2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Ergenlik Sivilcesine Neden Olan 5 Besin
MAKALE #17516 © Yazan Uzm.Dyt.H.Kübra BAL | Yayın Kasım 2016 | 5,730 Okuyucu
Ergenlik döneminde kızlarda ve erkeklerde meydana gelen fiziksel değişikliklerden birisi de hiç istenmeyen sivilceler.

Ergenlik döneminde hızlı büyümeyle birlikte, vücut yağ salınımını artırıyor ve buna bağlı olarak yüzde ve vücudun diğer bölgelerinde ergenlik sivilceleri artış gösteriyor.

Ergenlikte akneye sebep olan yiyecekleri sınırlı miktarlarda tüketerek ve çok su içerek cilt sağlığını korumak mümkün.

İşte sivilceye neden olan yiyecek ve içecekler

1-Şeker: Kek, pasta, kurabiye gofret, çikolata gibi şeker içeren besinler kan şekerini hızlı yükseltiyor ve tekrar düşürüyor. Hızla düşen kan şekeri karşısında vücut inflamasyonlara açık hale geliyor ve iltihaplar artıyor. Bu durum aknelerin sayısında artışa neden oluyor. Bu besinlerin tüketimizde haftada 1 adeti geçmeyin.

2-Beyaz un: Beyaz undan yapılmış, ekmek, hamur işleri makarna ve kahvaltılık gevreklerin glisemik indeksleri (kan şekerini yükseltme hızları) fazla olduğundan, vücuda alınan fazla karbonhidrat yağa dönüşüyor. Bu da aknelerin artmasına neden oluyor. Beyaz un yerine tam buğdaylı ürünler tüketin.

3-Şekerli içecekler: Şeker içeren asitli içecekler ve meyve suları da ergenlik sivilcesine neden olmakta. Fazla alınan şeker vücutta yağa dönüşür, bu da yüz ve diğer bölgelerde sivilce artışına sebep olabilir. Şekerli içecekler yerine su içmek cildin elastikliğini ve parlaklığını artırır.

4-Fast food yiyecekler: Gençler arasında tüketimi yaygın olan hamburger, patates kızartması, soğan halkası, kızarmış tavuk gibi trans yağ içeren fast food yiyecekler vücutta inflamasyona neden olarak sivilceleri artırıyor. Aynı zamanda yüksek kalori içeriklerinden dolayı vücutta fazla yağlanmaya neden olan bu yiyeceklerin tuz oranları da yüksek. Bunların yerine ev yemekleri yapan restoranlar ve ızgara çeşitleri tercih edilmeli. Fast food yemeği seviyorsanız en fazla ayda 1 kez tüketmelisiniz.

5-Tuzlu yiyecekler: Tuz içeriği yüksek cips, konserve, turşu gibi besinler ciltte dehidrasyona (su kaybına ) neden olduğu için akneye sebep oluyor Sabahları yumurtanıza tuz eklemek yerine peynirin tuzuyla dengeleyin, yemeklerin tadına bakmadan ilave tuz ekleme alışkanlığınız varsa vazgeçin. Tuzlu bir şeyler yedikten sonra, su tüketiminizi artırın.

Şekerden, beyaz undan, tuzdan uzak durarak sivilceleri azaltma şansımız var. Peki, cildimizin daha sağlıklı ve pürüzsüz olması için nasıl beslenmeliyiz?

İşte pürüzsüz bir cilde yardımcı olan besinler

1-Taze kırmızı biber: Kırmızı taze biber; içerdiği C vitamini ile cilde sertlik veren kolajen proteininin oluşmasına yardımcı oluyor ve cildi pürüzsüzleştiriyor. Taze kırmızı biberi kahvaltıda, salatalarda ve ara öğünlerde atıştırmalık olarak tüketebilirsiniz.

2-Havuç: Cilt sağlığı için en önemli vitaminlerden birisi olan A vitamini yönünden oldukça zengin olan havuç ışıltılı ve nemli bir cilt için ideal bir sebze. Havucu tüm salatalarda ve atıştırmalık olarak tüketin.

3-Kivi: Yüksek C vitamini içeren diğer bir meyve ise kivi. Günde 1 kivi serbest radikallerle savaşarak cildin gençleşmesine katkı sağlar ve cilde nem verir. Ayrıca kolajen sentezini arttırır.

4-Ahududu: Cilt sağlığı için oldukça etkili olan A, C ve E vitaminlerini yüksek oranda içeriğinde barındıran ahududu cildi yenileyici özellikteki meyvelerden birisidir.

5-Avakado: A, C ve E vitaminleri içeren avakado, cildi zararlı UV ışınlarından koruyan meyvelerden. Cildi nemlendiren ve cilde parlaklık kazandıran avakadoyu salatalarınızda veya yoğurtla karıştırarak tüketin.

Dyt Kübra BAL
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Ergenlik Sivilcesine Neden Olan 5 Besin" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Uzm.Dyt.H.Kübra BAL'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Uzm.Dyt.H.Kübra BAL'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
H.Kübra BAL Fotoğraf
Uzm.Dyt.H.Kübra BAL
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Uzman Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi286 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Dyt.H.Kübra BAL'ın Makaleleri
► Besin Allerjisi ve Alerjiye Neden Olan Besinler ÇOK OKUNUYOR Dyt.Yüksel Turan TAŞDEMİR
► Besin ve Besin Öğeleri ÇOK OKUNUYOR Dyt.İpek AĞACA
► Besin Güvenliği Dyt.Turgay KÖSE
► Besin Allerjileri Dyt.Zühal AYNACI BAYEL
► Besin Alerjisi Dyt.Merve KAYALI
► Besin Alerjileri Dyt.Beste ALİMERT
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Ergenlik Sivilcesine Neden Olan 5 Besin' başlığıyla benzeşen toplam 36 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Düğün Öncesi Diyet Kasım 2016
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


16:41
Top