2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Cinsel İsteksizliğin Nedenleri Üzerine
YAZI #4776 © Yazan Uzm.Psk.Nalan EYİN | Yayın Mayıs 2018
Düzenli seks hayatı olan, eşi,partneri olan insanlar yakınıyor,cinsel isteksizlikten. Yaptığımız görüşmelerde, cinsel ilişkinin sıklığı ve süresi sorularına verdikleri cevaplar, ortalama olarak kabul edebileceğimiz, cinsellikten keyif alan kişilerin yaşadığı sıklık ve süreye göre oldukça düşük.

Fizyolojik değerlendirilmeleri için doktora yönlendirdiğimiz vakalar, herşeyin "tastamam" doğru çalıştığı bilgisi ile geliyorlar. Peki o zaman , isteksizliğin altında ne yatıyor?

Cinsellik ,insanın kendini bedeni ve aklıyla yani cinsel aktivitesine kattığı fantazi ve oyunlarıyla temsil ettiği , varoluşsal bir zemindir. Eşine kendini ifade edememek, beklentilerine karşılık alamamak, gündelik yaşamın yarattığı baskılar, hissedilen stres ve kaygı doğrudan cinsel yaşama yansıyor.Unutmayın,mutlu olabilmek bilinçle,mutsuzluk ise bilinçdışı gelişir! Mutsuz bireyin cinselliği istemesi zor. Cinselliği istemeyerek, haz almayarak mutluluk ya da vecd haline ulaşması da neredeyse imkansız. Buradaki kısır döngüyü terapi bağlamında çözmek gerekiyor.

Erkek ve kadının, gündelik yaşamda birbirini"yorması", anlayışsız olması, tek taraflı bencil istekleri ve daha da derinde cinselliği psikobiyolojik yönleriyle bilmeyişleri , cinsel yaşamdan giderek daha az haz alma, cinsellikten soğuma ve aseksüaliteye yol açıyor.

Cinsel Eğitim, bugün maalesef pek çok danışan geri bildiriminde anlatıldığı şekliyle; sadece anatomik bilgi ve basmakalıp önerilerin aktarımından ibaret olmasından ötürü, kişilerin bir kaç seans deneyip, sonrasında "kaderimmiş" diyerek, tamamen çekilmelerine yol açıyor.

İnsan biyopsikososyal bir canlıdır ve cinsel eğitimin de bu yönlerinden sadece birine hitap etmesi,bugüne kadar kullanılan klasik metodların yetersizliğiyle sonuçlanmıştır.

Dr.Murat Ulusoy ile ortak çalışmamızda, Cinsel Eğitimi yeniden dizayn ediyoruz. Sadece bedene değil , bilişsel ve duygusal alana da yönelik geliştirilmiş özel tekniğimizde , isteksizliğin kaynağına iniyor, yaşamın en önemli itkilerinden biri olan ve hayatla bağlılığımızı artıran, bizi zinde ve yaşam dolu kılan bir cinsel terapi metodu ile sorunun köküne iniyoruz.
Cinsel Sorunlar çoğu zaman, bir ağacın dallarında ortaya çıkan hastalıklı yapraklar gibidir. Çözüm ise ,bu yaprakları koparmak değil, ağacın gövdesi ve köküne ve hatta toprağına müdahale etmektir.
     2 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Nalan EYİN Fotoğraf
Uzm.Psk.Nalan EYİN
Kocaeli (Online hizmet de veriyor)
Uzman Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi14 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.Nalan EYİN'in Makaleleri
► Cinsel Sorunların Nedenleri Psk.Feyzullah ALPMAN
► Cinsel İsteksizlik ve Nedenleri Psk.Gökhan GÖKSU
► Cinsel Problemlerin Nedenleri? Abdullah ÖZER
► Cinsel Saldırı ve Nedenleri Psk.Sabahat ERLER
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Cinsel İsteksizliğin Nedenleri Üzerine' başlığıyla benzeşen toplam 27 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Liderlik Becerileri Haziran 2019
► Eyvah Çocuğum Porno İzledi! ÇOK OKUNUYOR Kasım 2011
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


13:43
Top