2007'den Bugüne 92,325 Tavsiye, 28,223 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Aldatma ve Nedenleri
MAKALE #23061 © Yazan Uzm.Psk.Yasemin BAĞRIAÇIK | Yayın Kasım 2023 | 520 Okuyucu ÇOK OKUNUYOR
Aldatmanın ardındaki psikolojik nedenleri ve bununla nasıl başa çıkılacağını öğrenin.

Birçok insan ilişkilerinde erkeklerin aldatma olasılığının daha yüksek olduğuna inanır, ancak gerçek şu ki, erkekler ya da kadınlar aldatma olasılığı da aynı şekildedir .
Aslında araştırmalar, ilişkilerdeki kadın ve erkeklerin %10-20'sinin birincil ilişkilerinin dışında aktif olarak cinsel faaliyette bulunduğunu gösteriyor. Peki erkekler ve kadınlar neden sadakatsiz?


sadakatsizlik



Kültürümüz nedeniyle, sadakatsizlik geleneksel olarak uzun yıllardır öncelikle erkeklerin sorunu olarak görülüyor. Bunun birkaç on yıl önce olmasının nedenleri açıktı, çünkü aldatan bir kadın bir ilişkide sadakatsizliğin bedelini ödeyebilirdi (ve bazı kültürlerde hala öder).


Bununla birlikte, Batı kültüründe, doğum kontrol yöntemleri ve özellikle kadın özgürlüğü ve cinsel devrim, yalnızca yakın ilişkilerimizden daha fazla zevk almanın değil, aynı zamanda daha fazla sadakatsiz eşler olduğu için de ana öncüler olmuştur .
Araştırmaya göre, bir ilişkinin ilk yılında, aldatan erkekler veya zina yapan kadınlar genellikle toplamın %6'sını oluşturur. Bununla birlikte, yıllar içinde, kadın veya erkek aldatma olasılığı %25'e kadar yükselir.


Neden inançsızız?


Aldatan bir erkek veya kadının arkasında farklı motifler vardır . Ana nedenler aşağıdakiler olabilir:


1. İlişkide memnuniyetsizlik


Çoğu zaman, aldatan veya zina yapan bir kişi, asıl ilişkide "kötü bir yama vardı" diye aldatmalarını haklı çıkarır. Gerçekte, bu tür bir tavırla birçok durumda sadakatsiz kişinin aradığı şey , kesinlikle ilişkilerini sona erdirmek için bir bahane daha.


2. Düşük benlik saygısı


Birçok durumda, kişi düşük benlik saygısını yönetmeye çalışırken, aldatmaya yönelebilir . Bunun nedeni, bu tür bir durumda, adanmışların diğer insanlardan daha fazla onay istemesidir. Birisi kişiye dikkat etmeye başladığı an, farkında olmadan özgüven eksikliği konusunda kendilerini daha iyi hissetmelerini sağlar.


Bu nedenle, sadakatsiz olmanızın bir nedeni olabilir. Oysa bu zina yapanlar, değerlerini veya arzu edilirliklerini kanıtlamak için bu ilişkilere bakarlar. Bu olduğunda veya bu tarzda düşünceler olduğunda, bir uzmana danışmak önemlidir.konya psikolog, çünkü sadakatsiz temaslar bir kişinin benlik saygısına daha fazla zarar verebilir.

3. Duygusal sıkıntı


Aldatan partnerler üzerine yapılan araştırmalara göre , erkekler genellikle öncelikle seks tarafından motive edilse de, kadınlar bunu duygusal bir ihtiyacı tatmin etmek için yapma eğilimindedir. Öyle ki, birçok durumda aldatan kız arkadaş veya eş, bir partnerle daha fazla duygusal temasa özlem duyduğu için bu aldatma eylemini gerçekleştirebilir.


4. Öfke


Hile yapanların, partnerlerinin nasıl davranması gerektiğine dair aşırı idealize edilmiş bir imaja sahip olma eğiliminde olduğu birçok durum vardır . Bu olduğunda ve partner beklentilerini karşılamadığında insanları sadakatsizliğe sevk edebilir. Ayrıca, başka bir neden de, eşinizin bir misilleme olarak aldatmayı kullanarak bir tutumuna karşı içerlemenizdir.


