2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Lazer Rinoplasti
MAKALE #11904 © Yazan Op.Dr.Mustafa Ali YANIK | Yayın Aralık 2013 | 5,018 Okuyucu
Rinoplastide çok önemli yenilikler var .Bunları size sırasıyla anlatacağım,

Üç boyutlu görüntüleme. Ameliyat öncesinde 3D vectral sistemlerle hastanın yüz fotoğrafları çekiliyor. Hastanın üç boyutlu görüntüsü üzerinde değişiklik yapılarak planlanan girişim hasta ile tartışılabiliyor. Burun ve yüzde planlanan işlemler önden, yandan, allttan ve üstten hastaya gösteriliyor ve hastanın yeni görüntüsünü tam ve eksiksiz algısı sağlanıyor. Bu yenilik sayesinde hasta istediklerini veya istemediklerini bize tam olarak anlatabiliyor. Bu çok önemli bir gelişme.

Lazer Rinoplasti: Bir kaç sene öncesine dek burun ameliyatlarında üç anatomik yapımızdan yalnızca mukozal iç örtü ve kemik, kıkırdak olan orta örtüyü işleyerek buruna şekil vermeye çalışıyorduk. Yani bazı hastalar için yüzde yetmişe müdahale edip yüzde yüz netice elde etmek istiyorduk. İstenen tam neticeyi elde etmek bazen imkansız oluyordu. Lazer rinoplasti sayesinde kaba cilt örtüsünü inceltmek mümkün. Ayrıca kırklı yaşlarda ameliyat sonrası oluşan küçülmüş yeni burun iskeletine bol gelen cilt örtüsü sorunu da lazer rinoplasti ile çözülür. Ameliyat anında cilt büzüştüren lazerler kullanılır ve bollaşamın ve sarkmanın önüne geçilir. Bence bu müthiş bir yenilik ve plastik cerrahiye güç katıyor. Ayrıca burun cildindeki lekeler, anormal damarlanma, pürtüklü benlerde başka, başka lazerlerin yardımıyla temizleniyor.

Ultrasonik kemik kesicilerin kullanımı: Bir sene öncesine dek kemik ve kıkırdaklar minik keski, çekiç ve törpülerle şekilleniyordu. Mini-mikro keski ve törpüler sık kullanılsa da kemik şekillenme aşaması ağrı ve kanamalı oluyordu.Şişlik ve morarma çok olabiliyordu. Yıllardır beyin cerrahi ve maksillofacial cerrahide kemik kesmek için kullanılan ultrasonik kemik kesiciler kısa sure once burun ameliyatlarına uyarlandı. Bir yıldır sık olarak kullandığım teknoloji sayesinde artık ameliyatlarımın çok daha başarılı olduğuna inanıyorum. Ameliyat acısız, sonrasında şişlik, morarma ve kanama ise nadiren ve çok kısa sürely oluyor. Üç,dört gün içinde plastik altel çıkıyor ve hasta işe dönüyor. Yani bir aylık süreci üç günde tamamlıyoruz. Teknolojiye teşekkür ediyorum. Hastalarım artık daha mutlular.

Ameliyatsız rinoplasti: Bu yeni kavram ameliyat gerektirmeyen ama yinede burun problemi yaşayan sessiz çoğunluk için bir seçenek. Düşük burun uçları, burun kanatlarındaki asimetriler, küçük eğrilikler, büyük kemerli burunlar gibi bir çok burun asimetri ve kusurları bu yeni yöntemle düzeliyor ve on dakikada ağrısız ve ameliyatsız rinoplasti işlemi gerçekleşiyor. Anestezi gerekmiyor. Bu teknikte Lazerler, kırışıklık açan maddeler, Botox ve askı dikişleri kombine ederek kullanıyoruz. Basit, ucuz ve geri dönüşlü olmaları hasta memnuniyetini arttırıyor.
Sizin için İdeal Burun

Burun estetiği bugün en çok başvurulan estetik ameliyat oluyor. Ülkemizde birçok insan genetik sebeplerden dolayı burun şeklinden memnun olmuyor ve bunu düzeltmek, daha güzel bir görüntüye sahip olmak istiyor. Burun ameliyatları da diğer bütün estetik ameliyatlar gibi önem taşıyor. Kozmetik bir mesele gibi düşünülmemesi ve burun estetiği konusunda belirli uzmanlara başvurulması gerekiyor. Yanlış seçimleri yüzünden bugün birçok kişi ilk burun ameliyatının ardından tekrar ameliyat olmak zorunda oluyor. Hatta bu daha birçok kez bile tekrarlanabiliyor.

