2007'den Bugüne 92,227 Tavsiye, 28,206 Uzman ve 19,962 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Bebek ve Çocuklarla Uçak Yolculuğu
MAKALE #7204 © Yazan Dr.Melda ALANTAR | Yayın Temmuz 2011 | 6,478 Okuyucu
GERİLİMSİZ UÇUŞ İÇİN ÖNERİLER

· Uçuş öncesi havaalanlarında güvenlikten geçerek, uçağa binene kadar yaşanan süreç çocuklar olmadığında bile gerginlik yaratabilir. Uçuş saatinden önce hava alanında olun. Yeterli zamanınız olursahoş vakit geçirebilirsiniz. Havalimanlarında çocukların öğrenip keşif etmeleri gereken o kadar şey vardır ki!
· Uçağa binmeden önce çocuğunuzun hareket ederek yorulmasını sağlayın. Arabanızı park ettikten sonra çocuğunuzla birlikte yürüyün. Alandaki pencerelerden uçakların iniş ve kalkışlarını izlemesini sağlayın. Böylelikle enerjisini dışarıya vuracağı için uçakta daha uzun süre oturacaktır.
· Çocuğunuzun üzerinde isim, adres, telefon numarası, uçuş ayrıntıları, varacağınız yere ilişkin bilgiler içeren etiket bulundurun.Havaalanında ebeveynlerden ayrı düşerse görevliler size kolaylıkla ulaşırlar.
· Yaşı ne olursa olsun, çocuğunuz için de koltuk satın alın. Bütçenizi ayarlarken, yolculuk boyunca kucağınızda oturarak seyahat edecek çocuğunuzla rahat edemeyeceğinizi düşünün!
· Çocuğunuzun günlük olağan yemek, uyku düzenine göre uçuşlarınızı planlayın. Mümkünse uçakların dolu olduğu yoğun saat ve dönemlerde, tatillerde v.b. çocuklarınızla birlikte seyahat etmekten kaçının. Aktarmasız uçuşları tercih edin.
· Bebeğinizle seyahat ederken koridor kenarındaki koltukları tercih edin. İnternet üzerinden check-in ile bu koltukları önceden seçebilirsiniz. Oturup kalkarken daha rahat hareket edersiniz. Uygun zamanlarda küçük çocuğunuzu yürütüp; tuvalet ve mutfak bölümlerini gezdirebilirsiniz. Okul çağı çocuklarınızla seyahat ediyorsanız sırayla pencere kenarında oturmalarını sağlayarak onları oyalayabilirsiniz.
· Uçağa binerken dört tekerlekli, çekilmesi kolay ve hafif kabin içi el çantalarını tercih edin. Çocuk bezleri, temizlik mendilleri, biberon, önlük v.b. önemli malzemeleri gerektiğinde ulaşma kolaylığı için baş üstü dolaplara yerleştirin.
· Gecikmelere hazırlıklı olun. Gereksinim duyacağınız her şeyi el çantanızda taşıyın.Küçük çocukların kullanabileceği ölçüde çantaları hazırlayıp taşımalarına izin verin. Küçükler valiz kullanmayı severler, sorumluluk duyguları da gelişir.
· Çocuğunuzun sevdiği yiyecek ve içecekleri tüm uçuş boyunca yetecek şekilde yanınızda bulundurun. Özellikle yabancı hava yollarıyla seyahat ediyorsanız, şirketin çocuğunuzun yeme alışkanlığına uygun yiyecek sunmasını beklemeyin.
· Uçağa binmeden önce çocuğunuzu yedirin.Uçakta yemek servisinin başlaması zaman alabilir, çocuğunuz sunulan yemeği yadırgayıp reddedebilir.
· Uçuş öncesi çocuğunuzu tuvalet götürün.Kalkışlarda kemeriniz bağlı olacağı için tuvalete gitme olanağınız olmayacaktır.
· Çocuğunuzla uçağa öncelikli olarak binme hakkından yararlanın. Anne-baba birlikte seyahat ediyorsanız ebeveynlerden biri çocukla bekleme salonunda kalırken diğeri uçağa binerek eşyaları yerleştirebilir. Böylelikle çocuğunuz hareketsiz kalarak gereksiz yere uçağın kalkmasını beklemek zorunda kalmaz.
