altın İğne Radyo Frekans Uygulaması
• Ameliyatsız Yanak İnceltme Uygulaması
• Ameliyatsız Yüz Germe
• Mezoterapi Uygulaması
• PRP Tedavisi
• Somon DNA Uygulaması
• Botox Tedavisi
• Dolgu uygulamaları

Profesyonel Medikal Cilt Bakımı
Cildi, üzerinde biriken makyaj kalıntıları, toz, kir, yağ atıklarından temizlemek gerekmektedir. Cilt güzelliği olduğu kadar sağlık için de belli periyotlar halinde cilt temizliği yapılmaktadır. Aksi durumda cilt sorunları ve erken yaşlanma meydana gelmeye başlamaktadır.
Cilt temizliği için evde yapılacak olan bakım bir seviyeye kadar fayda sağlamaktadır. Ancak profesyonel bir bakım ayda 1 kez yaptırılmalıdır. Bu uygulamanın amacı, cildin orta ve alt katmanlarında biriken yağ (sebum), kir, kalıntıların derin temizlenmesini sağlamaktır. Profesyonel medikal cilt bakımının ilk aşaması sabunlama ve peeling uygulamasıdır. Cildin üst kısmındaki ölü deri ve kir kalıntıları temizlendikten sonra orta katman ve alt katmanların daha iyi temizlenmesi için vakum gücünden destek alınır. Vakum gücü cilt üzerinde 4 -5 kez tekrarlanmaktadır. Vakum gücü ile temizleme sonrası, cilde ihtiyacı olan vitamin ve mineral takviyesi yapılmaktadır. Led terapi uygulaması ile cildin sıkılaşması ve yenilenmesi sağlanarak son safhaya geçilir. Led terapinin ardından bakım sonu nemlendirme uygulaması yapılarak profesyonel bakıma son verilir.

Altın İğne Radyo Frekans Uygulaması
Altın iğne uygulaması da cilt bakımı işlemlerinden birisidir. Altın iğne uygulamasının etki alanları;
• İnce kırışıklıklar
• Geniş gözenekler
• Sivilceler
• Siyah noktalar
• Ciltte ton farklılığı ve renk eşitleme
• Cilt yenileme
• Cilt Sıkılaştırma
Yukarıda belirtilen maddeler için en etkili yöntem ve tedavi altın iğne radyo frekans uygulamasıdır. Altın iğne cihazının ucunda kişiye özel başlıklar kullanılmaktadır. Başlık kısımlarında bulunan altın uçlar ciltte bilinçli hasar yaratmaktadırlar. Cilt bu hasarı toparlamak için yeni hücre üretimini arttırmaktadır. Aynı zamanda uç kısımlar cildin alt tabakasına yaydığı radyo frekans etkisi ile ciltte yenilenme ve sıkılaşma sağlamaktadır.
Günümüz teknolojisi ile sivilce sorunu yaşayan ve sivilce izi sorunu yaşayan kişiler için en ideal yöntem altın iğne radyo frekans uygulamasıdır. Genellikle 4 seans olarak düzenlenmektedir. Her seanslar arasında 3 haftalık periyotlar bulunmaktadır. Var olan aktif sivilce durumunu ortadan kaldırmaktadır. En büyük etkisi sivilce izi sorununa karşıdır. Altın iğne uçları ve radyofrekans etkisi sayesinde ciltte renk eşitsizliğini dengelemekte ve cildi iyileştirmektedir. Sıkılaştırma etkisi ile de ince kırışıklıkları hedef almaktadır. Altın iğne radyofrekans uygulaması her yaş gurubuna güvenle uygulanabilen ve uzun yıllar sivilce sorunu olan kişilerde bile memnun edici sonuçlar alabilen uygulamadır.

Ameliyatsız Yanak İnceltme Uygulaması
Ameliyatsız yanak inceltme uygulaması güzellik uygulamalarından birisidir. Yanak kısmında var olan yağlar, cihaz yardımı ile eritilerek bir hat oluşturulmaktadır. Böylelikle yanakta incelme sağlanmaktadır.
Bu uygulamada ağrı veya acı olmamaktadır. Seanslar halinde düzenlenmektedir. Genellikle 4 – 6 seans halinde ve 3 hafta aralıklarla planlanmaktadır.

Ameliyatsız Yüz Germe
Zamanla yaş alma sebebi ile yüzde sarkmalar meydana gelebilmektedir. Cerrahi müdahale ile yüz germe ameliyatları yapılır iken günümüz teknolojisi ile cerrahi olmadan da yüz germe işlemleri yapılabilmektedir. Odaklanmış yoğunluklu ısı enerjisi ile yüzdeki sarkıklar giderilebilmekte ve ciltte sıkılaşma sağlanmaktadır. Ameliyatsız yüz germe uygulaması da güzellik uygulamaları kategorisinde yer almaktadır.

Mezoterapi Uygulaması
Mezoterapi uygulaması da ameliyatsız yanak inceltme ve ameliyatsız yüz germe işlemleri gibi güzellik uygulamalarından biridir. Mezoterapinin içerisinde besleyici vitaminler bulunmaktadır. Yoğunluklu olarak C vitamini mevcuttur. Yüz mezoterapi uygulaması, cildin ihtiyacı olan tüm vitamin, mineral desteğini sağlamaktadır. Yüz mezoterapisinin cilt üzerindeki etkileri;
• Ciltte sıkılaşma sağlar
• Kırışıklıkları giderir
• Cilde parlaklık verir
• Cildin canlanmasına yardımcı olur
• Renk tonunu dengeler ve eşitlenmesine yardımcı olur
• Koyulaşmış lekeleri açar
Yüze uygulandığı gibi saçlara da uygulanmaktadır. İçerisindeki yoğun vitaminler sayesinde saç dökülmesi sorununa yardımcı olabilmektedir.

