2007'den Bugüne 92,323 Tavsiye, 28,223 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Diva Dergisi-Mutlu Diyet
YAZI #2372 © Yazan Dyt.Ebru AYTEKİN | Yayın Aralık 2014
DİYET YAPARKEN DE MUTLU OLUN

Yaza yaklaştığımız bu aylarda çoğumuzu zayıflama telaşı çoktan sarmış durumda..
Kimimiz düğünler için kimimiz de o güzel yazı karşılarken formda olmak için..

Biraz kilo almış ve mutsuzluğumuz artmış olabilir fakat hem kendimize dikkat edip hem de diyet yaparak da bu güzel günlerde mutlu olabiliriz. İçimizi kıpır kıpır yapan güneşli günleri mutlu ve fit bir şekilde geçirebiliriz.

İşte yaza yaklaştığımız bu dönemi siz de mutlu diyet yaparak geçirin;

1.Serotonini Artırın:
Serotonin; insanda mutluluk, canlılık ve zindelik hissi veren bir hormondur. Yükseldiğinde veya yeterli olduğunda moraliniz de yüksek olur, iştahınız da azalır, bunların yanında ruh sağlığınız düzelir, rahat uyursunuz, enerjiniz artar. Yetersiz olduğunda ise; sinirli, huzursuz ve depresif ruh hallerine neden olur, iştahı bozar., Obezite veya anoreksiya, bulimia nevroza gibi yeme bozukluklarına yol açar.
Muz, kakao, omega-3 yağ asitleri, hindi, yumurta, badem, tavuk, süt ve süt ürünleri, keçi peyniri, mandalina, parmesan peyniri, susam, fıstık, biftek, un ve kahvaltılık tahıllar serotonin yapımını artırırken; stres ve düşük kan şekeri serotonin yapımını azaltır.
Yüksek serotonin düzeyleri anksiyete, obsesyon ve depresyonun azalmasını sağlayarak mutluluğu artırmanın yanında doygunluk hissi verir.
O halde her gün serotoninden zengin bu besinlerden tüketmeye özen gösterin.

2.Lezzetin Tadını Alın:
Yavaş yiyerek her lokmanın tadına varın. Yavaş yedikçe beyin tokluk hissini daha çabuk algılar. Bu sizin aşırı yemeğe olan tutkunuzu azaltacaktır.

3. EPA Tüketiminizi Artırın:
Omega 3 yağ asitleri temel yağ asitleri olup; EPA, DHA ve ALA’ dan oluşur. omega 3 yağ asidi alımı mutluluğunuzu artırır. Serotoninin yapımını artıranların başında gelir . En iyi kaynağı balıktır. Özellikle somon, sardalye, uskumru, tuna ve morina balığı gibi balıklarda bulunur.
Unutmayın balık bizi mutlu ediyor. Sizde mutlu ve sağlıklı olmak istiyorsanız haftada en az 2 defa ızgara ya da buğulama olarak balık tüketmelisiniz.

4.Egzersiz Yoluyla Endorfini Artırın:
Endorfin mutlu hissettirecektir. Haftada 3 kez, yaşamınıza göre maksimum kalp hızımızın %80’i düzeyinde yapılan 45-60 dakikalık spor kendimizi daha iyi hissetmemizi sağlayarak zayıflamamıza yardımcı olacaktır.

5. Stresi Azaltmak için Meditasyon Yapın:
Diyet yaparken metabolizmamız psikolojimizle birlikte değişim gösterir.Gergin bir şekilde zayıflamaya çalışıyorsanız diyetten de başarılı bir sonuç almamız zordur. Vücudunuzu tanımak ve ona olumlu yaklaşmak inanılmaz farklar yaratabilir. Kendinizdeki değişimi fark ettikçe, diyetiniz daha olumlu gidecektir.

Fit olduğunuz ve doğru beslendiğiniz zaman, vücudunuzu ve yapabildiklerinizi düşünün..
Rahatlayın..Çünkü diyette değilsiniz. .Sağlıklı beslenerek zayıflıyorsunuz…

Dyt.Ebru Aytekin
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Ebru AYTEKİN'in Makale ve Yazıları
► Ramazan Sonrası Mutlu Diyet Dyt.Nilay KEÇECİ
► Diyet Açılımı : Size Özel Diyet Dyt.Berrin YİĞİT
► Yeniden Diyet (Diyet Algısı) Dyt.Buket ADANÇ
► Diyet Kültürü Dyt.Selin ŞEN
► Diyet Hataları Dyt.Turgay KÖSE
► Diyet Nedir? Dyt.Nurten ÇETİN
► Diyet Palavraları Dyt.Elif ÖZCAN
► Ketojenik Diyet Dyt.Miray PAZAR
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Diva Dergisi-Mutlu Diyet' başlığıyla benzeşen toplam 88 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


21:20
Top