· Bebeğinizle uçuyorsanız özellikle kalkış ve inişlerde emzik, biberon, sulak elinizin altında bulunsun. Eğer bebeğiniz anne sütüyle besleniyorsa onu emzirin. Unutmayın bebeğiniz emerek hava basıncındaki değişimlere ayak uydurur! Kabin içi basınç değişikliği için daha büyük çocuklarda çiklet, lolipop, pipetle meyve suyu içmek v.b. işe yarar.
· Uçuşlarda çocuklarınızı oyalayın. Yolculuk boyunca yaş ve gelişim düzeylerine uygun oyuncak, oyun v.b. bulunmasına özen gösterin. Farklı malzemelerle eğlenceli ve yaratıcı bir program düzenleyin;örneğin taşınabilir, katlanabilir yazı tahtaları, kuru boyalar, kitaplar, tahta yapbozlar, parmak kuklalar gibi. Uçuşlarda çok yer kaplayan, ağır, kırılabilen,çok ses çıkartan oyuncakları yanınızda taşımaktan kaçının.
· Bazı hava yolları şirketleri çocuklar için değişik oyuncaklar hazırlayıp yolcularına dağıtırlar. İlk kez gördükleri malzemeler çocukları heyecanlandırır ve hoşça zaman geçirmelerini sağlar.
· Pek çok uçuş görevlisinin çocuklarla arası iyidir. İhtiyaç duyduğunuzda onlardan yardım isteyin. Ancak uçakta yoğun çalıştıkları için onlara karşı da anlayış gösterin.
· Uzun mesafeli yolculuklar için gece uçuşları daha uygundur. Bebeğinize ve küçük çocuğunuza pijamalarını giydirin, böylelikle uykuya dalmaları kolaylaşır.
· Battaniye isteyerek uyuyan çocuğunuzu ışık ve diğer uyarıcı etkenlerden korumak için çadır kurun, çocuklar buna bayılırlar!
· Uçakta çocuğunuza gideceğiniz şehir, ülke hakkında bilgi verin. Okul çağı çocukları için kaptan pilotun uçuş hakkında yapacağı açıklama, yolculuğun süresi, takip edilecek güzergâh, üzerinden uçulacak kara parçaları, deniz, göl, nehir v.b.çocuklar için değerli bilgi kaynağıdır. Anne-babalar ekran, harita, kitap v.b. yardımıyla seyahat edilen bölgelerin tarihi, coğrafi özellikleri hakkında çocuklarını bilgilendirme fırsatı bulurlar.
· Uçakta nasıl davranılması gerektiği konusunda çocuğunuzu eğitin. Anne-baba olarak yüksek sesle konuşmaktan kaçınarak, hizmet sunan görevlilere teşekkür ederek örnek davranışlar sergileyin.
· Çocuğunuzun önündeki koltuğu tekmelemesine yada arkadaki yolcuyu sinir etmesine izin vermeyin. Diğer yolcuların rahat ve huzurlu yolculuk etme hakkına saygı göstererek çocuğunuzun dikkatini farklı yöne çevirin.

Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Bebek ve Çocuklarla Uçak Yolculuğu" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dr.Melda ALANTAR'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dr.Melda ALANTAR'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Melda ALANTAR Fotoğraf
Dr.Melda ALANTAR
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Doktor Pedagog
Pedagog Dr.
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi7 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.Melda ALANTAR'ın Makaleleri
► Uçak / Uçuş Korkusu Psk.Semra EVRİM
► Başarı Yolculuğu Psk.Dnş.M. Burak OLGUN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,962 uzman makalesi arasında 'Bebek ve Çocuklarla Uçak Yolculuğu' başlığıyla benzeşen toplam 55 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Asperger Sendromu Ocak 2013
► Evlat Edinilen Çocuklar Eylül 2011
► Spor ve Çocuklar Mayıs 2011
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


07:12
Top