5. Can sıkıntısı


İlişkide her iki tarafta da coşku eksikliği olduğunda, insanlar genellikle bu duyguyu ilişkinin dışında aramaya çalışırlar. Bu kafirlerin partnerlerini delice sevmelerine rağmen, sadakatsizliklerinin nedeni kesinlikle hayatlarındaki duygu eksikliğidir.
Rutin ve günlük hayatlarımızla minnet duymadan yüzleşmek, sadakatsiz temaslar arayan bir kişinin hayatına daha maceralı bir dokunuş katmaya çalışmasına katkıda bulunabilir.


6. Cinsel tutku eksikliği


Rutinler ayrıca seks sırasında tutku kaybına katkıda bulunabilir. Aslında, kıvılcımı canlı tutmak, insanların ilişkilerde karşılaştığı zorluklardan biridir. Çoğu durumda, evlilikte sadakatsizlik, tam olarak ana ilişkide dışlanan tutkuyu aramaya çalışır.


7. Yalnızlık hissi


Bazen insanlar, bir aile ve ilişki içinde olmalarına rağmen, kendilerini yalnız hissedebilirler. Bu şekilde, bu yalnızlık duyguları, insanların bir ilişkide sadakatsiz olmaları için mükemmel koşullar haline gelebilir.


8. Güvensiz Bağlanma Tarzı


Bağlanma teorisi, erken çocukluk döneminde ebeveynlerimizle olan ilişkilerimizin, yetişkin olarak yakın ilişkilerimizi nasıl gördüğümüzü ve nasıl davrandığımızı etkileyeceğini öne sürer. Aldatma üzerine yapılan araştırmalara göre, güvensiz veya endişeli bağlanma stiline sahip kişilerin, sağlıklı bir romantik ilişkiyi engelleyen özellikler sergileme olasılığı çok daha yüksektir. Bu durumlarda, bu güvensizlikler nedeniyle sadakatsiz ortaklar olma olasılıkları çok daha yüksektir.


9. Orta Yaş Krizi


Yaşlandıkça, insanlar yaşımızın ve hayatımızın bir aşamasından diğerine geçişin etkisiyle bir dizi kriz yaşarlar. Gerçekten de orta yaş krizi, psikolojik açıdan en zor aşamalardan biridir. Bu kriz, “kaybedilen zamanı” telafi etme arayışı olarak bir ilişkide sadakatsizliğe yol açabilir .


10. Ruh sağlığı sorunları


Bazı durumlarda, depresyon ve kadın veya erkek sadakatsizliği el ele gidebilir. Bunun nedeni, cinsel veya romantik uyarılma olduğunda insan beyninin, tam olarak antidepresan olarak kullanılan nörotransmitterler olan dopamin, norepinefrin ve serotonin ile bombardımana başlamasıdır. Başka bir deyişle, aldatan bir kişi, depresif duygularını "tedavi etmek" için bu aşk ve nörotransmitter bombardımanına başvurabilir.
Aldatan bir erkek ya da kadından kaynaklansın, bir ilişkide sadakatsizlik aynı şekilde can yakar. Bu sırları saklamak, özellikle cinsel veya romantik olduklarında, ihanete uğrayan kim olursa olsun bir ilişkide güveni zedeler.
Partnerinizin size karşı sadakatsiz olduğunu düşünüyorsanız, bunu onunla konuşmanın zamanı geldi. Ek olarak, her zaman bir yere gitmeniz önerilir.çift terapistiBu sorunla daha sağlıklı bir şekilde başa çıkabilmek için. Devam etmek ya da ayrılmak isteseniz de, anahtar bu aldatma eyleminin özgüveninizi etkilemediğinden emin olmaktır. Bazen erkeklerin ya da kadınların sadakatsiz olmalarının nedenleri diğerinin sevgisinde değil, kendi iç dengesizliklerinde yatmaktadır.