Burun ameliyatın öncesinde mutlaka kişinin burun şekli konusunda beklentisinin öğrenilmesi gerekiyor. Nasıl bir şekle sahip olmasının uygun olacağı ve nasıl daha doğal durabileceği hakkında bilgilenen hastalar, ameliyat sonrasında burun şekillerinden dolayı hayal kırıklığına uğramamış oluyor. Bilgilendirilmeden yapılan işlemler sonucu burnundan memnun olmayan, şekli ve yapısı hoşuna gitmeyen kişiler yeniden ameliyat oluyor ve bu işleme revizyon adı veriliyor. Revizyon ameliyat sırasında deforme olan burnun bir ya da birkaç kez düzeltilmesi işlemine deniyor. İlk ameliyatı ile hem yapı hem de işlev olarak ideal burna kavuşamayan, bu şekilde dolaşmaktan utanan, çekinen insanlar için revizyon kaçınılmaz bir işlem oluyor.

Birçok kişi burun estetiği sonucunda beğendiği ünlülerin burnuna sahip olmak istiyor, yüzüne hiç yakışmayacak bir burun yapısında ısrar edebiliyor. Doktorun bu konuda ameliyat öncesi hastayı ciddi anlamda bilgilendirmesi gerekiyor. Bazen kişini istediği burun yapısını oluşturmak için burundan ciddi anlamda kemik alınabiliyor, Büyük kısmının törpülenmesi söz konusu olabiliyor. Bu durumlarda göz ile burun arasındaki mesafe açılabiliyor. Aynı şekilde dudak ve burun arasındaki mesafe kısalıyor. Ortaya komik sayılabilecek, kötü görüntüler çıkıyor. Burun güzel bile olsa doğal olmayınca kimsenin hoşuna gitmiyor. ideal burun karşıdan bakıldığında yüzün diğer organları, genel olarak yüz hatları ile orantılı olan burun oluyor. Bizim için en ideal burun yapısını oluşturacak, hem psikoloji hem de görsel anlamda olumlu sonuçlar doğmasına olanak sağlayacak uzmanlarla çalışmamız ve sağlığımızı riske atmamamız gerekiyor.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Lazer Rinoplasti" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Op.Dr.Mustafa Ali YANIK'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Op.Dr.Mustafa Ali YANIK'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     2 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Mustafa Ali YANIK Fotoğraf
Op.Dr.Mustafa Ali YANIK
İstanbul
Doktor "Kulak, Burun, Boğaz - KBB"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Mustafa Ali YANIK'ın Yazıları
► Lazer Lipoliz (Lazer Liposakşın) Dr.Muhammet ERKAN
► Kapalı ve Atravmatik Rinoplasti Prof.Op.Dr. Süleyman TAŞ
► Burun Estetiği (Rinoplasti) Op.Dr.Mert BİLGİLİ
► Burun Estetiği (Rinoplasti) Op.Dr.Ahmet Tuna EREN
► Burun Estetiği (Rinoplasti) Op.Dr.Hakan GENCE
► Burun Ucu Estetiği (Tip Rinoplasti) Op.Dr.Orhan Murat ÖZDEMİR
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Lazer Rinoplasti' başlığıyla benzeşen toplam 18 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Tamponsuz Burun Estetiği Aralık 2013
◊ Sizin İçin İdeal Burun Aralık 2013
◊ Erkeklerde Burun Estetiği Aralık 2013
◊ Lazerle Burun Estetiği Aralık 2013
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


14:45
Top