2007'den Bugüne 92,326 Tavsiye, 28,224 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Engelli Koşucularıyız
YAZI #7248 © Yazan Psk.Dnş.Nigara ÖZAK | Yayın Aralık 2021
Engelli koşusu atletizmini ilk duyduğumda “hayat gibi engellerle dolu bir yol” diye düşünmüştüm. Engelli koşu, temel olarak bir sporcunun sabit bir mesafede belirlenen bir dizi engelin üzerinden geçtiği atletizm sporudur. Koşucular havada mümkün olduğunca az zaman geçirir. Her bir engeli geçtikten sonra ayaklarını hızla yere geri alırlar. Ardından bir sonraki engeli sonuncusuna kadar sorunsuz bir şekilde geçebilmek için tutarlı adımlarla koşmaya devam ederler.
İşte hayat da bize kapılarını engellerle açar. Her sabah engellerle dolu bir güne başlar, bir zorluktan diğerine, bir imtihandan bir başkasına, yağmur, çamur, dere, tepe demeden koşar dururuz… Bazen tökezler düşer, her düşüşten sonra hızla ayağa kalkabilirsek “tecrübe” oldu deriz. Asıl olan hızla olduğumuz yerden sıçrayıp, koşmaya devam edebilmektir.
İşte her insanın ister farkında olsun ister olmasın her geçen gün Rabbine yaklaştığı bu yolda engelleri sorun olmaktan çıkarıp, fırsata çevirerek yolun sonunda sevdiklerimize kavuşmak dileği ile….
O halde “ Allah'a koşun” Zâriyât Suresi - 50 . Ayet
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Nigara ÖZAK Fotoğraf
Psk.Dnş.Nigara ÖZAK
Kocaeli
Psikolojik Danışman
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi3 kez tavsiye edildi
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Dnş.Nigara ÖZAK'ın Yazıları
► Engelli Çocuk ve Aile Erdi KANBAŞ
► Bedensel Engelli Çocuğum Var Ne Yapabilirim? Psk.Dnş.Alaaddin DEBGİCİ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Engelli Koşucularıyız' başlığıyla benzeşen toplam 14 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Küsen İnsan Psikolojisi Aralık 2021
◊ Sakın Korkma Annecim! Kasım 2018
◊ Gerçek Mutluluk Huzur Eylül 2018
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


23:53
Top