2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Kapalı ve Atravmatik Rinoplasti
MAKALE #21491 © Yazan Prof.Op.Dr. Süleyman TAŞ | Yayın Mayıs 2020 | 2,136 Okuyucu
Burun estetiği ameliyatı en popüler estetik cerrahi işlemlerinin başında yer almaktadır. Burun estetiği nedir? Teknikleri nelerdir? Ve Kapalı ve atravmatik rinoplasti nedir? Nasıl yapılmaktadır? Bu makale yazımızda yer veriyor olacağız. Keyifli okumalar.

Burun Estetiği Nedir?
Burun estetiği, burnun dış görünüşünde var olan deformasyonların düzeltilmesi, burnun yeniden şekillendirilmesi ameliyatıdır. Estetik olarak dış görünümünün yanında, burnun fonksiyonel olarak nefes alamama sorunları var ise hem estetik hem de fonksiyonel olarak düzeltilmesi yapılabilmektedir.

Rinoplasti Nedir?
Rinoplasti, burun estetik ameliyatının tıbbi olarak bilinen adıdır. Yunanca kökenli olarak rhisis burun demektir. Plasti ise şekillendirme anlamı taşımaktadır. Zamanla bu iki kelime rinoplasti olarak dilimizde kalıplaşmıştır.
Rinoplasti burnun estetik olarak düzeltilmesi ile birlikte varsa nefes alamama sorunu da çözümlenebilmektedir. Burnun hem estetik hem de fonksiyonel açısından düzeltildiği cerrahi ameliyatın ismi septorinoplastidir. Estetik müdahalesi yapılmayacak ise sadece nefes alamama sorununa çözüm olarak septoplasti ameliyatı gerçekleştirilmektedir.

Rinoplasti Teknikleri
Burun deformelerinin düzeltilmesi cerrahi işlemi burun estetiği ameliyatıdır. Burun estetiği için iki farklı teknik uygulanmaktadır. Bunlardan ilki açık burun estetiği ameliyatı ve ikincisi kapalı burun estetiği ameliyatıdır.

Açık Rinoplasti Ameliyatı
Açık burun estetiği ameliyatında adından anlaşılabileceği gibi açık olarak yapılmaktadır. Burnun uç kısmında yer alan deri ve dokular kesilmekte ve alına doğru bu doku kaldırılarak gerçekleştirilmektedir. Hala birçok hekim tarafında yapılan tekniktir. Burnun açık bir şekilde ortada olması hekim açısından kolaylık sağlasa da burun uç kısmından kesilen doku, sinir ve bağ yapıları kesildikten sonra tekrar eski haline gelememektedir. Kesilen yerde iz ve his kaybı yaşanmaktadır.

Kapalı ve Atravmatik Rinoplasti Ameliyatı
Kapalı burun estetiği ameliyatında açık tekniğin tam tersi burun uç kısımları kesilmemektedir. Tüm işlem kapalı olarak burun içerisinden gerçekleşmektedir. Bu durumdan dolayı atravmatik özelliğine sahiptir. Diğer teknik ile kıyaslandığında hasta açısından avantajlıdır. Hekim açısından zorludur. Ciddi tecrübe ve uzmanlık isteyen tekniktir. Burun uç kısmında kesi olmadığından iz olmamaktadır. Yine kesi olmadığından hasta açısından iyileşme süreci çok daha hızlı gerçekleşmektedir. Şişlik ve morluk durumu yok denecek kadar azdır. Tüm müdahaleler burun içerisinden yapıldığından yazın ve güneşli günlerde yapılmasına engel bir durum da yoktur. Mevsim ayrımı olmaksızın gerçekleştirilebilir. Önemli olan ameliyat olacak olan kişinin kendisi için yeterli ve kaliteli istirahat sürecini ayırabileceği zaman dilimidir.
Her türlü burun deformasyonu için kapalı ve atravmatik teknik rinoplasti ameliyatı yapılabilmektedir. Kemerli burun, eğri burun, asimetrik burun, geniş burun, dar burun, uzun burun, kısa burun, sarkık burun, büyük burun, küçük burun gibi bir veya bir çok deformasyona sahip olan burun yapılarının hepsinde kapalı ve atravmatik teknik ile burun estetiği ameliyatı uygulanabilmekte ve tatmin edici sonuçlar alınmaktadır.
Kapalı teknik, ameliyatı gerçekleştiren hekim açısından daha zorludur. Bu kısımda kafada soru işaretleri oluşabilir. Ameliyatı hekim açısından zorlu olması alınacak olan sonucu olumsuz etkilememektedir. Tam tersi ameliyattan sonra alınacak sonuç hem hastayı hem doktoru mutlu edebilmesi için yapılan uğraştırıcı ve çok özen isteyen tekniktir. Kapalı tekniğin avantajlarından dolayı bir çok burun estetiği olmak isteyen kişinin ilgisini çekmektedir. Bu nedenle son dönemlerde hastalardan gelen artan talep üzerine bir çok hekim kapalı ve atravmatik tekniğe yönelmeye ve uygulamaya başlamışlardır.

