2007'den Bugüne 92,227 Tavsiye, 28,206 Uzman ve 19,962 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Cinsellik Hakkında Sormaya Cesaret Edemediğiniz Sorular ve Yanıtları
MAKALE #3381 © Yazan Uzm.Psk.Gülüm BACANAK | Yayın Ağustos 2009 | 192,176 Okuyucu ÇOK OKUNUYOR
1- Erkekler kadınların orgazm taklidi yaptığını anlayabilirler mi?

Erkekler kadının orgazm taklidi yaptığını her zaman anlayamayabilirler. Bunda erkeğin partnerini ne kadar iyi tanıdığı ve cinsel açıdan ne kadar deneyimli olduğu da önemlidir. Ancak bizim için önemli olan nokta, kadının orgazm taklidi yapmaya neden ihtiyaç duyduğudur. Bazen kadınlar partnerlerini kırmamak, üzmemek için ya da yorgun olduklarından dolayı biran önce ilişki bitsin diye orgazm taklidi yapabilirler. Her ilişkide orgazm olmak şart değildir, erkek ve kadın bunun bilincinde olurlarsa hem sevişmenin her anından zevk almaya odaklanırlar hem de taklit yapmaya gerek kalmaz.

2- Herkesin bir G noktası var mı? Varsa nasıl bulunur?

Kadınların çoğunda cinsellikte en duyarlı yer klitoristir ve en güçlü orgazm bu bölgenin uyarılmasıyla ortaya çıkar. Kadının diğer cinsel olarak duyarlı bölgeleri göğüsler, göğüs uçları, dudaklar ve vajinadır. G noktası ise vajinanın en duyarlı bölgesidir ve kadınların birçoğu bu noktadan vajinanın diğer bölümlerine oranla daha fazla zevk alırlar. G noktasının varlığı ve yeri konusunda çok sayıda değişik görüş mevcuttur. En yaygın kabul edilen görüşe göre, G noktası vajina çeperinde girişten 5 cm. kadar içeride idrar torbası hizasında yani vajina ile idrar kanalı arasında kalan bölgede bulunur. G noktasını bulmak için, erkek orta parmağını ikinci boğuma kadar vajinaya sokup hafifçe kıvırır ve vajina duvarını ileri- geri uyarır. G noktası tek başına orgazmı sağlayan bir yapı değildir, ancak orgazmın arttırılmasına katkıda bulunduğu düşünmektedir.

3- Orgazmı tetikleyen pozisyonlar var mı?

Kadın orgazmı iki şekilde olur: klitoral orgazm ve vajinal orgazm. Kadınların hemen hepsi klitoral orgazmı yaşarlar, ancak deneyim ve tecrübeyle vajinal orgazm da öğrenilebilir. Kadınlar ön sevişme yeterli olduğunda ve klitorisleri uyarıldığında orgazma kolayca ulaşabilirler. Yine cinsel ilişkide de kadına asıl zevk veren penisin vajina içindeki hareketi değil, klitorise yaptığı sürtünme ve baskıdır. Bu baskıyı arttıracak pozisyonlar kadın daha rahat orgazm olmasını sağlayabilir. Tabi her kadının keyif alacağı pozisyon farklıdır. Ancak çoğunlukla kadının üstte olduğu pozisyon, kadın kontrolü sağlayabildiği ve ilişkinin ritmini ayarlabildiği için tercih edilen bir pozisyondur. Yine klasik misyoner pozisyonunda da partnerle yüzyüze olunduğu ve klitorise baskı yoğun olduğu için bu poziyonu tercih eden çok sayıda kadın da vardır. En iyi pozisyonu yine çiftlerin deneyerek bulması mümkündür.

4- Art arda orgazm olmak mümkün mü?

Kadınlar ve erkekler farklı şekillerde uyarılırlar. Erkek çabuk uyarılır ve boşaldıktan sonra tekrar uyarılmak için bir bekleme süresine ihtiyaç duyar. Bu bekleme süresi erkeğin yaşı ve kondisyonuna göre dakikalardan saatlere kadar değişebilir. Kadın ise erkeğe göre daha yavaş uyarılır, boşalması daha uzun sürer ve arka arkaya tekrar cinsel ilişkide bulunabilir. Ancak orgazm ve boşalma farklı şeylerdir, boşalma fizyolojik bir durumdur, orgazmın ise psikolojik bir boyutu da vardır. Bu nedenle zincirleme orgazm tabi ki mümkündür ancak bir zorunluluk değildir, önemli olan ilişkiden hem fiziksel hem de ruhsal olarak haz almaktır.

5- Partnerimin boşalmasını nasıl geciktirebilirim?

