2007'den Bugüne 92,323 Tavsiye, 28,223 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Yeni Nesil Kadınlar Ne İstiyor?
MAKALE #12007 © Yazan Psk.Cengiz TÜRKMEN | Yayın Ocak 2014 | 5,373 Okuyucu
YENİ NESİL KADINLAR NE İSTİYOR?

Yeni nesil kadınlar… Aslında kadınları tanımak ve anlamak tarih boyunca farklı kişiler ve erkekler arasında espri ve şaka konusu olarak ele alınmıştır. İnternete kadınları tanımak yazdığınızda karşınıza yüzlerce şaka yollu kadınlarla ilgili yazı, makale, fıkra çıkar. Ama maalesef hiçbiri gerçekçi bir bakış açısıyla ve bilimsel olarak ele alınmadığı için ciddiye alınmamıştır.
21.yüzyılın değişen yapısı ve gerçekleri karşısında kadınlarında değiştiğini ve farklılaşarak isteklerinin de farklılaştığını düşünüyorum.
Bugün kadınların erkeklerle ilişkisinde erkeklerden ne istedikleri ile başlarsam ana başlık olarak;
1- Olgun erkek olmasını istediklerini koyabiliriz. Olgun erkek tanımının içine ise şunları koyabiliriz;
Eğitim düzeyi yüksek ve bilgili olması, bugün bilgi çağında ilk beklenen özelliktir. Modern yaşam içinde kendini geliştirmiş ve kültürlü olan erkeklerin trendi her geçen gün daha da yükselecek ve bunu entellektüellik, kültürlülük takip edecektir.
İletişim ve empati becerisi gelişmiş erkeklerin kadınlar üzerinde daha etkili oldukları yapılan çalışmalarla ortaya konulmuş bir diğer gerçektir. Kadınları anlamaya çalışan ve dinleyen erkeklerin aynı zamanda iletişimin duygusal yönünü kullandıklarında etki dereceleri daha fazla olmaktadır. düzgün ve akıcı konuşma, konuştuğu zaman kendisini herkese dikkatle dinletebilme bu olaya renk katan artı değerlerdir.
Hayat ne kadar yoğun yaşanırsa yaşansın asla değeri kaybolmayan bir manevi değerde erdemlilik özelliğidir. Bu değerini kaybetmemiş ve bunu insani yönüyle birleştirmiş ve artırmaya çalışan erkeklerin toplum içinde daha saygın oldukları bilinen bir gerçekliktir.
Erkeğin kadınına karşı dıştan başta olmak üzere her türlü davranışıyla sevgisini gösterebilmesi aslında kadınların en çok istedikleri bir durumdur. Geleneksel erkek moodundan çıkıp, duygularına dokunan erkeği her kadın daha fazla arzulamaktadır.
Bir kadının saygısını kazanabilme, hem zahmetli hem de uzun süreli ilişkileri için anahtar konumdadır. Kadına değer veren ve bunu hissettiren, her türlü ortamda onun yanında olup onu destekleyen erkekler kadınlar için vazgeçilmezdirler.
İlişkide seviyelilik sadece kadın erkek ilişkisinin değil tüm insani ilişkilerin bana göre olmazsa olmaz ön koşuludur. Seviye düştükçe ilişki kalitesi de düşer ve insanlar birbirine olan desteği, saygıyı, iletişimi kaybetmeye başlar.
Sorunlarla nasıl başa çıkabileceğini bilen erkekler, karşıdaki kişilerle veya olaylarla yaşayabilecekleri tüm sorunları yapıcı ve barışçıl çözebilirler. Olayları akışına bırakarak değil kontrollü şekilde nasıl çözebileceklerini bilirler ve yönlendirebilirler.
İlişkiden ve karşıdaki kişiden ne istediğini bilmekte kişiler arası ilişkilerde olmazsa olmaz koşullar arasındadır. Kendisiyle barışık olan kişiler başkalarıyla da her zaman barışçıl bir hayatı dizayn edebilirler.
Her kadın ilişki istediği erkeğinin aynı zamanda zekâsının ve akılcı yönünün güçlü olmasını arzu eder. Bu zeka sadece akademik IQ değil aynı zamanda EQ yani duygusal zekasının da güçlü olmasıdır.
Çalışkan ama işkolik olmayanlar, kararlı ama inatçı olmayanlar, kolay kolay kendisinden vazgeçmeyen ama boğacak kadar ilişkide sıkmayanlar, kendine güven duyan ama bencil ve ukala olmayanlar, kesinlikle nezaket / kibarlık / hassasiyet, güçlülük ama maço olmama, bazen çok eğlenceli de olabilme aranan olgun olan erkek koşulları içinde yer almaktadır.
İkinci olarak erkeklerden kadınların en önemli beklentisi, başarılılık / başarı güdüsü, çabası olmasıdır. Erkeğin gelecekle ilgili bir idealinin, çizgisinin, hedefinin, amacının olması kadında ilişkide güveni artırdığı gibi kaygısal sorunları da nötrlemektedir.
Başarılı erkekler eşlerine ve çocuklarına karşı rolleri gereği yapması gerekenleri yerine getirdiği için kadının ona sığınacağı liman olma özelliğini de beraberinde getirmektedir. İlişkiye başlama noktasında ev, araba gibi ekonomik / metasal faktörlerle çok fazla ilgili değildir kadınlar.
Erkekte olması istenen üçüncü özellik bana göre bakımlılıktır. Bakımlı olmak sadece birebir fiziksel çekim değil, daha ziyade “temiz ve uyumlu giyinmeyi becerebilme, bedenine / sağlığına özen gösterme, spor yapma boyutlarını da içermektedir.