11. dinamik nedenler:


Aldatan kişinin ödipal ve preödipal dönemde bakım verenin birden fazla olması ve bu döneme ait bir saplantının oluşması sonucunda yetişkinlik döneminde de regresyon yaşayarak çoklu ilişkilerde bulunmasıdır.

Ve aldatma konusunda farklı birçok görüş bulunmaktadır. Aldatmanın açıklanabilen ya da açıklamanamayan nedenleri ile birlikte karmaşık bir süreçtir. Burada karar çifte aittir; durumu kabullenip üstesinden gelmek ya da ilişkiyi sonlandırmak… Hangi yol seçilirse seçilsin zor bir süreçtir. İster mevcut ilişkiyi sürdürmek olsun isterse bir sonraki ilişki için olsun çiftler bir aile danışmanı ya da psikologdan destek almalıdır. Güven hayatın her döneminde değişebilen bir durumdur…

3 farklı aldatma türü ve alt türleri
3 farklı aldatma türünü ve alt türlerini keşfedin.


Partneriniz sizi aldattıysa, en azından yalnız değilsiniz. Aldatma, taahhüt edilen veya en azından taahhüt edildiği varsayılan ilişkilerin %25'inde meydana geldiği tahmin edilmektedir. Tahmin neredeyse kesinlikle bir eksik tahmindir. Sorulduğunda kaç kişi aldattığını ya da daha kötüsü şu anda hala aldattığını kabul edecek?
3 ana aldatma türü vardır ve diğer alt bölümler de mevcuttur. Aldatılmaya nasıl tepki verileceğini bilmeden önce , aldatmanın türünü bilmek cinsiyetin belirlenmesine yardımcı olur.


cinsel sadakatsizlik


Bazılarına cinsel sadakatsizlik ya tamamen siyah ya da tamamen beyaz görünebilir. Ya yaptılar, ya yapmadılar! Ama çizgi nerede? Kucaklamak ? Okşamak mı? Oral seks? Başka bir şey ? Ve bu öpücük gerçek bir öpücük müydü? Önemli mi?
Partneriniz seks yapmış olsa bile, neden daha iyi anlamanız gerektiğini bilmeniz ve yapabiliyorsanız/yapacaksanız aldatmayı affetmeniz gerekir.
• seri koşucular
Koşucular sürekli tetikte. Fırsatçıdırlar. Koşucu her zaman seks için fırsatlar arar . İster işte, ister eğleniyor, isterse iş ve zevki birleştiriyor olması önemli değil.
Seri koşucular koleksiyonerdir: diğer insanların sanat eseri veya madeni para toplayabileceği gibi ortaklar toplarlar. "Koleksiyoncunun Hikayesi" gibi aşk hikayelerini, vaatlere, Yeni Yıl kararlarına ve hatta bir dizi başarısız geçmiş ilişki gibi acı verici cezalara rağmen değiştirmek zordur. Bir koşucuyla birlikteyseniz, buna alışın veya çıkın. Partneriniz muhtemelen değişmeyecek.
Oldukça güvenilir olma eğiliminde olan seri koşucu uyarı işaretleri vardır. : genellikle yok olabilirler ve sinsi veya değişen açıklamaları olabilir. Çekici bir kişi onların alanına girdiğinde ölümden dirilmiş gibi görünebilirler. “Geç çalışmak” zorunda kalmaya devam edebilirler.
Çoğu zaman her birimiz bir koşucuyla birlikte olduğumuzu öğrenen son kişi olabiliriz. Etrafına sor; diğer insanlar muhtemelen biliyor, siz bilmeseniz bile!
Bir seri koşucunun aşırı şekli fatihtir. O (bir kadın olabilir, ama genellikle o olur) fetihler yapmak ister. Onlardan biriyle birlikteyseniz, unutun. Fetih bir kez yapıldığında, tarih olursunuz.