Çiftin cinsel açıdan uyum sağlaması zaman alan, tecrübeyle ve birbirini tanımayla gerçekleşen bir süreçtir. Partnerinizle birbirinizi tanıdıkça zaten her ikinizi de tatmin edecek bir boşalma süresi belirlersiniz. Eğer partneriniz heyecanlı ve aceleciyse, onu sakinleşmesi, yavaşlaması ve dinlenmesi için teşvik edebilirsiniz.

6- Vajinal kasları çalıştırarak partnerimin ve benim zevkimi artırabilir miyim?

Vajinal kasları çalıştırmak hem vajinanın sıkılığını korumak hem de orgazm kalitesini arttırmak için faydalıdır. Biz bu egzersizlere aşk kasları egzersizleri diyoruz, ancak yaygın olarak bilinen ismi Kegel egzersizleridir. Kegel egzersizlerinin amacı pelvik tabanı destekleyen PC kas grubunu çalıştırmaktır. Bu kasları bulmak için öncelikle tuvalette idrarınızı yaparken durdurup, bırakacaksınız. İdrarınızı tutup bırakmaya yarayan kaslar, PC kaslarıdır. Daha sonra bu kasları gün içinde en az 20 defa sıkıp gevşetmeniz uygun olacaktır. Bu sırada mesanenizin boş olmasına dikkat edin. Kegel egzersizlerini gün içinde her yerde ve her zaman yapabilirsiniz, dışardan bakıldığında anlaşılmaz.

7- Cinsel ilişkide hep aynı sırayla aynı hareketleri yapmak, aynı pozisyonlarda sevişmek bir problem teşkil edebilir mi?

Cinsel ilişki sırasında hep aynı şeyleri tekrarlamak monotonluğa ve sıradanlığa düşülmesine neden olabilir. Bu da cinsellikten alınan hazzı olumsuz etkileyebilir. Cinsellikte ayıp, yasak, tabu ve günah yoktur. Her ikisi de hemfikir olduğu sürece çiftler diledikleri her sevişme stilini ya da pozisyonu deneyebilirler. Ancak bazen cinsel deneyimsizlik, bilgisizlik, bazı pozisyonları takıntı haline getirip başka pozisyonlardan zevk alamama ve bazı bedensel özellikler (aşırı kilolu, çok zayıf olma gibi) nedeniyle hareket özgürlüğünün kısıtlanması, sadece belli pozisyonlarda sevişmeyi gerektirebilir. Çiftler konuşarak, deneyerek, bu konuda kitaplar okuyup filmler izleyerek cinsel ilişki pozisyonlarını çeşitlendirebilirler.

8- Cinsel ilişkiden sonra klitoris aşırı hassaslaşıyor. Neden?

Klitoris aslında erkekteki penisin kadındaki karşılığıdır ve temel işlevi orgazmı sağlamasıdır. Klitorisin içinde binlerce sinir lifi vardır ve uyarılma olduğunda kanla dolarak tıpkı penisin ereksiyon olması gibi klitoris de sertleşir ve kabarır. Orgazm sonrasında da klitoris hassaslaşır ve dokunulması rahatsızlık verebilir. Bu orgazmın çözülme evresinde gerçekleşen son derece normal fizyolojik bir durumdur.

9- Regl sırasında cinsel ilişkiye girmenin ne gibi olumsuzlukları olabilir?

Regl döneminde cinsel ilişki konusunda farklı görüşler mevcuttur. Kimi uzmanlar bunun sakıncalı olduğunu söylerken, kimi uzmanlar da arzu edildiği taktirde bir sakıncasının olmadığını söylemektedirler. Bize göre her iki taraf da istiyorsa regl döneminde cinsel ilişkiye girilebilir, ancak bu dönemde vajina enfeksiyonlara daha açık halde olduğundan temizlik kurallarına ve korunmaya son derece dikkat edilmesi önemlidir. Bazı kadınlarda regl döneminde cinsel istekte artış olduğu görülmektedir, ayrıca cinsel ilişkinin bedenen ve ruhsal olarak sağladığı rahatlamanın regl dönemi sıkıntılarının giderilmesinde yardımcı olabildiği de düşünülmektedir. Ancak bu yine de eşlerin ortak tercihi olmalıdır.

10- Orgazm olamıyorsam ne yapmalı?

