2007'den Bugüne 92,262 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Mezoterapi Uygulamaları
MAKALE #21551 © Yazan Prof.Op.Dr. Süleyman TAŞ | Yayın Haziran 2020 | 1,595 Okuyucu
Mezoterapi uygulamaları ameliyatsız estetik grubunda yer almaktadır. Cildin sağlığı ve güzelliği için uygulanmaktadır. Mezoterapi, bir tedavi yöntemidir.
Mezoterapi uygulamaları 1952 yılında Fransa’da bulunan bir doktor tarafından geliştirilmiştir. Cildin ve saçın ihtiyacı olan vitamin desteğini sağlamak temel amacıdır. Tüm dünyada, ameliyatsız estetik uygulamaları arasında kabul edilmiştir. Günümüzde en çok tercih edilen uygulamalardan bir tanesidir. Tek başına uygulanabileceği gibi, diğer cilt bakımı veya güzellik uygulamaları ile birlikte de yapılabilmektedir.
Mezoterapi uygulamaları yüz mezoterapi uygulaması ve saç mezoterapi uygulaması olarak ikiye ayrılmaktadır.

Yüz Mezoterapi Uygulaması
Yüze uygulanan yüz mezoterapi uygulamasının amacı, ciltte sıkılaşma, parlaklık, hücre yenilenmesini arttırarak gençleşme sağlamaktır. Mezoterapinin içerisinde besleyici vitaminler bulunmaktadır. Yoğunluklu olarak C vitamini mevcuttur. Yüz mezoterapi uygulaması, cildin ihtiyacı olan tüm vitamin, mineral desteğini sağlamaktadır.
Yüz mezoterapisinin cilt üzerindeki etkileri;
• Ciltte sıkılaşma sağlar
• Kırışıklıkları giderir
• Cilde parlaklık verir
• Cildin canlanmasına yardımcı olur
• Renk tonunu dengeler ve eşitlenmesine yardımcı olur
• Koyulaşmış lekeleri açar

Yüz Mezoterapisi Nasıl Yapılır?
Uygulamanın yapılacağı alan üzerine işlem öncesi uyuşma sağlanması için anestezik krem sürülmektedir. Saç teli kadar incecik yapıya sahip enjeksiyonlar ile mezoterapi solüsyonları cildin altına enjekte edilmektedir. Mezoterapi uygulaması seanslar halinde uygulanmaktadır.
Yüz Mezoterapisi Kaç Seans Uygulanmaktadır?
Yüz mezoterapisi cildin durumuna göre 4 seans veya 6 seans olarak düzenlenmektedir. Seans aralıkları arasında 3 haftalık periyotlar bulunmaktadır. Seanslar tamamlandıktan sonra istenirse yılda 1 kez veya 2 kez tekrarı yaptırılabilinir.

Yüz Mezoterapisi Ağrılı Mıdır?
Mezoterapi uygulamaları işlem olarak ağrılı olmaması için uygulamadan hemen önce anestezik kremler uygulanır ve uyuşması sağlanmaktadır.
Yüz Mezoterapisi Etkisini Ne Zaman Gösterir?
Yüz mezoterapi uygulaması yapıldıktan 2 -3 hafta sonra etkisini göstermeye başlamaktadır. 6 ay boyunca da devam etmektedir.
Yüz Mezoterapisi Uygulama Süresi Ne Kadardır?
Yüz mezoterapi uygulaması seans süresi yaklaşık 10 dakika veya 15 dakika sürmektedir.

Yüz Mezoterapi Uygulama Sonrası Kızarıklık veya Şişlik Oluşur Mu?
Bu uygulama sonrasında şişlik ve benzeri bir durum oluşmaz. Ancak kızarıklık hali beklenilen durumdur. İşlemden sonra yapılan soğuk uygulama ile birlikte kızarıklık hali kaybolmaktadır.