Kapalı ve Atravmatik Teknik Rinoplastinin Avantajları
Günümüzde burun estetiği ameliyatlarında her iki teknik de sıklıkla uygulanmaktadır. Açık ve kapalı teknik burun ameliyatları birbiri ile kıyaslandığı zaman kapalı ve atravmatik tekniğin avantajları daha fazladır. Açık teknik burun estetik ameliyatı ve kapalı teknik burun estetik ameliyatı birbiri ile kıyaslar isek;
• Kapalı ve atravmatik teknikte burun uç kısmında kesi yapılmadığından dışarıdan görünen bir iz de olmamaktadır. Açık teknik burun estetiğinde burun uç kısmı kesildiğinde iz oluşabilmektedir.
• Kapalı teknikte burnun travma durumu daha az olduğundan travmatik bir cerrahi işlem değildir. Açık teknik burun estetiği ameliyatında burun uç kısmı kesildiğinden ve yukarı doğru kaldırıldığından kapalı tekniğe kıyaslandığında daha fazla travmatik işlemdir.
• Kapalı ve atravmatik teknik burun estetiği ameliyatı sonrası iyileşme süreci çok daha hızlıdır. Açık teknik burun estetiği ameliyatı sonrasında iyileşme süreci daha yavaştır.
• Kapalı ve atravmatik teknik burun estetiğinde sadece deformasyonlu bölgeye gerekli müdahaleler yapıldığından açık tekniğe kıyasla daha doğal sonuçlar ortaya çıkmaktadır.
• Kapalı teknik burun estetiği ameliyatlarında burun uç kısmında kesi olmadığından ameliyattan sonra burun ucu düşmesi gerçekleşmesi açık teknik burun estetiği ameliyatı ile kıyaslandığında daha azdır.

Rinoplasti Çeşitleri
Estetik ve plastik cerrahi uygulamaları arasında en çok talep edilen ameliyat, şüphesiz burun estetiği ameliyatıdır. Burun estetiği ameliyatları da deformasyon durumuna göre kendi arasında sınıflara ayrılmaktadır.
Burun estetiği ameliyatı, burnun dış kısmında bulunan deformelerin düzeltilmesini sağlayan estetik cerrahi işlemidir. Kaba taslak burnun şekillendirme ameliyatı olarak bilinse de burun şekillerine göre kendi içerisinde çeşitlere ayrılmaktadır. Burun estetiği çeşitlerini şu şekilde maddeler halinde sunabiliriz:
• Kozmetik Burun Estetiği
• Fonksiyonel Burun Estetiği
• Burun Ucu Estetiği
• Kemerli Burun Estetiği
• Kırık Burun Estetiği
• Eğri Burun Estetiği
• Finesse Burun Estetiği
• Etnik Burun Estetiği
• Kadın Burun Estetiği
• Erkek Burun Estetiği
• Revizyon Burun Estetiği
• Sekonder Burun Estetiği
• Ameliyatsız Burun Estetiği

Rinoplasti Fiyatı
Burun estetik ameliyatları en çok talep edilen cerrahi ameliyatların başında gelmektedir. Burun estetiği ameliyatının diğer bir ismi de septorinoplasti ameliyatıdır. Burun estetiği ameliyatı dediğimiz septorinoplasti ameliyatı burnun nefes alma sorunlarını çözer iken dış görünüşün de düzeltilmesini amaçlar. Septo burunun iç kısmını, rino burnun dış kısmını plasti ise şekil vermek demektir. Adından da anlaşılacağı gibi septorinoplasti ameliyatı burnun iç ve dış kısmının beraber şekillendirilmesini sağlayan bir ameliyattır.
Burun estetiği ameliyatı, burun dış görünüşünden rahatsız olan düzeltilmesi talep eden kişilere verilen bir hizmettir. Her hizmetin karşılığında olduğu gibi burun estetiği ameliyatının da bir maliyeti mevcuttur. Burun estetiği fiyat skalası her yerde aynı değildir. Farklılıklar gösterebilmektedir. Burun estetiği ameliyatının fiyatını doğrudan etkileyen faktörler mevcuttur.
• Ameliyatı yapan hekim,
• Yapılacak olan işlem,
• Hava yolu cerrahisi,
• Ameliyatın gerçekleştirildiği hastane,
• Konum,
• Ekibin sunduğu kaliteli hizmet,
• Ameliyat için kullanılacak olan teknik,
• Kullanılan malzemeler,
• Ameliyat öncesi ve ameliyat sonrası verilen hizmet.

Doç.Dr. Süleyman TAŞ
Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrah
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Kapalı ve Atravmatik Rinoplasti" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Prof.Op.Dr. Süleyman TAŞ'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Prof.Op.Dr. Süleyman TAŞ'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Süleyman TAŞ Fotoğraf
Prof.Op.Dr. Süleyman TAŞ
İstanbul
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi8 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Prof.Op.Dr. Süleyman TAŞ'ın Makaleleri
► Kapalı Kalp Ameliyatları Prof.Op.Dr. Neyyir Tuncay EREN
► Kapalı Burun Estetiği Prof.Op.Dr. Süleyman TAŞ
► Kapalı Burun Estetiği Op.Dr.Ekrem KESKİN
► Laparaskopi(Kapalı Ameliyat) Dr.Mehmet KOÇ
► Beyincik Fıtığında Kapalı Ameliyat Prof.Dr.Kadir KOTİL
► Laparoskopi (Kapalı Ameliyat) Nedir? ÇOK OKUNUYOR Doç.Op.Dr.Tarık Zafer NURSAL
► Lazer Rinoplasti Op.Dr.Mustafa Ali YANIK
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Kapalı ve Atravmatik Rinoplasti' başlığıyla benzeşen toplam 14 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Nazal Polip Nedir? Haziran 2020
► Mezoterapi Uygulamaları Haziran 2020
► Dolgu Uygulamaları Haziran 2020
► Kepçe Kulak Estetiği Haziran 2020
► Saç Ekimi Nedir? Haziran 2020
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


00:20
Top