PRP Tedavisi
PRP uygulaması cildi gençleştirmek, parlaklık kazandırmak, pürüzsüzleştirmek için kullanılan güzellik uygulamalarından birisidir. PRP uygulaması, yaptıracak olan kişinin kanı alınmakta ve alınan kan PRP cihazından geçirilmektedir. Kanın içerisinde var olan en değerli maddeler cilde enjekte edilmektedir. Böylelikle ciltte yenilenme sağlanmaktadır. Seanslar halinde düzenlenmektedir.

Somon DNA Uygulaması
Somon DNA uygulamasının diğer bir adı da gençlik aşısıdır. Somon balığının DNA’sından gelen güzellik ile ciltte ciddi oranda nemlendirme sağlamaktadır. Nem ihtiyacı sağlanan cilt kırışıklıklara karşı dirençli olmaktadır. Mevcut kırışıkların ise tedavisinde etkili yöntemlerden bir tanesidir.
Somon DNA uygulaması, mezoterapi uygulaması gibi 3- 6 seans olarak düzenlenir. Her bir seanslar arasında 2- 3 hafta zaman dilimi bulunmaktadır. Etkisi 2 - 3 hafta sonraya çıkmakta ve 6 – 7 ay devam etmektedir.

Botox Tedavisi
Alın – kaş arası – kaz ayakları bölgesindeki kırışıklıklar için en etkili tedavi yöntemi botox uygulamasıdır. Botulınum Toksin Enjeksiyonu ile kırışıklığa sebep olan kasların etkisiz hale getirilmesi sağlanır. Bir nevi o kaslar felç edilir. Uzman ve tecrübeli ellerde yapıldığı zaman herhangi bir zararı yoktur. Cilt üzerinde ütüleme etkisi yaratarak pürüzsüz ve gergin bir cilt imkanı sağlar.
Botox işlemi, 5 dakikada uygulanmaktadır. İşlem, minimum 3 günde , maksimum 9 günde etkisini göstermeye başlamaktadır. 9 ay kalıcılığı mevcuttur. 9 ay sonra botoxun etkisi kaybolmakta ve cilt eski haline geri gelmektedir.

Dolgu Uygulamaları
Dolgu uygulamaları çukur olan bölgelere hacim ve dolgunluk kazandırmak için yapılan ameliyatsız estetik çeşididir. Medikal firmalar tarafından üretilen dolgular bir çok bölgeye uygulanabilmektedir.

Dudak Dolgusu
Dudak bölgesinde asimetri, incelik, hacim kaybı var ise dolgu uygulaması ile dolgunluk sağlanabilmektedir.

Burun Dolgusu
Burun üzerinde yer alan çukur, asimetri durumlarına karşılık veya daha önce geçirilen burun ameliyatları sonrasında oluşan deformelere karşılık yapılan uygulamadır.

Çene Dolgusu
Çene bölgesinin geride olması sebebi ile dolgu yapılmaktadır. Bu dolgu uygulamasının amacı çeneyi biraz daha öne doğru göstererek profil estetiğini sağlamaktır.

Yanak – Elmacık Kemiği Dolgusu
Yanaklarda veya elmacık kemiği bölgelerinde zayıflığa bağlı veya herhangi bir sebepten dolayı çukurlaşmalar var ise bu bölgelere yapılacak olan dolgu uygulaması yüzü şekillendirmeye yardımcı olacaktır.

Göz Altı Işık Dolgusu
Göz altı bölgelerinde bulunan derinlikler, çukur alan o bölgeyi koyu renkte ve kişiyi yorgun göstermektedir. Bir miktar dolgu ile yapılan doldurma işlemi sonrası çukur bölge hattını daha yumuşatmaktadır. Böylece yüzdeki yorgunluk ifadesi kaybolmaktadır.

Nazolabial Dolgu
Nazolabial bölge, ağız kenarında bulunan derin oyuklardır. Yaşlanmanın etkisi ile cilt elastikiyetini kaybetmeye başlar ve oyuklar daha fazla derinleşmektedir. Bu bölgelere yapılacak dolgu ile yüz daha genç bir görünüme kavuşmaktadır.


Doç.Dr. Süleyman TAŞ
Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrah
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Cilt Bakımı ve Güzellik Uygulamaları" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Prof.Op.Dr. Süleyman TAŞ'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Prof.Op.Dr. Süleyman TAŞ'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Süleyman TAŞ Fotoğraf
Prof.Op.Dr. Süleyman TAŞ
İstanbul
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi8 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Prof.Op.Dr. Süleyman TAŞ'ın Makaleleri
► Pilates ile Gelen Güzellik Dr.Fzt.Gökhan AYGÜL
► Yağ Enjeksiyonu ile Kalıcı Güzellik Op.Dr.Selahattin TULUNAY
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Cilt Bakımı ve Güzellik Uygulamaları' başlığıyla benzeşen toplam 62 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Nazal Polip Nedir? Haziran 2020
► Mezoterapi Uygulamaları Haziran 2020
► Dolgu Uygulamaları Haziran 2020
► Kepçe Kulak Estetiği Haziran 2020
► Saç Ekimi Nedir? Haziran 2020
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


06:40
Top