Yüz Mezoterapi Uygulaması Kimlere Yapılabilir?
Mezoterapi uygulamaları, orta yaş grubundan önce gençlik halinin devamını sağlamak için veya yaşlanma durumunu yavaşlatmak için her cilt grubuna ve kadın , erkek cinsiyet ayrımı olmadan herkese yapılabilir. Orta yaş grubundan kasıt 40’lı, 50’li yaş gruplarını kapsamaktadır. Yaşlanma 30’lu yaşlarda başlamaktadır. Yaşlanmayı önlemek amacıyla bu yaş grubuna yapılma oranı çok daha yüksektir.

Yüz Mezoterapisi Sonrası Günlük Hayata Dönüş Ne Zaman Yapılabilir?
Yüz mezoterapi uygulaması sonrasında yüzde bir miktar kızarıklık olması tabiidir. Bu durum göz önüne alınarak işlemden hemen sonra güneşe çıkmamak gerekmektedir. İş yerine o gün gitmemekte fayda vardır.

Yüz Mezoterapisinin Yan Etkisi Var Mıdır?
Yüz bölgesi hassas bir alan olduğu için nadir de olsa yüz mezoterapisinin şişlik, hassasiyet, kaşıntı ve benzeri gibi yan etlileri olabilmektedir.

Yüz Mezoterapisi Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler
Uygulamadan önce cilt mutlaka temiz olmalıdır. Makyaj ve benzeri kalıntılardan arındırılmış olmalıdır. Erkeklerde tüm yüze yapılacak ise sakal traşı olunmalıdır. Uygulamadan en az 3 gün öncesinden aspirin, alkol gibi kanamayı tetikleyecek kan sulandırıcı içeriklerinden uzak kalınmalıdır.

Yüz Mezoterapisi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler
Yüz mezoterapi sonrası cilt güneşten mutlaka korunmalıdır. 24 saat boyunca su değmemeli ve makyaj yapılmaması önerimizdir.

Saç Mezoterapisi Nedir?
Ameliyatsız güzellik uygulamalarında bir diğer tedavi de saç mezoterapisidir. Saç mezoterapi uygulamaları, saç dökülmesi sorunu yaşayan kişiler veya cansız saçları güçlendirmek amacıyla yapılan tedavi şeklidir. Bu tedavideki temel amaç, var olan saçları güçlendirerek dökülmeye karşı önlem almak veya saç dökülmesinin durmasını sağlamaktır.
Saç mezoterapi uygulamasında bilinmesi gereken en önemli konu, saç mezoterapisinin yeniden saç çıkarmamasıdır. Saç mezoterapi tedavi saç dökülmesini durdurur ancak yeni saç çıkartamaz. Yeni saç çıkarılabilmesi için saç transferi uygulaması yapılmalıdır. Saç transferi sonrasında çıkacak olan saçları güçlendirmek için saç mezoterapisi sıklıkla yapılan tedavidir.
Mezoterapi maddesinin özünde yoğun c vitamini mevcuttur. Saçlara ihtiyacı olan C vitamini desteğini sağlar ve daha canlı, daha parlak ve daha gür görünmesini sağlamaktadır.

Saç Mezoterapisi Nasıl Uygulanır?
Saç mezoterapisi, saçlı deriye küçük enjeksiyonlar yardımı ile mezoterapi maddelerinin enjekte edilmesidir. Seans olarak uygulanmaktadır.

Saç Mezoterapisi Kaç Seans Uygulanır?
Saç mezoterapisi seansları, saç dökülme durumuna ve ilk seans sonucunun saçlar için vereceği tepkiye göre belirlenmektedir. Genellikle 3 seans veya 6 seans olarak uygulanmaktadır. Seanslar arası 3 haftalık periyotlar halindedir.

Saç Mezoterapi Uygulaması Ne Kadar Sürer?
Uygulama, tüm saçlı deriye yapıldığından süre olarak 15 – 20 dakikayı bulmaktadır.

Saç Mezoterapisi Etkisi Ne Zaman Görülür?
Saç mezoterapisi etkisini, uygulamadan 2 – 3 hafta sonra göstermektedir.

