2007'den Bugüne 92,323 Tavsiye, 28,223 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Estetik Cerrahide Yeni Trendler ve Yaz Öncesi Estetik
MAKALE #10864 © Yazan Prof.Dr.Aylin BİLGİN KARABULUT | Yayın Mayıs 2013 | 4,001 Okuyucu
YAZ ÖNCESİ ESTETİK TRENDLERİ

Yaza girmeden önceki aylarda estetik operasyonlarda belirgin bir artış göze çarpar. İlkbaharda, doğanın uyanışı ile birlikte, insanlarda da yenilenme isteği artar. Estetik operasyon kararı alınır ve bahar aylarında bu kararları uygulama yolunda adımlar atılır. Bu, günümüz insanının gittikçe daha fazla duyduğu yenilenme isteği ve estetik kaygılarının doğal bir sonucudur. Estetik cerrahi operasyonları, özgüvenin artışı ve daha mutlu hissetmek adına başvurulan en radikal ve kalıcı girişimlerdir, kişinin kendisine yaptığı en önemli yatırımlardandır.

Kışın kasvetli havasından sıyrılıp, dış ortamlarda sosyalleştiğimiz bahar aylarında, artık bizi sarmalayan kalın giysilerimizi de terk ediyoruz. Yüzümüz ve bedenimizle ilgili küçük defolar, daha fazla gözümüze batıyor. Bu noktada insanlar estetik ve plastik cerrahi operasyonları planlamaya başlıyorlar. Yenilikleri takip eden tecrübeli hekimler sayesinde artık hastalar ameliyattan kısa bir süre sonra ayağa kalkıp evine gidebiliyor. Önceden, hasta için ameliyat sonrası ağır geçerken, şimdi bir saat gibi bir süre içinde kendine gelebiliyor. Ayrıca, ameliyat olduğu gün hastaneden çıkabildiği gibi ameliyat sonrası birkaç gün içinde de iş ve sosyal yaşamına dönebiliyor. Yine de ameliyat sonuçlarının çok daha güzel görünmesi, dokulardaki ödemin yok olması belirli bir süre alıyor. Bu nedenle yaz aylarını özgüveni dorukta geçirmek isteyen kişiler, ilkbaharın başlangıcında estetik operasyonlarını planlamalı.

2013 baharında, artık kadınlar ve erkekler estetikli bir görünümden ziyade daha doğal bir görünümü tercih ediyor. Farklı bir görünüm yerine mevcut görünümü daha iyi hale getirmek tercih ediliyor. Bu arzunun önümüzdeki yıllarda da yükselişte olacağını öngörmek zor değil. Geçmiş yıllarda basit ama kısa süreli etkili işlemler tercih eden hastaların fikri değişmiş gibi görünüyor. Giderek daha fazla sayıda hasta etkili ve uzun süreli sonuçlar vaat eden operasyonlar talep ediyor, artık daha cesur hastalarla karşı karşıyayız. Örnek vermek gerekirse, geçtiğimiz yıllarda yükselişte olan endoskopik plastik cerrahi girişimleri, özellikle alın germede gözden düşmeye başlamış durumda. Geçtiğimiz yıl ABD de yapılan bir araştırma, Amerikan plastik cerrahlarının yarıdan fazlasının klasik açık alın germe yöntemine geri dönüş yaptığını ortaya koydu. Gerekçe olarak da endoskopik yöntemle şakak bölgesinin istenildiği kadar düzeltilememesi ve elde edilen sonuçların uzun süreli olamaması ileri sürülmekte.

