2007'den Bugüne 92,323 Tavsiye, 28,223 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Erkeklerde Burun Estetiği
YAZI #1927 © Yazan Op.Dr.Mustafa Ali YANIK | Yayın Aralık 2013
Burun ameliyatına olan ilgi her geçen gün artıyor ve kusursuz bir görüntüye sahip olmak isteyen insanlar ilk olarak burunlarını değiştirmekle işe başlıyor. Kadınların görselliklerine ne kadar önem verdiği biliniyor. Güzelliğine gölge düşmesine asla izin vermeyen kadınlar ilk fırsatta burunlarında doğuştan taşıdıkları şekil bozukluklarından kurtulmaya çalışıyor. Kadınların burun estetiğine olan ilgisi gibi erkekler de son zamanlarda burun estetiğine oldukça fazla yöneliyor. Daha güzel bir buruna sahip olmak, daha erkeksi ve düzgün yüz hatları ile beğeni kazanmak isteyen erkekler burun estetiğinden kaçınmıyor. Başarılı uzmanlarla görüşerek, sağlıklarını riske atmadan kusurlarından kurtulmayı başarıyor.

Erkeklerde burun ameliyatı kadınlara göre daha farklı unsurlar taşıyor. Erkeksi yüz hatlarını kaybetmemeleri, yüzlerine yakışacak doğal bir buruna sahip olmaları gerekiyor. Bayanlarda olduğu gibi kalkık bir burun asla erkeklerin tercihi olmuyor. Gözleri arasındaki mesafeyi açmayacak ve burunla dudak arasındaki mesafeyi 90 derece civarsında tutacak bir burun yapısı oluşturulmaya çalışılıyor. Erkekler için ilk etapta önemli olan burun yapısındaki bozuklukları düzelterek sağlıklı nefes alabilmeyi başarmak ve nefes darlığına son vermek oluyor. Görsellik daha çok ikinci planda kalıyor, ancak yine de doğal ve düzgün bir buruna sahip olmak hepsinin istekleri arasında yer alıyor. Birçok kişi burun ameliyatının ardından yeni bir hayata başlıyor. Özgüvenini kazanıyor ve toplum içerisinde insanlarla ilişkisi çok farklı hale geliyor. Bu olumlu durumlar kendisini okul hayatında, iş hayatında ve normal sosyal hayatı içerisinde gösteriyor.

Erkek hastaların burun ameliyatları kadınlara göre daha ağır geçebiliyor. Erkek kemik ve kıkırdak yapısının kadınlara nazaran kalın olması işlemin uzamasına, işlem sonrasında daha fazla şişkinliğin olmasına neden olabiliyor. Genetik olarak sorun olmasa bile birçok kişi burnuna aldığı darbeden dolayı burun yapısından memnun olmuyor ve bu darbenin etkisinden nefes alma sorunları yaşayabiliyor. Zaten erkeklerin burun ameliyatından genel beklentisi nefes darlığını ortadan kaldırmak, kemik yapısını düzeltmek ve eğer varsa burun düşüklüğünü değiştirmek oluyor. Doğal ve yüz hatları ile orantılı bir buruna sahip olmak, derin bir nefes alabilmek için kesinlikle başarılı ve tecrübeli uzmanlara başvurmak gerekiyor.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Mustafa Ali YANIK Fotoğraf
Op.Dr.Mustafa Ali YANIK
İstanbul
Doktor "Kulak, Burun, Boğaz - KBB"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Mustafa Ali YANIK'ın Makale ve Yazıları
► Burun Estetiği ve Kulak Estetiği Op.Dr.Eser AYDOĞDU
► Burun Estetiği Op.Dr.Murat TEZCAN
► Burun Ucu Estetiği Doç.Dr.Nedim SARIFAKİOĞLU
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Erkeklerde Burun Estetiği' başlığıyla benzeşen toplam 24 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Tamponsuz Burun Estetiği Aralık 2013
► Lazer Rinoplasti Aralık 2013
◊ Sizin İçin İdeal Burun Aralık 2013
◊ Lazerle Burun Estetiği Aralık 2013
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


05:17
Top