2007'den Bugüne 92,227 Tavsiye, 28,206 Uzman ve 19,962 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Kaybedenlerden Misiniz?
MAKALE #6436 © Yazan Psk.Dnş.Necdet GONCAGÜL | Yayın Şubat 2011 | 7,121 Okuyucu
Kaybedenlerden misiniz?

Kaybedenler Kulübü

Bu kulübe üye olmak için bir çabanız olmamış olabilir. Üyelik başvuru formu da doldurmadınız. Bir de baktınız ki, isteseniz de istemeseniz de kaybedenler kulübüne üyelik kaydınız yapılmış! Kimler mi Kaybedenler Kulübü'nün üyeleri olabilir?
Çok çalışkan, çok dürüst, çok akıllısınızdır ama yetmez, eğer şans faktörü devreye girmediyse hoş geldiniz 'Kaybedenler Kulübü'ne.

İyi niyetli, hoş görülü ve çok insancılsınızdır ama hep nankörlük, vefasızlık ve hainlik görmüşsünüzdür, "tebrikler" kulübe üye oldunuz!

Belki hep yanlış anlaşılmışsınızdır? Belki de kendinizi ifade edememişsinizdir?
Kimbilir, yanlış yerde, yanlış zamanda, yanlış kişiyle vakit kaybetmişsinizdir? İşte yine 'Kaybedenler Kulübü' ne kayıt yaptırdınız!

Evladınıza çok emek verdiniz, çok fedakarlıklar yaptınız ama karşılığını hayal ettiğiniz gibi alamadınız. Hep özveriyle yaklaştığınız annelik-babalık yaptığınız kardeşiniz bile sizi üç kuruşluk mal-mülk için satıverdi.

Ya da senelerce tolore ettiğiniz en yakın arkadaşınız, dostum dediğiniz bütün yaptığınız iyi şeyleri tek bir hatanızdan ötürü siliverdi. Arkasını döndü. Affetmedi. Gitti...
'Canım' dediğiniz, sizi aldattı, ihanet etti, sırtınızdan bıçakladı...
Kendi işiniz gibi benimsediğiniz iş yerinizdeki patronunuz sizi önemsemedi, farketmedi, hak ettiğiniz değeri vermedi, kıymet bilmedi.
Bir sevdiğinize yardımcı olmak için onu bilgilendirmeye çalıştınız "Sen beni ezmeye çalışıyorsun, üstünlük taslıyorsun" dedi.
Kötü gününde yanında olduklarınız, siz ihtiyaç duyduğunuzda sizi reddetti, telefonlarınızı bile açmadı.
Kendi eviniz gibi baktığınız evinizin sahibi, üç kuruş fazla kira almak için "Çık evimden" dedi.
Apartman komşunuz hastalandı, baktınız, alakadar oldunuz ama yakınları doğru dürüst teşekkür bile etmedi.
Çok ince düşündünüz, kırmak istemediniz ama o size "Arkamdan ne dolaplar çeviriyorsun?" dedi.
Haksızlık olmasın, hak geçmesin istediniz "Kimi kayırıyorsun?" dediler.
"Sana ihtiyacım var, gel omzunda ağlamak istiyorum" dediğiniz, çok güvendiğiniz "İşim var şimdi gelemem" dedi.
Yanlış anlaşıldığınızı bile bir türlü anlatamadınız.
Karşılık beklemeden yaptınız ama o, "Ben sana yaptıklarının karşılığını ödedim" dedi.

Bunları ve benzerlerini yaşadıysanız eğer, hoşgeldiniz 'Kaybedenler Kulübü'ne...

Ey Kaybedenler Kulübü'nün üyeleri! Hiç özeleştirinizi yaptınız mı? Herkesi kendiniz gibi sanmakla doğru birşey mi yaptınız acaba? Nerde hata yapmış olabilirsiniz? Hiç düşündünüz mü? Üzülüp ağladığınızda, kırıldığınızda, içiniz acıdığında, boğazınıza bir yumru oturduğunda ne gibi kararlar aldınız? Ne gibi dersler çıkardınız?
Hala yüreğinizi elinize alıp "Buyrun siz de alın. Siz de birazcık almaz mıydınız?" diye dolaştırıyor musunuz? Yoksa artık yüreğinizi çekmeceye koyup, sadece hak edenlere sunmaya karar verebildiniz mi? İnsanlara hala körükörüne güveniyor musunuz? Hala, karşılık beklemeden iyi şeyler yapmaya devam mı ediyorsunuz? Nankörlüklere, vefasızlıklara, hainliklere ve kıymet bilmezlere alışabildiniz mi?
'Anne Sevgisi' haricinde herşeyin bir karşılığı, bir bedeli olduğunu hala öğrenemediniz mi? Öğrendiğiniz deneyimleriniz, tecrübeleriniz için fatura biraz kabarık mı geldi?

Olsun. Boşverin. Biz yine de insan olalım. Varsın kaybedenlerden olalım. İnsanlığımızı kaybetmeyelim.

Kim için, ne için olursa olsun, "Ben insanlığımı kaybetmedim, o beni kaybetti" deyin.
Canımız acıdığında, içimiz müsterih olsun yeter. İki damla gözyaşı dökeriz, geçer gider. Asıl bizi kaybedenler üzülsün. Sonu hüsran bile olsa, insanlara hep güvenelim. Bir gün mutlaka bir kıymet bilen çıkar. Daha çıkmadı mı? Çıkar çıkar merak etmeyin. Yukarıya havale edin. O bilir işini! "Çalıdan üzüm toplamaya çalışmayın, elinize diken batar. O sadece çalı. Üzüm veremez ki"
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Kaybedenlerden Misiniz?" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Psk.Dnş.Necdet GONCAGÜL'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Psk.Dnş.Necdet GONCAGÜL'ün izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Necdet GONCAGÜL Fotoğraf
Psk.Dnş.Necdet GONCAGÜL
İzmir
Psikolojik Danışman
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi1 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Dnş.Necdet GONCAGÜL'ün Yazıları
► Öfkesiz Misiniz ? Psk.Gizem HÜNERLİ
► Ötekileştiremediklerimizden Misiniz? Psk.Dnş.M. Burak OLGUN
► Siz de Bir Mükemmeliyetçi Misiniz? Psk.İlknur YILMAZ
► Corona Pozitif Misiniz? Psk.Arzu BEYRİBEY
► Çalışan Anne Misiniz? Psk.Burcu ÇATALOĞLU
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,962 uzman makalesi arasında 'Kaybedenlerden Misiniz?' başlığıyla benzeşen toplam 23 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Herşey Yalan Mart 2011
► Aşk Acısı Çekiyorum Şubat 2011
► Aldatanı Affetmeyin ÇOK OKUNUYOR Şubat 2011
► Sevgi Arsızı Şubat 2011
► Gerçek Aşk Var mı? ÇOK OKUNUYOR Şubat 2011
◊ Köşe Yazılarım Şubat 2011
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


07:47
Top