2007'den Bugüne 92,232 Tavsiye, 28,206 Uzman ve 19,964 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Teknolojiyi Biz Kullanmalıyız, Teknoloji Bizi Değil!
YAZI #3315 © Yazan Uzm.Psk.M.Enes İMERT | Yayın Şubat 2017
Teknolojinin günümüz insan hayatını kolaylaştırdığı, insan hayatına birçok yarar sağladığı aşikar. Fakat kişinin teknoloji kullanımı üzerinde kontrolünün kaybolması ve teknolojiyi ölçüsüz ve sınırsız kullanması çok ciddi zararlara sebep olabilir.
FARUK ÜNLÜ
ÖZEL HABER
Hayatımızın hemen her alanında yer alan teknolojik cihazlar bir araç olmaktan çıkıp, insanların vazgeçemedikleri bir parça haline gelince, büyük sorunlara yol açabiliyor. Özellikle 2 yaşından küçük çocukların internet, TV yada bilgisayarla erken tanışması durumu ilerleyen zamanlarda daha da vahim hale gelebiliyor. Psikolog M. Enes İmert konu ile alakalı çocukların, teknolojiye gereğinde fazla odaklandığı için asıl odaklanması gereken yere odaklanmakta sıkıntı çektiğini ifade etti.
‘GERÇEK DÜNYA İLE İRTİBAT ZORLAŞIYOR’
Çocukların teknoloji bağımlısı olmalarında ailelerin de büyük etkisi olduğunu dile getirenİmert, günümüzle alakalı teknoloji bağımlılığı yaşının aşağılara düşmesi ile alakalı ise , “Gelişen teknoloji ile birlikte anne ve babaların ekonomik olarak çalışma gereksinimi olduğu günümüzden bahsediyoruz. Bizlerde çalışıyoruz. Ama bizim için çocuklara zaman ayırmamız çocuklar için çok önemli. Onlarla oyun oynamak çocukların gelişimi ile çok önemli ilerleme kat edebilirler. Bizler çocuklarla vakit geçirmediğimiz takdirde, çocuklarımız internet, telefon televizyon gibi aletlere kolayca yönelebiliyor. Televizyonda belki sınırlı bir dünya var fakat internette yeni nesil için sınırsız bir kapı var. Facebook, twitter gibi sosyal alanlarında çoğalmasıyla çocuklar teknolojiye daha bağımlı hale gelebiliyor. Bilgisayarda oyunlar oynayarak günün büyük kısmını evde monoton şekilde geçirebiliyorlar. Kendine internette farklı bir dünya kuran çocuklar gerçek dünya ile irtibatını zor hale getiriyor. Maalesef çocuklar çocukluğunu yaşamadan teknolojiyi yaşamaya başlıyorlar. Çocuklar teknolojiye gereğinde fazla odaklandığı için odaklanması gereken yere odaklanmakta sıkıntı çekiyor. Ders çalışma gibi konularda da geri kalabiliyorlar’’ dedi.
Teknoloji bağımlısı çocuklar için teknolojinin tamamen yasaklanmasının çözüm olmayacağını, aksine ters tepkilere yol açabileceğini de kaydeden İmert, çocukların teknolojiden kademe kademe uzak tutulması gerektiğini, kesinlikle profesyonel kişilerden yardım alınması gerektiğini, profesyonel kişilerden yardım almaktan çekinilmemesi gerektiğini söyledi.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
M.Enes İMERT Fotoğraf
Uzm.Psk.M.Enes İMERT
Malatya
Uzman Klinik Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi3 kez tavsiye edildi
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.M.Enes İMERT'in Makaleleri
► Ey Aşk Bizi Kucağında Büyüt Psk.Ayşegül DENİZCİ
► Bizi Etkiliyorsa Hastalık Mıdır Psk.İzzet GÜLLÜ
► Beden Dili Bizi Ele Veriyor Psk.Dnş.Abdullah TOPAL
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,964 uzman makalesi arasında 'Teknolojiyi Biz Kullanmalıyız, Teknoloji Bizi Değil!' başlığıyla benzeşen toplam 27 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Tükenmişlik Sendromu Ocak 2019
► Yeme Bozuklukları Ocak 2019
► Depresyon Nedir? Ocak 2019
► Ebeveyn Tutumları Ocak 2019
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


14:17
Top