• Tek gecelik aktif seyirciler



Sıradan bir aktif tek gecelik ilişki, tek gecelik bir fırsattan aktif olarak faydalanacaktır. Belki bir partideydi. Belki herkes sarhoştu ya da sarhoştu. Belki iş yemeği işin ötesine geçti, ya da en azından orijinal iş. Bu ortaklar fırsatlardan yararlanacak, ancak seri koşucular gibi sürekli tetikte olmayacaklar.


• Bir gece kazara pasif seyirciler


Bu insanlar seks aramıyorlar ama birinin onlara sunduğu fırsata her zaman direnmiyorlar. Pasif direniş gösterebilirler ama insanüstü bir çaba göstermeden boyun eğerler. Bu insanlar tek gecelik bir ilişkiye hazırlar, ancak aktif olarak aramıyorlar.


• Yenilmezler


İntikamcılar sinirli. Onların asıl kaygısı, mutlaka sadakatsizlik değil, skoru dengelemek - öyle ya da böyle. İnsanlar genellikle ilişkilerinde adalet isterler - kabaca eşlerine verdikleriyle orantılı olarak eşlerinden geri almak isterler. Aldatma, diğer partnerin romantik ilişkisinin intikamı olabilir, ancak bir tartışmanın, gerçek veya hayali tacizin veya ilişkiden elde ettiklerinden çok daha fazlasını hak ettiklerini hissetmenin puanını eşitlemenin bir yolu olabilir.


• uzun vadeli insanlar


Uzun vadeli insanlar uzun mesafe için içindedir; "o" dışında sizinle ilgili değil. Uzun vadeli insanlar, uzun vadeli alternatif bir ilişkiden bir şeyler elde ederler .
İnsanlar neden uzun süreli sadakatsizliğe düşerler ? Birincil ilişkilerinin kaybolduğunu hissedebilirler, ancak çocuklar, din veya para nedeniyle boşanmak istemezler. Ya da uzun süreli insanlar, birkaç kişiyi yakından sevmenin ve onları az ya da çok sevmenin sorun olmadığını düşündükleri için kendilerini poliaşı olarak görebilirler.
Onların bakış açısından, her bir ortaktan farklı şeyler alırlar. Ek partneri ana ilişki için bir tehdit olarak bile görmeyebilirler. Ancak birincil ilişkideki partnerleri ilişkiyi sonlandırmayı isteyebilir.

duygusal ve bilişsel aldatma


Duygusal aldatma seks içerebilir veya içermeyebilir. Bir kişinin üçüncü bir kişiye karşı yoğun duyguları olduğunda ortaya çıkar . Kısa veya uzun vadeli olabilir. Üçüncü şahıs, duygularında ve belki de gelecekle ilgili hayallerinde birincil ortağı yerinden ettiğinde bu bir tehdittir.


Bu, fiziksel mutabakatlar gerektirmez. Bu, İnternet, telefon veya posta yoluyla olabilir ve sıklıkla olur. Bir ilişkide duygusal aldatma ile ilgili sorun, partneriniz yanınızdayken sizin için orada olmamasıdır.


Duygusal aldatmaya genellikle bilişsel aldatma eşlik eder - birisi başka biri hakkında çok düşündüğünde ve hatta başka birine takıntılı olduğunda. Düşünceleri üçüncü bir kişiye gider.


Bunu bildiğim iyi oldu


Er ya da geç, aldatma fırsatları ortaya çıkacaktır. Partnerinizle "aldatma" ile ne demek istediğinizi ilişkinin başlarında konuşmalısınız. Bir anlaşmaya varabilir misin? İlişkiniz tehdit edildiğinde eşinizle konuşabilir misiniz? Gelecekte sorunlardan kaçınmanın en iyi yolu, onlar olmadan önce onlara hazırlanmaktır.

Aldatma neden bu kadar yaygın?



Çoğu insan eşlerinden tek eşlilik talep eder, ancak yine de pek çoğu kendilerini tek bir sevgiliyle sınırlayamaz.