Saç Mezoterapisi Ağrılı Mıdır?
İşlem öncesi anestezik kremler sürülmektedir. Enjeksiyon giriş yerleri hissedilmemektedir. Ancak, mezoterapinin özünde bulunan C vitamini, işlem esnasında hafif yanma hissiyatına sebep olmaktadır.

Saç Mezoterapisi Kimlere Yapılabilir?
Bu uygulama, saç dökülme sorunu yaşayan, cansız saçlara sahip olan ve işlem için herhangi engel bir hastalığı veya kullandığı ilacı olmayan herkese yapılabilir. Her yaş grubuna ve cinsiyet ayrımı yapılmadan hem kadınlarda hem erkeklerde uygulanabilir.

Saç Mezoterapisi Sonrası Günlük Hayata Dönüş Ne Zaman Yapılabilir?
Saç mezoterapi uygulaması ameliyathane ortamı gerektirmediği için yatış gerektiren bir süreç değildir. İşlem sonrası günlük ve sosyal hayata hemen dönüş yapılabilir.

Saç Mezoterapisinin Yan Etkisi Var Mıdır?
Saç mezoterapisi uygulamasının bilinen herhangi bir zararı veya yan etkisi bulunmamaktadır.

İşlem Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler
Saç mezoterapi uygulaması öncesinde, kan sulandırıcı ilaç (aspirin, coraspin vb.) veya kan sulandırma etkisi olan (alkol) herhangi bir şey tüketilmemelidir.

İşlem Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler
Saç mezoterapi uygulaması sonrası 24 saat boyunca su değmemesi gerekmektedir. Ekstra dikkat edilmesi gereken özellikli bir durum mevcut değildir.

Mezoterapi Fiyatları
Saç ve yüz için uygulanan mezoterapi seanslar halinde düzenlenmektedir. Fiyat bilgisi, işlemin yapılacağı kliniğe göre değişkenlik göstermektedir. Bazı yerlerde seans başı düzenlenirken bazı yerlerde ise toplu ödeme şeklinde oluşturulmaktadır. Net fiyat bilgisi vermek mümkün değildir. Fiyat bilgisi paylaşabilmek için detaylı muayene sonrası kaç seans olacağı belirlenmektedir. Seans sayısı, kişinin şikayet durumu, ek bir uygulama yapılıp yapılmayacağı, mezoterapi fiyatlarını doğrudan etkileyen faktörlerdir.

Doç.Dr. Süleyman TAŞ
Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrah
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Mezoterapi Uygulamaları" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Prof.Op.Dr. Süleyman TAŞ'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Prof.Op.Dr. Süleyman TAŞ'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Süleyman TAŞ Fotoğraf
Prof.Op.Dr. Süleyman TAŞ
İstanbul
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi8 kez tavsiye edildiİş Adresi KayıtlıTavsiyeEdiyorum.com'u sıkça ziyaret ediyor.
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Prof.Op.Dr. Süleyman TAŞ'ın Makaleleri
► Neden Mezoterapi? Dr.Turgay MEHMETBEYLİ
► Mezoterapi Nedir? Dr.Adnan ERDİNÇ
► Awt Uygulamaları Op.Dr.Eser AYDOĞDU
► Dolgu Uygulamaları Prof.Op.Dr. Süleyman TAŞ
► Botoks Uygulamaları Doç.Dr.Tamer SEYHAN
► Kinezyotape Uygulamaları Fzt.Erkan ALP
► Botoks ve Dolgu Uygulamaları Dr.Engin KOCABAŞ
► Ameliyatsız Estetik Uygulamaları Op.Dr.Eser AYDOĞDU
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Mezoterapi Uygulamaları' başlığıyla benzeşen toplam 42 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Nazal Polip Nedir? Haziran 2020
► Dolgu Uygulamaları Haziran 2020
► Kepçe Kulak Estetiği Haziran 2020
► Saç Ekimi Nedir? Haziran 2020
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


15:39
Top