2007'den Bugüne 92,326 Tavsiye, 28,224 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Çocuklara Sebzeyi Sevdirecek Tarifler
YAZI #3572 © Yazan Dyt.Aylin TUNÇ | Yayın Mayıs 2017
1.Fırında Mevsim Sebzeleri!
Kabak, patlıcan, havuç, patates ve kerevizin baş kısmını soyup halka halka kesin. Fırın tepsisine dizdiğiniz doğranmış sebzeleri fırça yardımı ile yağlayın. Fazla yumuşamalarına fırsat vermeyecek şekilde 180 derecede pişirin. Üzerine kekik, kimyon vb baharatlar ile kaşar peyniri rendeleyerek 3 dakika daha fırında tutarak servis yapabilirsiniz.

2.Sebzeli Hamburger!
Havuç, kabak, semizotu, maydanoz, dereotu ve rokayı blendırdan geçirdikten sonra köfte harcınız içerisine ekleyin. Hamburger köftesi şekli verip gerekli baharatları eklerseniz, çocuğunuz anlamasa da çok miktarda vitamin ve minerali vücuduna alacaktır. Hamburger ekmeği ve ayran ile servis edebilirsiniz.

3.Çiğ Enginar Rendesi!
Güzelce soyduğunuz enginarları rendeleyin. Yoğurt ve çekilmiş ceviz içi ile iyice harmanlayın. Üzerine salatalık veya havuçlardan surat oluşturarak çocuğunuzun hem enginar hem de ek posa tüketimini sağlamış olursunuz.

4.Sebzeli Pizza!
Tam tahıllı lavaş üzerine pişmiş domates sosu ile nane karışımını sürün. Üzerine ızgara edilmiş kabak, renkli biber, patlıcan ve havuçları ilave edin. En son kaşar peyniri, zeytin ve kekik ekleyerek fırında 160 derecede 10-15 dakika pişirin. Besleyici pizzanız sayesinde çocuğunuz sebzeden kaçmayacak.
5.Ispanaklı Omlet!
Kahvaltı için istediğiniz miktarda ıspanağı doğrayarak yumurta ile çırpın ve tavaya dökün. Pişmesine yakın üzerine kaşar rendeleyin. Kaşar miktarının yeterli olması, çocuğunuzun omleti yadırgamaması ve ıspanak tadını algılamaması açısından önemlidir. Vitamin, mineral ve protein açısından yeterli bu kahvaltı öğünü ile çocuğunuzun güne zinde başlamasını sağlayabilirsiniz.

6.Çok Sebzeli Çorba!
Havuç, patates, kabak ve domatesi iyice yıkandıktan sonra küçük küçük doğrayın. 1 yemek kaşığı tahıl unu ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyerek bir süre pişirin. Sonrasında mercimeği ekleyerek bir süre daha pişirin. Hazırladığınız karışımı blendırdan geçirerek pürüzsüz hale getirin ve isteğinize göre sulandırarak çocuğunuzun tüketmesini sağlayın.

7.Brokolili Salata!
Çocukların genelde sevmediği ama birçok vitamini barındıran brokoli, kreviz gibi sebzeleri salatalara katarak çocuğunuzun farketmeden tüketmesini sağlayabilirsiniz. Brokoliyi hafifçe haşladıktan sonra küçük parçalara bölerek salatanıza karıştırın. Kerevizi ise çiğ olarak soyduktan sonra rendeleyerek veya küçük parçalara doğrayarak salatalara ekleyebilirsiniz.

8.Bezelyeli Patates Köftesi!
Haşlanmış patates, bezelye ve 1 diş sarımsağı ezerek yoğurun. Gerekli baharatları ve 3-4 yemek kaşığı unu ekleyin. Harca köfte şekli verin ve ister fırında ister tavada pişirip yoğurt ile servis yapın.

9.Fırında Pırasa!
Pırasaları yıkayıp kalın ve yeşil kısımlarını kesin, kalan kısımlarını halka halka doğrayın, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile tavada hafifçe pişirin. Ayrı bir kapta yumurta, kaşar peyniri ve istediğiniz baharatları çırpın ve fırına uygun kek kabını yağlayarak pırasalar ile bu karışımı birleştirin. 15-20 dakika fırında pişirin. Sonra kek dilimleri haline keserek servis yapabilirsiniz.

10.Sebzeli makarna!
Soğan ve sarımsağı tavada hafifçe soteleyin. Julyen doğranmış havuçları ilave edin ve birlikte pişirin. Sonra julyen doğranmış kabakları da ekleyerek 2 dakika kadar hepsini soteleyin. Ayrı bir yerde pişirdiğiniz domatesli makarna ile bu sebze sote karışımını birleştirerek iyice karıştırın. Gerekli baharatları ekleyerek servis yapın.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Aylin TUNÇ Fotoğraf
Dyt.Aylin TUNÇ
İzmir
Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi1 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Aylin TUNÇ'un Yazıları
► Çocuklar Sebzeyi Neden Sevmezler? Dyt.Hatice KARSLIOĞLU
► Pratik Diyetetik Tarifler Dyt.Güler ENGİN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Çocuklara Sebzeyi Sevdirecek Tarifler' başlığıyla benzeşen toplam 92 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Ramazan Ayında Beslenme Mayıs 2017
◊ Ödeme Veda Tarifleri Mayıs 2017
◊ Ara Öğün Yapmalı mı? Mayıs 2017
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


04:20
Top