2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Vajinismus Sorunu,cinsel İlişkiye Girememe
YAZI #1771 © Yazan Pdg.Aykut AKOVA | Yayın Temmuz 2013
Kadını vajinismus sorununa iten hurafeler

Çözüm cinsel terapide

Araştırmalara göre, Türkiye’de cinsel sorunlar yaşayan kadınların büyük bir bölümü vajinismus’la karşı karşıya… Vajinismus, cinsel ilişkiye müsaade etmeyecek şekilde vajina kaslarında meydana gelen kasılma anlamına geliyor. Bu problemi yaşayan kadınlar,yaşayan kadınların yüzde 57’si kocalarını bu konuda düşünceli ve kendilerine yardımcı, yüzde 15′i öfkeli ve saldırgan, yüzde 2n’i tepkisiz olarak değerlendiriyor.

Vajinismus sorunu yaşayan kadınların psikolojik portreleri, yoğun kaygı, çocuksu duygusallık, anneye bağımlılık, yetişkinliği ve evliliği kabul etmede güçlük olarak çıkıyor. Hepsi geleneksel ailelerin çocukları. Cinsel tutuculuk, yanlış bilgilenme, ortak özellikleri.

Kadını vajinismus sorununa iten hurafeler
- Erkekler potansiyel tehdit kaynağıdır, güvenilmez.
- Kadınlar zayıf ve çaresiz, erkekler baskındır.
- Erkeklerin gereksinimi, kadınların ise zorunluluğu olan cinsel ilişki kötü ve acı vericidir.
- Cinsel ilişki, vücuda zarar verir.
- Korku ve öfke daima bastırılmalı, asla dışa vurulmamalıdır.
- İlk birleşme her zaman büyük acı verir.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Aykut AKOVA Fotoğraf
Pdg.Aykut AKOVA
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Pedagog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi119 kez tavsiye edildi
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Pdg.Aykut AKOVA'nın Makaleleri
► Kadınlarda Cinsel İlişkiye Girememe - Vajinismus Dr.Psk.Dnş.Ayavar Cem KEÇE
► Vaginismus (Cinsel İlişkiye Girememe) Dr.Psk.Belgin TORUCU
► Vajinismus (Cinsel İlişkiye Girememek) Psk.Atiye KAYTAZOĞLU
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Vajinismus Sorunu,cinsel İlişkiye Girememe' başlığıyla benzeşen toplam 39 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


11:14
Top