İlişkilerdeki çoğu insan tek eşliliği varsayar -aslında gerektirir- . Birçoğu için, cinsel münhasırlığın herhangi bir ihlali felaket anlamına gelir. "Diğeri beni aldattı. Bitti." Aldatma ayrılıkları hızlandırmasa bile , genellikle ilişkilere ciddi zararlar verir. Terapistler, parçaları toplamaya çalışan sabit bir çift akışı görüyorlar. Çiftlerin tek eşlilik konusunda ısrar etme hakkı vardır, ancak birçok insanın kendilerini ömür boyu bir sevgiliyle sınırlamayı imkansız bulduğu açıktır .


İnsanlar doğal olarak tek eşli midir?


Birçoğu tek eşliliğin "doğal" olduğu konusunda ısrar ediyor . Aslında, memeli türlerinin sadece yaklaşık %9'u ömür boyu çiftleşir ve insanlarda sadakatsizliğin yaygınlığı, cinsel münhasırlığın doğuştan geldiği iddialarını ortadan kaldırır:
• İncil'de çok eşlilik yaygındı - birden fazla eş veya bir resmi eş ve cariyeler. Yaratılış'ta Yakup'un Leah ve Rachel adında iki karısı ve Bilhah ve Zilpah adlı iki cariyesi vardır.
• On Emir, sadakatsizliği o kadar aşağılık bir günah olarak görür ki, sadece bir değil iki emir bunu yasaklar: zina etmeyeceksin. Komşunun karısına göz dikmeyeceksin. Böyle yapma. Bunu düşünme bile. Yaşlılar tek eşli olsaydı, bu emirler gereksiz olurdu.
• Mormonlar 1890'a kadar herkesin önünde çok eşliydi. Bazıları hala öyle.
• Vb.

Katı tek eşliliğin savunucuları genellikle tek eşli olmamanın işe yaramadığını iddia ederler. Çoğunlukla bu doğru olabilir, ancak onlarca yıldır ara sıra monogami olmayan birkaç uzun süreli mutlu evli çift tanıyorum:
• İlk çift: 15 yıl birlikte, tek eşlidir, ancak her yıl kadının doğum günü için erkeği başka bir erkekle üçlü seks düzenler.
• İkinci bir çift: 20 yıldır evli, esasen tek eşli, ancak kadın her ay ikinci erkek arkadaşıyla bir hafta sonu geçiriyor.
• Üçüncüsü: 25 yıl boyunca birlikte, evde tek eşliliği sürdürür, ancak her ikisi de iş için seyahat ettiğinde birbirlerine oynama izni verir.
• Dördüncüsü: 30 yıldır evli, birkaç haftada bir ikinci sevgililerle buluşuyor. Kadın şöyle açıklıyor: “Ben sadece kocama aşığım ve o sadece beni seviyor. Ama ikimiz de yan yana oynamayı seviyoruz. Evlilik içi seksimizi taze ve heyecanlı tutar. Zaman zaman kasabada yardımcılarımızdan biriyle tanışıyoruz. Sunumlar yapıyoruz, biraz sohbet ediyoruz. Herkes gülümsüyor. Bu iyi."
Tekeşlilik doğalsa, neden bu kadar çok roman, oyun, film, şarkı ve TV şovu onun ihlali etrafında dönüyor?
Tek eşlilik eleştirmeni Dan Savage, 20. yüzyıla kadar çoğu kültürün erkeklerin doğal olarak tek eşli olmadığını varsaydığına dikkat çekiyor. Tek eşlilik, erkekler tarafından kadınların cinselliğini kontrol etmek ve babalığı garanti altına almak için dayatılan kadınlara ayrılmıştı. Birçok kültürde bu hala böyledir.
Savage, biz insanların kesinlikle kusurlu olduğumuza işaret ediyor, ancak cinsel ayrıcalık söz konusu olduğunda , çoğu kişi mükemmellik istiyor. "Tek eşliliği yeniden düşünmenin zamanı gelmedi mi?" O sorar. "Sadelik gibi. Yıllarca ayık kalabilirsiniz ve sonra vagondan düşüp tekrar ayık kalabilirsiniz. Çiftler 30 yıldır evliyse ve her biri sadece birkaç kez çıkıyorsa, sakıncalı değildir. Aslında tek eşlilik konusunda çok iyidirler. "