Yüz germe ameliyatı da kadın ve erkekte gittikçe daha fazla talep edilen girişimlerden. İzlerin kısalması ve kulak önü çıkıntısının arkasına alınarak iyice saklanması sayesinde, sosyal hayata dönüş de oldukça hızlanmış durumda, çoğu zaman bu süre 7-8 gün olabiliyor. Orta yüz bölgesinin gençleştirilmesi adına uygulanan orta yüz germe ve endoskopik cerrahi işlemleri de yerini bu bölgenin dolgunluğunu kalıcı olarak tamir etmek amacıyla tercih edilen elmacık kemiği ve orta yüz implantlarına bırakmaya başladı. İleri teknoloji ile üretilen ve doku ile uyumlu poröz polietilen implantlar basitçe ağız içinden yerleştirilebiliyor ve erkek ve kadınlarda tekrarlanan yağ enjeksiyonları gereksinimini de ortadan kaldırıyor. Bize , implant istemiyle başvuran erkek hasta sayısının kadınlardan daha fazla olduğunu ve sayının hızla arttığını söyleyebiliriz. Bunun nedeni olarak erkeklerin tekrarlayan işlemlerden kaçınıp, kalıcı ve tek seferlik uygulamaları daha çok benimsediklerini öngörüyoruz. Orta yüz implantları, önceki yıllarda yüz profilini iyileştirmek adına burun estetiği ile birlikte sıklıkla talep edilen çene ucu implantlarının da önüne geçmiş durumda. İmplant teknolojisinin gelişmesi de bunda çok etkili.

Yaşlanmayla birlikte yüzde dokuların aşağıya inmesi ve yüz ovalinin bozulması, boyun germe taleplerini artırmış durumda.

Kadınlar ve erkekler tarafından en çok talep gören estetik ameliyat olan burun estetiği, hastaların bilinçlenmesi sayesinde ‘ ne kadar doğal, o kadar güzel ‘ şeklinde yorumlanmaya başladı. Bu sayede kapalı denilen ve dışarıdan kesi izi görünmeyen burun ameliyatı tekniği de hızla yükselişe geçti. Kapalı tekniğin öğrenilmesi zaman aldığı ve tecrübe istediği için, hastalar bunu uygulayan plastik cerrah arayışına giriyorlar.
Kadınlar tarafından talep edilen estetik ameliyatların başında, burunun hemen arkasından meme estetiği geliyor. Çok sayıda kadın memesini küçük, sarkık yada büyük buluyor .Gelişen teknoloji sayesinde meme protezleri de çok daha fazla seçeneğe ve türe sahip olurken daha uzun ömürlü ve kaliteli ürünler de kullanılmaya başlandı. Günümüzde kullanılan silikonlar daha yumuşak ve dayanıklı. Yine de doğal ve uzun süre formunu koruyan güzel memelere sahip olabilmek için, hangi hasta için hangi protezin seçileceği ve hangi plana yerleştirileceğinin kararı sonucu belirliyor. Burada da tecrübeli ve sizinle aynı zevki paylaşan cerrahla buluşmanız en önemlisi. Örneğin protezin doğal kıvamlı ve yumuşak olmasını çok önemseyen hastalar için, daha sert kıvamlı bir jel içeren anatomik protezler iyi bir seçim olmayabilir. . Göğüs küçültme ve dikleştirme operasyonlarında da profesyonel tasarım ve yöntemler sayesinde daha az iz bırakarak çarpıcı ve kalıcı sonuçlar elde ediyoruz. Deri kalitesi iyi olmayan kadın hastalarda, meme dikleştirme ameliyatı sırasında gerekirse kendi dokularından bir miktar azaltılarak, ameliyata meme protezinin de eklenmesi, elde edilen sonucun çok daha uzun ömürlü olmasını sağlıyor. Böylece dekolte bölgesinin de kalıcı olarak daha dolgun olması garantilenmiş oluyor.

