2007'den Bugüne 92,323 Tavsiye, 28,223 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Kilo Almak İçin Öneriler
YAZI #2350 © Yazan Dyt.Ayşe DURAN | Yayın Aralık 2014
KİLO ALMAK İSTİYORUM AMA ALAMIYORUM

Bilindiği gibi obezite, günümüzün en büyük risk teşkil eden hastalıklarından birisi oldu. Obezite beraberinde birçok hastalığa da davet getiriyor. Kalp damar rahatsızlığı, diyabet vb. gibi. Gün geçtikçe özellikle çocukluk çağında da belirgin bir şekilde ortaya çıktı. Peki, kilo bu kadar günümüzün gündem konusu iken bazı kişiler de kilo alamamaktan şikâyetçiler.
Obezite de nasıl sağlıklı kilo verdirmek önemli ise kilo aldırmada da sağlıklı kilo alabilmek çok önemlidir. Hatta kilo aldırmak verdirmekten daha da zordur. Çünkü yemek yemeye çalışmak, yemek yememekten daha zordur. Mide kapasitesini artırmak için zaman gerekli. Birden kilo artışı beklenemez. Tabi kilo alamamanın sebepleri diyetisyen eşliğinde irdelenmesi gerekir. Özellikle zayıf bireylerde Kadınlarda yağ oranı yüzde 15, erkeklerde yüzde 10 altında olursa risk teşkil etmeye başlar. Beden kitle indeksi( kg/boy²) dediğimiz değer ise 18,5 kg/m² ve altı çıkarsa kilo almak için bir diyetisyene başvurmak gereklidir. Bazı genç kızlarda bu duruma özenilse de, aşırı zayıf olmak sosyal ve psikolojik olarak sağlıklı değildir.

Kilo Alamamanın Nedenleri Nelerdir?
1. Günlük aldığınız kaloriden daha fazlasını harcıyorsanız
2. Düzensiz ve yetersiz besleniyorsanız
3. Bir öğünde çok fazla kalorili beslenip, diğer öğünlerde çok daha az kalorili ya da hiç beslenmiyorsanız

Sağlıklı kilo almak için günlük kalori miktarını arttırmanız lazım. Fakat kalori miktarını artırmaya çalışırken, sağlıksız gıdalara yönelmeyin. Örneğin; patates kızartması, dışarıda yenilen içeriği bilinmeyen hamburger, asitli içecekler vs. Bunlar sizin kilo almanızı destelemekten ziyade sağlığınızı olumsuz yönde etkiler.

Peki, Sağlıklı Kilo Almak İçin Neler Yapmalıyım?

• Her öğün düzenli ve yeterli beslenmelisiniz. Bunun için ilk adımı diyetisyene başvurmakla yapmalısınız. Kan testlerinizin analizini yaptırmalı ve size uygun günlük protein, karbonhidrat, yağ, vitamin, minerallere göre sağlıklı beslenmeye özen göstermelisiniz.
• Kronik bir rahatsızlığınız varsa diyetisyenle beraber, endokrinoloji ve metabolizma hekimine başvurun.
• Ana öğünleri atlamamaya dikkat etmeli, bunun yanında ara öğünlerde taze sıkılmış meyve suyu, kuruyemiş, tost, meyve ile günlük beslenme desteklenmelidir.
• Günde 2-3 saat arayla mutlaka beslenin.
• Mutlaka günlük beslenmede proteinden yüksek; yumurta, hindi eti, kırmızı et, tavuk eti tüketmeye çalışın.
• Sağlıklı yağlardan zeytinyağı ve omega-3, omega-6, omega-9 yağlarını tüketin. Mutlaka haftada en az 2 kez balık tüketin. Pişirme yöntemine dikkat edin, fırında, buğulama, ya da ızgara yapın.
• Her öğünde mutlaka tam buğday ya da ruşeymli ekmek tüketin.
• Su tüketimine dikkat edin. Günde 2-2,5 litre su tüketin.
• Günde 30 dk tempolu yürüyüş veya spor yapın. Hem kendinizi daha zinde hissedeceksiniz hem de kas yoğunluğunuzu artırmış olacaksınız.
Sağlık dolu günlere….
DİYETİSYEN AYŞE DURAN
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Ayşe DURAN Fotoğraf
Dyt.Ayşe DURAN
Antalya
Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi6 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Ayşe DURAN'ın Makale ve Yazıları
► Kilo Almak İçin Öneriler Dyt.İrem ÇELİK TÜTÜNCÜ
► Kilo Almak İsteyenlere Öneriler Dyt.Zeynep Işıl KÜÇÜKGÖNCÜ
► Kilo Almak İçin Püf Noktaları Dyt.Turgay KÖSE
► Kilo Almak İçin Beslenme Önerileri Dyt.Yunus Emre UZUN
► Bu Yıl Ramazanda Kilo Almak Yok Dyt.Sinem KOLBAKIR AYDIN
► Evlendikten Sonra Kilo Almak Dyt.H.Kübra BAL
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Kilo Almak İçin Öneriler' başlığıyla benzeşen toplam 60 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Okul Çağında Beslenme Aralık 2014
► Gluten Enteropatisi Aralık 2014
◊ Diyabette Beslenme Aralık 2014
◊ Yaza Fit Girin Aralık 2014
◊ Yaz Detoksu Aralık 2014
◊ Sonbaharda Beslenme Aralık 2014
◊ Sınav Öncesi Beslenme Aralık 2014
◊ Anoreksiya Nervoza Aralık 2014
◊ Kış Beslenmesi Aralık 2014
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


20:08
Top