Aldatma ne kadar yaygındır?
Aldatma araştırmak zordur. Çok azı bunu kolayca kabul ederdi. Evli insanların yalnızca küçük bir yüzdesinin ortalıktan kaybolduğunu gösteren bir anketi hatırlıyorum. Araştırmacılar deneklerle eşlerinin huzurunda görüştüler.
Tek eşli olmayan kabuller, araştırmacıların soruyu nasıl sorduğuna bağlıdır. Colorado Üniversitesi'ndeki bilim adamları, geçen yıl hem yüz yüze görüşmeler hem de isimsiz bir anket kullanarak 4.800 evli kadınla aldatma hakkında anket yaptı. Mülakatlarda sadece %1'i bunu kabul etti, isimsiz ankette %6.
Bu arada, tartışmalar "sadakatsizlik" tanımını belirsizleştiriyor. Çoğu, partnerinizden başka biriyle seks olduğunu söylüyor. Peki ya ayrılmış ama boşanmamış eşler? Ya da genişletilmiş bir askeri konuşlandırmayla ayrılan çiftler mi? Yoksa konuşulmayan evliliklere mi karıştı? Aldatma evlilik dışı herhangi bir cinsiyet olarak mı tanımlanır? Yoksa sadece gizli seks mi? Yoksa sadece duygusal katılımla seks mi? Seks işçileriyle seks ne olacak? Yoksa gey ve lezbiyen ilişkileri olan görünüşte heteroseksüel insanlar mı? Ve aldatma seks gerektirir mi? Ya sadece flört ediyorsan? Yoksa öpmek mi?
Büyük bir araştırma literatürü aldatmayı araştırdı. Bazı güçlü noktalar:
• Her seferinde bir partner norm olsa da, tarih boyunca bilinen insan toplumlarının %84'ü erkeklere birden fazla sürekli cinsel ilişkiye izin vermiştir.
• Kinsey'in 1940'ların sonlarında yaptığı çalışmalardan beri, heteroseksüel Amerikan sadakatsizliğine dair güvenilir tahminler haritanın her yerindeydi - erkekler için %12-72, kadınlar için %7-54.
• Aldatma şunlarla ilişkilidir: önceki aldatmalar; can sıkıntısı, memnuniyetsizlik ve ilişkinin süresi; yaklaşan arıza beklentileri; ve düşük frekanslı, düşük kaliteli partner seks. Erkeklerde, eş hamile olduğunda veya evde bebek olduğunda da risk artar.
• Aldatan eşler arasında erkeklerin yarısı (%56) ve kadınların üçte biri (%34) evliliklerini “mutlu” olarak tanımlıyor.
• Aldatma, çeşitli kişilik özellikleriyle ilişkilidir: yalnızlık, dışa dönüklük, kaygı, depresyon, ruh hali değişimleri, narsisizm, yeni deneyimlere açıklık, sık alkol tüketimi, çocuk cinsel istismarı geçmişi ve bir veya her iki ebeveynin sadakatsiz olduğu bilgisi. Katı tek eşlilik ile ilişkili özellikler, vicdanlılık ve düzenli dini riayet içerir.
• Eğitim söz konusu olduğunda, eğri U şeklindedir.En az ve en fazla eğitime sahip olanlar en büyük aldatma riskini paylaşırlar.
• Ev dışında çalışmak pek bir şey değiştirmez. Kafirlerin yarısı erkek ve kadın, sevgilisiyle iş yoluyla, yarısı başka yollardan buluşur.
Rutgers ve SUNY Stony Brook araştırmacıları, dünyanın dört bir yanından 148 araştırmayı gözden geçirdiler ve şu sonuca vardılar: "Neredeyse evrensel olarak onaylanmamasına rağmen, aldatma, dikkate değer bir düzenlilikle meydana gelen küresel bir fenomendir."