Karın germe ameliyatı doğum veya aşırı kilo alıp verme sonrası oluşan deformasyonların giderilmesi amacıyla uzun yıllardır talep gören bir ameliyat. İlerleyen yaşla menopoza doğru yağlanmanın özellikle bel bölgesi civarında yoğunlaşacağının bilincinde olan birçok hasta, fazla vakit geçirmeden bu ameliyat için başvuruda bulunuyor.
Liposuction işlemi hem kadın hem de erkekte en sık talep edilen işlemlerden. Bu kalıcı ameliyatın kilo vermek değil, vücut şekli değişikliği sağlamak için tercih edilmesi gerektiğini hatırlatmakta fayda var. Eskiden derinin iyice gevşeyip bollaşacağı endişesi ile uzak durduğumuz bölgelere teknolojinin yardımıyla mutluluk verici sonuçlar vaat edebilir hale geldik. Kişisel tecrübemle deride gevşemelerin eşlik ettiği yağ birikintilerinde ve özellikle sırt, karın ve uyluk içi gibi zor bölgelerde deriyi de gerginleştirme etkisine sahip olan slim-lipo nun sonuçlarını başarılı bulduğunu belirtmeliyim. Yine de muayenehane koşullarında kullanılabilen basit lazer lipoliz cihazlarının hayal kırıklığı yaratmaya aday uygulamalar olabileceğini hatırlatmakta fayda var.

Geçmiş yıllara oranla çok fazla talep gören ve önümüzdeki yıllarda da talebin artacağı bir diğer ameliyat grubu ise genital bölge estetik ameliyatları. Geçmişte kadınlar sadece küçük dudakların sarkık ve büyüklüğü şikayeti ile başvururken, son yıllarda aynı anda vaginanın daraltılması ve dış dudakların yağ ile dolgunlaştırılıp daha estetik bir görünüm elde edilmesi istekleriyle başvuruyorlar. Özgüveni artırmak ve partneriyle uyumu yakalamak adına , her yaş ve kesimden kadın hasta giderek daha fazla operasyon istemi ile başvuruyor.

Hastanelerde yapılması uygun olup, yatmayı gerektirmeyen basit cerrahi müdahaleler sonrası birkaç sat içinde hasta evine geri dönebiliyor. Bu tip işlemler arasında kalıcı dudak protezi ile dudak dolgunlaştırmak, ellere ve yüze kök hücre içeren yağ enjeksiyonları ve özel ipliklerle yüz askılama yöntemleri sayılabilir. Hatta alt ve üst göz kapağı ameliyatları da buna eklenebilir. Bu tip işlemleri talep eden hasta sayısı her geçen gün artıyor.

Artık son derece yaygınlaşmış olan dolgu ve botoks uygulamaları için ise hastalar muayenehaneleri tercih ediyor. Bu işlemler erkekler arasında da son derece popüler. Yazdan önce, parlak güneşin yüzde derinleştireceği kırışıkları engellemek ve koltuk altında aşırı terlemenin önüne geçmek için, botox hızlı ve etkili bir çözüm.
Estetik operasyonlar sonrası geçmiş yıllara oranla sosyal hayata dönüş süresi kısalmış olsa da, özellikle bedene yönelik operasyonların bir çoğunu takiben bir ay kadar özel korseler giyilmesi ve sıcak temasından kaçınılması öneriliyor. Bunlar yaz aylarında ameliyat olmanın önünde engel değil, yine de ameliyat sonrası dönemi konforlu geçirmek ve yaz aylarına özgüvenini artırmış olarak girmek isteyenler için, önümüzdeki bahar aylarında planlarını hayata geçirmelerinde fayda var.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Estetik Cerrahide Yeni Trendler ve Yaz Öncesi Estetik" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Prof.Dr.Aylin BİLGİN KARABULUT'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Prof.Dr.Aylin BİLGİN KARABULUT'un izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Aylin BİLGİN KARABULUT Fotoğraf
Prof.Dr.Aylin BİLGİN KARABULUT
İstanbul
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi1 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Prof.Dr.Aylin BİLGİN KARABULUT'un Makaleleri
► Estetik Cerrahide Gerçekler ve Vaatler Prof.Op.Dr. Ege ÖZGENTAŞ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Estetik Cerrahide Yeni Trendler ve Yaz Öncesi Estetik' başlığıyla benzeşen toplam 32 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Boyun Germe Ameliyatı Aralık 2012
► Yüz Germe Ameliyatı Eylül 2012
► Liposuction (Yağ Alma) Eylül 2012
► Dudak Estetiği Eylül 2012
► Karın Germe Ameliyatı Mayıs 2012
► Estetik Burun Ameliyatı Mayıs 2012
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


22:30
Top