2007'den Bugüne 92,310 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Mutlu Evliliğe Giden Yol
MAKALE #12342 © Yazan Uzm.Psk.Derya OĞUZ SARIALP | Yayın Mart 2014 | 5,194 Okuyucu
Mutlu evliliklerle ilgili öykülere genelde çok rastlamayız fakat mutsuz evliliklerin öyküsünü sık sık işitiriz. Mutsuz çiftlerin evlilikleri üzerine çok fala düşünülmüştür; neden mutsuzlar, bu geçimsizliğin kaynağı acaba ne olabilir? , ancak mutlu çiftlerin mutluluklarını nasıl sürdürdükleri, mutlu olmayı ve bu mutluluğun nasıl sürdürüldüğü konusuna son yıllara kadar fazla yoğunlaşılmamıştır.
Mutlu evliliğe giden yolda asla aklınızdan çıkarmamanız gereken tüyoları sizlerle paylaşmak istiyorum…
Birbirinizin İhtiyaçlarını Anlayın; evliliklerin ayrılıkla sonuçlanmasının çok da anlaşılmaz sebepleri olmuyor, şöyle bir geneline bakacak olursak; iletişim problemleri ya da cinsel uyumsuzluk. Eşinizin beklentileri ya da sizin eşinizden beklentileriniz birbiri ile uyuşmayınca taraflar bu kez hayal kırıklığına uğruyor. Hayal kırıklığını ortadan kaldırmak için beklentilerinizi birbirinizle paylaşın. Belki de siz daha fazla ilgi istiyorsunuz ve o da eş olarak daha huzurlu, keyifli zaman geçirmek için umutla bekliyor. Yılda bir kez eşinizin beklentilerini daha önceki yıllardaki yaşanmış olan deneyimlerinize göre analiz edin bu size bir ipucu olabilir.
Ona Sevginizi Gösterirken İltifatlar Kullanın; Eşleri tarafından onay gören erkekler kendilerini iki kat daha fazla “evli ve mutlu” olarak tanımlıyor. Yapılan bir çalışmaya göre erkekler kadınlardan daha çok ilgi ve onay görmek istiyor. Biz kadınlar olarak sık sık arkadaşlarımızdan, etrafımızdaki insanlardan günlük kıyafetlerimiz, saçımız, makyajımız konusunda iltifatlar alarak bu onay görme ihtiyacımızı fazlasıyla karşılarız. Ancak erkekler bu tarz bir onay görme yaşamıyor. Bu bağlamda şanslısınız ki; övgülerin sizi de mutlu edecek bir geri dönüşü olacak, kocanız da büyük olasılıkla bu sevgi dolu eylemi tekrarlayacaktır.
Daima İyiye Odaklanın; eğer mutlu bir ilişki istiyorsanız olumlu taraf olumsuz/kötü taraftan daha ağır olmalıdır. Aranızdaki sevgi ve coşkuyu ne kadar onurlandırırsanız, ilişkinizi o kadar çabuk harika bir birlikteliğe dönüştürebilirsiniz.
10 Dakikanızı Ayırın; eşinizle herhangi bir şey konuşmak için günde 10 dakikanızı yalnızca ona ayırın fakat; konu asla çocuklar, sorumluluklar, iş hayatı ya da ev işleri gibi konular olmasın. Yalnızca ikiniz ile ilgili konuları pozitif bir coşkuyla birbirinizle paylaşın. Birbirinizin iç dünyasını keşfettikçe mutluluk bağlarınız güçlenecektir.

AYRICA ; bir kaç nacizane öneri de daha bulunmak istiyorum;

Öneriler:
Evliliğin ilk yıllarında sorunların birer tanıma ve iş bölümünden kaynaklandığını bilmeliyiz.
Sorunu evlilikten değil, sorunu bu evliliğe emek vermeden yürütmeye çalışma fikrinden kaynaklandığını bilmeliyiz.
Sorunlar, suçlayıcı ve eleştirici olmayan bir üslup ile net olarak, diğer olaylar ile bağlantı kurulmadan ifade edilmelidir. Unutulmamalıdır ki evlilik bir işbölümü ve iletişim sanatıdır.
Problemler konuşurken, ben dilini kullanmalıyız. Neden sonuç ilişkisi şeklinde olmalıdır. (Örnek : x işinde bana yardım etmediğin için kendimi çok mutusz hissediyorum.)
Maddi konularda eşinize net olun. Kısa süreli sorunları bile onunla paylaşın. Geçer diye gizlemeyin. Ortaya çıkarsa bir güven kaybı yaşanabilir.
Geçmiş yaşamınıza karşı çok net durun. Eski arkadaşlarınızın evliliğinize tehlike olması, sizin verdiğiniz izine bağlıdır.
Bekarlık dönemindeki arkadaşlarınız ile ilişkilerinizde eşiniz ile beraber karar almalısınız.eşiniz tüm arkadaşlarınızı sevmek ve sizin karar samimi olmak zorunda değil.
Cinsel paylaşım konusunda, yaşanan sorunu güç ve ego ile özdeşleştirmeyin. Bunlar olağan durumlardır. Bir durumun sorun olabilmesi için sürekli ve sık aralıklarla olması lazım. O halde anlık ve küçük sorunları hastalık olarak görmeyin.
Ortak mekanlar konusunda birbirinizin beklentilerini ciddiye alın. Her zaman sizin istediğiniz yere gidilmesi zamanla eşinizin hem o etkinliğe hem de size öfkesinin oluşmasına neden olabilir.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Mutlu Evliliğe Giden Yol" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Uzm.Psk.Derya OĞUZ SARIALP'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Uzm.Psk.Derya OĞUZ SARIALP'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Derya OĞUZ SARIALP Fotoğraf
Uzm.Psk.Derya OĞUZ SARIALP
Ankara (Online hizmet de veriyor)
Uzman Klinik Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi13 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.Derya OĞUZ SARIALP'ın Yazıları
► Evliliğe Hazır Mısınız? Psk.Handan ERGÜN HOŞRİK
► Nasıl Mutlu Olunur? Mutlu Olmak İçin Gerekenler ÇOK OKUNUYOR Psk.Nilüfer ŞİŞMAN
► Evlenecek Gençler, Evliliğe Hazır Mısınız? Psk.Dnş.Mustafa Kemal ÇELİK
► Mutlu Aile Olmak-Mutlu Evlilikler Psk.Serap DUYGULU
► Başarıya Giden Yol Psk.Müge ADALI
► Anlama Giden Yol Psk.Beria Bilge ŞENER
► Vajinismus'a Giden Yol Psk.Şahin UÇAR
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,977 uzman makalesi arasında 'Mutlu Evliliğe Giden Yol' başlığıyla benzeşen toplam 21 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


14:28
Top