2007'den Bugüne 92,326 Tavsiye, 28,224 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Doğru Beslenerek Hamileliğin Tadını Çıkarın!
YAZI #1775 © Yazan Dyt.Yasemin BEKMEZCİ | Yayın Temmuz 2013
Hamilelik bir kadın için en güzel ve en özel durumlardan biridir. İçinizde bir canlının var olduğunu bildiğiniz günden itibaren hayattınızda bebeğinizin sağlığını olumsuz etkileyebilecek her türlü yanlışlıklardan kaçınmaya başlarsınız. Yaşınızı, genlerinizi, hastalık geçmişinizi değiştiremezsiniz ama yeterli ve dengeli beslenerek ve gebeliği olumsuz etkilediği bilinen bazı risk faktörlerinden (sigara, alkol vb.) kaçınarak sağlıklı bebekler dünyaya getirebilirsiniz. Bu nedenle hem sizin hem de bebeğinizin sağlığı için yeterli ve dengeli beslenme temeldir.

İşte size, hamileliğiniz süresince başvurabileceğiniz beslenme ipuçları:

1.Sebze, meyve, pirinç, mercimek, nohut gibi yiyecekleri kullanmadan önce çok iyi yıkayınız.
2.Sebzelerin ve makarna, mercimek, nohut gibi yiyeceklerin haşlama sularını dökmeyiniz.
3.Yemeklerle birlikte C vitamininden zengin sebzeler (maydanoz, kıvırcık, roka, biber, domates vb.), meyveler (kuşburnu, portakal,mandalina vb. ) ve taze meyve sularını tüketiniz.
4.Kansızlığa neden olduğundan yemeklerle birlikte çay tercih etmeyiniz. Çayı öğün aralarında, yani yemek yendikten 1-2 saat sonra açık ve limonlu içebilirsiniz veya yerine ıhlamur, nane, kuşburnu gibi bitki çayları alabilirsiniz.
5.Konserve, beklemiş besinler ve hazır besinler yerine mevsiminde, taze ve doğal besinler tüketiniz.
6.Besin çeşitliliğine özen gösteriniz. Bu şekilde birçok vitamin ve mineralin vücuda alınması mümkün olacaktır.
7.Sıvı alımını ihmal etmeyiniz, günde en az 8-10 bardak su içiniz.
8.Yemeklerde iyotlu tuz kullanınız.
9.Sigara ve alkol kullanmayınız. Sigara içilen ortamlarda bulunmayınız.
10.Yemek hazırlanan, pişirilen ve yenen yerlerde böcek öldürücü ilaçları bulundurmayınız. Bunların yanlışlıkla yiyecek ve içeceklere karışması veya bulaşmasının hem sizi hem de bebeğinizi etkileyeceğini unutmayınız.
11.Fazla ağırlık kazanımına neden olması açısından aşırı yağlı ve şekerli yiyeceklerden kaçınınız. Hamurlu- şerbetli tatlılar yerine sütlü tatlıları tercih edebilirsiniz veya şekerli-kalorisi yüksek içecekler yerine az şekerli komposto-limonata, taze meyve suyu, ayran, süt tercih edebilirsiniz. Yine yağı azaltmak için yağlı etler yerine daha az yağlı etler tüketebilirsiniz, kızartma yerine haşlama, buğulama, fırında pişirme, ızgara gibi yöntemleri seçerseniz hem sağlıklı hem de daha az yağlı bir tecih yapmış olursunuz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Yasemin BEKMEZCİ'nin Yazıları
► Doğru Karbonhidratlar Dyt.Ebru YILDIRIM
► Hamilelikte Doğru Beslenme Dyt.Zeynep KULAKCI
► Doğru Diyet İlkeleri Dyt.Fatma GÖNEN
► Doğru Zayıflama Stratejileri Dyt.Zeynep Işıl KÜÇÜKGÖNCÜ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Doğru Beslenerek Hamileliğin Tadını Çıkarın!' başlığıyla benzeşen toplam 63 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Çay Sağlıklı mı? Temmuz 2013
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


08:02
Top