Aldatma o kadar yaygındır ki, bazı araştırmacılar bunun genetik olabileceğini ve evrimsel bir hayatta kalma avantajı sağladığını öne sürmektedir. Yaşamın evrimsel görevi çoğalmaktır. Erkeklerin bunu yapmasının en iyi yolu, mümkün olduğu kadar çok kadınla çiftleşmek. Çağlar boyunca, ilk primatlar insanlara dönüştükçe, çoğu dişiyle çiftleşen erkeklerin, oyalanmalarına neden olan genleri pekâlâ taşımış olabilecek yavruları doğurma olasılıkları daha yüksekti.


Tek eşli olmamanın evrimsel bir nedeni var mı?


Kadınların genlerini geleceğe göndermelerinin en iyi yolu, çocuklarını cinsel olgunluğa eriştirmektir . Sadık bir adamın yardımıyla kolaylaşan zor bir iştir. Ancak araştırmacılar, dişilerin ve yavrularının, birincil eşleri ölür veya ayrılırsa kaynak sağlayabilecek "yedek" erkeklere sahip olarak hayatta kalma avantajı elde ettiğine inanıyor. Kadınlar ayrıca daha fazla kaynağa sahip ortaklarla "takas" yapmak için aldatmayı kullanabilirler. Aldatan eşlerin daha fazla çocuğu olmuş olabilir - yavrularını sürekli aldatmaya sürükleyen genleri aktararak .


Rutgers-Stony Brook araştırmacıları, "Tarih öncesi çağlar boyunca, sadakatsizliğin hem erkekler hem de kadınlar için yayılma etkileri oldu, genetik temellerini ve günümüzün aldatma zevkini devam ettirdi."


Aldatmamalısın. Ama evrim bizi yanlış yola sürüklemiş olabilir. Medeniyet sadece 10.000 yaşında, evrimsel anlamda yeni. Kabul etmek istediğimizden daha fazla, hala hayvan içgüdüleri tarafından yönlendirilen canavarlar olabiliriz.
Tonlarca araştırmaya rağmen, aldatmanın gerçek yaygınlığı bir sır olarak kalıyor. Tek bildiğimiz, o kadar sık oluyor ki, tanıdığımız çiftlerden bunu duyduğumuzda her zaman üzülüyoruz ama her zaman şaşırmıyoruz.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Aldatma ve Nedenleri" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Uzm.Psk.Yasemin BAĞRIAÇIK'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Uzm.Psk.Yasemin BAĞRIAÇIK'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Yasemin BAĞRIAÇIK Fotoğraf
Uzm.Psk.Yasemin BAĞRIAÇIK
Konya (Online hizmet de veriyor)
Uzman Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi2 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.Yasemin BAĞRIAÇIK'ın Yazıları
► Aldatma Psk.Dila HOTLAR
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Aldatma ve Nedenleri' başlığıyla benzeşen toplam 30 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Bireysel Terapi Nedir ÇOK OKUNUYOR Kasım 2023
► Vajinusmus ÇOK OKUNUYOR Kasım 2023
► Depresyon ve Depresyonun Nedenleri ve Tedavisi ÇOK OKUNUYOR Kasım 2023
► Acı Hatıra Travma Ocak 2017
► Psikoterapi Nedir? Ocak 2017
◊ Fly Yoga Nedir Kimler Yapabilir ? ÇOK OKUNUYOR Kasım 2023
◊ Evlilik Öncesi Danışmanlık Nedir ? ÇOK OKUNUYOR Kasım 2023
◊ Emdr Terapisi Kasım 2023
◊ Çift Terapisi ve Faydaları ÇOK OKUNUYOR Kasım 2023
◊ Cinsel Terapi ÇOK OKUNUYOR Kasım 2023
◊ Yüzyüze mi Online mı ? ÇOK OKUNUYOR Kasım 2023
◊ Yalnızlık Kasım 2023
◊ Kaliteli Uyu, Mutlu Yaşa Kasım 2023
◊ Terapi Nedir ve Nasıl İlerler ÇOK OKUNUYOR Kasım 2023
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


21:18
Top