Bir erkekte hiç olmaması istenen özellikler; içinde en başta gelenler duyarsızlık, çekingenlik (“erkeğin onunlayken yanında rahat davranmaması / kendini rahat hissetmemesi”), aşırı hırs sayılabilir.


Kadınlar hem kendine hem de ilişkilerinde hassas olduğu konulara karşı duyarsız olan veya duyarsızlaşarak tepki vermeyen erkekleri itici ve sıkıcı bulurlar ve hızlı bir duygusal uzaklaşma yaşarlar. Aslında duyarsızlaşmak kadın erkek ilişkilerinde değil ama psikolojik sorunların bazılarında işe yarayan bir özelliktir. İlişkide ise daha hassas ve duyarlı olan, gerçekten partnerinin duygularına duyarlı olan erkekler her zaman ilişkiden karlı çıkarlar.

Erkeklerin kendine güvenli, sosyal ilişkileri kuvvetli ve topluluk içinde baskın yanının olması kadınlarda etkileyici bir iz bırakmaktadır. Bunun tam tersi durumda olan ise yani çekingen erkekler, kadınlar tarafından tercih edilen bir yapı değildir. Çünkü bunu kendine güvensizlik işareti olarak görebildikleri için gelecekte kendini emniyet ve güvende hissetme konusunda kaygı yaşama ihtimali olarak görür ve bu tür kişilerle ilişki kurmakta daha çekinceli olurlar.

Erkeğin bencil, mükemmeliyetçi ve aşı hırslı olması kadınlar için aslında eksi puandır. Çünkü ilişkinin iki kişilik yaşanacak bir süreç olması ve bu kişilerin tek taraflı kazanma arzusunu her zaman önde tutabilecekleri gerçeğini düşünen kadın, bu tür erkeklerle birlikte olmayı tercih etmezler.

Kadınların eşine duyduğu güven ile ilişkiden elde ettikleri doyum birbirinden tamamen farklıdır. Kadın partnerine güven konusunda sıkıntı yaşamazken yani daha açık ifade ile kendisini aldatma konusunda emin olmamasına rağmen güvenmeye devam ederken, yaşadıkları ilişkiden aldıkları tatmin ve doyum düzeyi maalesef çok daha alt düzeylerde kalabilmektedir. Yani eşiyle gerek cinsel gerekse sosyal yaşamda yaptıkları etkinliklerden doyum almayan kadın sayısı azımsanmayacak kadar yüksektir. Bu nedenle hayallerimdeki erkek bu değil yakınması maalesef ilişkinin ilerleyen zamanlarında çok sık duyulan bir cümle haline gelebilmektedir. Ayrıca, birlikte oldukları erkeğin kendilerini bir gün mutlaka terk edebileceğine, böyle bir olasılığın her zaman varlığına inanıyor. Hiçbirinde koşulsuz güven yok…

Hiçbir kadın ne ilk görüşte aşka ne de sonsuz aşka inanmazlar. Kadınların erkeklere olan bu bakış açısı aşkın önemli ama ilişkide olmazsa olmaz olduğuna kendilerini inandırmamaktadır. Çünkü sonsuz aşk imkânsız bir fantezi olup, başka yollardan gerçekleştirebileceği istek ve ihtiyaçlarını yanlış kişiye bağlanarak gidermeye çalışmak olduğunu düşünüyorum.

Kadınların neredeyse tamamı ilişkiyi / eşi kontrol etmeyi seviyor, ediyor ancak kontrolü tamamen kendilerine bırakan erkeklerden de sıkılıyorlar… Bu durum kadının eşini ve ilişkisini sürdürmek için kendine yarattığı bir güvenlik alanıdır. Korktuğu şeyler başına gelmesin diye önlem alırken aynı zamanda ilişkinin tüm yükünü kendi omuzlarına bırakan erkeklerle uzun süreli birlikte olmamayı tercih ederek de sorumluluk alanının artmasına izin vermiyorlar.

Unutmayın hiçbir kadın mükemmel bir erkeğin olabileceğine inanmaz… O yüzden hataları az olan ve bunları düzeltmeye ve kendini geliştirmeye çalışan erkekleri daha yakın bulurlar kendilerine….
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Yeni Nesil Kadınlar Ne İstiyor?" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Psk.Cengiz TÜRKMEN'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Psk.Cengiz TÜRKMEN'in izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Cengiz TÜRKMEN'in Makaleleri
► Kadınlar Şiddeti İstiyor mu ? Psk.Uğur DEMİRBAŞ
► Yeni Nesil Çocuklar Psk.Doğan KUŞ
► Yeni Nesil Babalar Psk.Aylin GÜNDOĞDU
► Yeni Nesil Okulları Şenay YILMAZ
► Teknoloji:Yeni Nesil Bakıcılar Psk.Ebru ZORLUTUNA
► Ne İstiyor Bu Çocuk? Psk.İshak BÜYÜKYILDIRIM
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Yeni Nesil Kadınlar Ne İstiyor?' başlığıyla benzeşen toplam 46 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Sağlıklı Boşanma Mayıs 2014
► Boşanma Salgını Kasım 2013
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


03:26
Top