Orgazm olamamanın birçok nedeni olabilir. Cinsellikle ilgili olumsuz duygu, düşünce ve inançlar, suçluluk ve günahkarlık duyguları, kendi bedenini ve vajinasını tanımama ve nelerden zevk aldığını bilmeme, cinsel deneyimsizlik ve bilgisizlik, ön sevişmenin ve klitoris uyarısının yetersiz olması ve partnerle ve ilişkiyle ilgili sorunlar orgazm olamamaya yol açabilir. Kadınlar klitorislerinden uyarılır ve boşalırlar, kadının zevk alması için klitoris önemli bir organdır. Öncelikle kişi kendi vajinasını ayna yardımıyla incelemeli, klitorisini bulmalı ve klitoris etrafında daire yaparak masturbasyon yapmayı ve zevk almayı öğrenmelidir. Ayrıca panterle açık bir iletişim kurmak çok önemlidir. Ön sevişmenin uyarılma sağlayacak kadar uzun olması ve partnerin kadının klitorisini uyarması da önemlidir. Ayrıca orgazmı takıntı haline getirmemek ve andan zevk almaya çalışmak gereklidir. Yine de olumsuz duygu ve düşünceler kadının rahatlamasını ve gevşemesini engelliyorsa, partneriyle birlikte cinsel terapi alabileceği merkezlere başvurabilir.

11- Partnerimin cinsel organını okşarken acıtmaktan korkuyorum. Nasıl davranmalıyım?

Partnerinize nasıl dokunacağınızı öğrenmeniz için onunla açık bir iletişim kurmanız ve deneyerek, yaşayarak, test ederek görmeniz doğru olacaktır. Penisin en hassas kısmı baş kısmıdır. Ayrıca penis dışında, yumurtalıklar ve baldırların iç tarafları da dokunulmaya karşı duyarlı bölgelerdir. Kimi erkekler penislerine sert dokunuşlardan hoşlanırken, kimileri de daha yumuşak dokunuşlardan zevk alabilirler.Partnerinizin ne şekilde dokunulmaktan hoşlandığını ancak test ederek ve onun da yönlendirmeleriyle keşfedebilirsiniz, böylece onun canını acıtma ihtimaliniz de ortadan kalkar.

12- Partnerimle sevişirken fantezi kurmak yanlış mı?

Fanteziler cinsel hayatı renklendiren araçlardır. Dozunda olduğu sürece, kişinin gerçek hayatta gerçekleştiremediği isteklerini fantezi düzeyinde gerçekleştirmesinin bir zararı yoktur. Aslında fantezi kurmak sağlıklı ve keyifli bir eylemdir. Ancak kişi bu fantezilerini hayata geçirmek için partnerini zorlarsa ya da artık bu fanteziler olmadan cinsel yönden uyarlamaz hale geldiyse o zaman sorun var demektir.

13- Sevişirken cinsel oyuncaklar kullanmanın ne gibi zararları olabilir (Kullanılmadığı takdirde haz duyulmaması riski olabilir mi?)

Cinsellikte her iki taraf da kabul ettiği sürece tabular, yasaklar ve sınırlar olmaz. Bu nedenle eğer cinsel hayatı sıradanlıktan kurtarmak için farklı bir şeyler denemek adına cinsel oyuncaklar kullanmak isteniyorsa, bunun bir sakıncası yoktur. Kişiler hayal güçlerini ve fantezilerini diledikleri ölçüde kullanabilirler. Ancak bunları alışkanlık haline getirmek ve onlar olmadan uyarılamaz hale gelmek sakıncalıdır ve psikolojik bir takım soruları varlığına işaret olabilir.

14- Erkeklerin anal okşamalardan zevk aldıkları doğru mudur?

Erkekler anal yolla uyarılmaktan zevk alırlar, çünkü anüs bölgesi hem kadında hem de erkekte vücudun erojen bölgelerindendir ve nasıl bazı kadınlar anal yolla uyarılmaktan zevk alıyorlarsa bu durum erkekler için de geçerlidir. Ancak erkekler eşcinsel oldukları düşünülür kaygısıyla, bu isteklerini parterleriyle paylaşmaktan çekinebilirler. Çiftlerin her ikisi de istiyorsa birbirilerini anal yoldan uyarmalarında bir sakınca yoktur.

Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Cinsellik Hakkında Sormaya Cesaret Edemediğiniz Sorular ve Yanıtları" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Uzm.Psk.Gülüm BACANAK'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Uzm.Psk.Gülüm BACANAK'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     13 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.Gülüm BACANAK'ın Makaleleri
► Cinsel Konularda En Sık Sorulan Sorular ve Yanıtları ÇOK OKUNUYOR Psk.Gülüm BACANAK
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,962 uzman makalesi arasında 'Cinsellik Hakkında Sormaya Cesaret Edemediğiniz Sorular ve Yanıtları' başlığıyla benzeşen toplam 45 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Evlilikte Cinsel Sorunlar Şubat 2016
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


08:34
Top