2007'den Bugüne 92,310 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Düğün Öncesi Diyet
MAKALE #17517 © Yazan Uzm.Dyt.H.Kübra BAL | Yayın Kasım 2016 | 3,784 Okuyucu
Düğün öncesi hazırlıklar oldukça yoğun ve koşturmalı geçer. Alınacaklar listesinin sonu gelmez, organizasyon detayları bitmek bilmez. Tatil günlerinizi çoğunlukla alışveriş merkezlerinde ya da mobilyacılara geçirirsiniz. Tüm bu telaş ve detay içerisinde, gelinlik provası vakti de gelir aniden.

Hayalindeki gelinliğin içerisinde en özel gününde kendini hafif ve rahat hissetmek her gelinin aklından geçer elbette… O halde düğün gününüze kadar yapmanız gerekenlere bir göz atın…

1-Düzenli uyuyun. Geç yatmayıp, sabahları güne erken başlayın. Yapılan araştırmalar 00.00-04.00 arasında uykuda olmanın, zayıflamaya yardımcı olduğu yönünde. Mutluluk hormonu gece salgılandığından, gün içerisinde uykusuz ve keyifsiz olmamak için gece uykularınıza özen gösterin. Yüzünüzün dinlenmesi ve ödemizin olmaması için düzenli uyumayı düğün gününüze kadar devam ettirin.

2-Açık havada yürüyün. Zamanınızın çoğu oradan oraya koşturmakla geçse de açık hava yürüyüşleri, hem mutluluk hormonunuzun salgılanmasını hem de fit bir bedene sahip olmanızı sağlayacaktır. Ayrıca, her yere arabanızı çıkarmayın, alışverişlerinizde asansör kullanmayın.

3-Tatlı krizlerinizi yönetin. Düğün hazırlıkların yaparken zaman zaman strese girebilirsiniz, böylelikle canınız tatlı isteyebilir. Stresinizi mutluluk hormonu salgılayan çikolatayla giderin. En az yüzde 70 kakaolu bitter çikolata ile tatlı krizlerinizi bastırın. Şerbetli ve hamurlu tatlılardan uzak durun.

4- Ara öğünler çantaya. Koşturmalar içerisinde öğünlerinizi atlarsanız, kan şekeriniz düşer ve kendinizi sinirli ve halsiz hissedebilirsiniz. Çantanızda ve aracınızda sağlıklı ara öğünler bulundurun. 2 ceviz, 10 iç badem, 2 hurma ve 10 fındıktan oluşan bir karışım kendinize gelmenizi sağlayacaktır.

5- Rengarenk beslenin. Gün içerisinde farklı renkli meyve ve sebzeler tüketerek düğün gününüze kadar enerjinizi yüksek tutun. Günde 1 kırmızı (elma, çilek, nar,..) 1 yeşil (kivi, ıspanak, brokoli,..) 1 turuncu (portakal, balkabağı, havuç,..) renkte meyve ve sebzeniz olsun.

6-Cildinizi ışıldatın. Düğününüzde ışıltılı ve pürüzsüz bir cildinizin olması için, günde 2 litre su için, çay ve kahveyi az tüketin. E vitamini içeren badem, ay çekirdeği ve cevizden haftada 2 gün 1 avuç tüketin. Her gün 1 tatlı kaşığı keten tohumu yağını yoğurdunuza ekleyerek cildinizin nemlenmesini sağlayın.

7-Doğal beslenin. Mümkün olduğunca doğal beslenmeye, ev yemekleri yemeye çalışın. Katkı maddesi içeren fast food yiyeceklerden, soğan halkası, patates kızartması gibi yağ içeriği yüksek besinleden uzak durun.

8-Ve düğün gününüz geldi. Düğün günü öncesinde gaz yapan (karnabahar, turp, kuru bakliyat, süt,..) gibi besinlerden uzak durun : Ayrıca alerjiniz olduğu besinler varsa (yumurta, çilek, domates,..) bunları da tüketmeyin. Zehirlenme olasılığı yüksek tavuk, balık, kırmızı etten uzak durun. Düğün günü zeytiyağlı sebze yemeği, 1 kase yoğurt, 1-2 dilime esmer ekmek, taze meyve yiyebilirsiniz.

Evlenen birçok çift kilo almaktadır. Siz de düğününüzden sonra kilo alan çift olmak istemiyorsanız, sağlıklı beslenme kurallarını eşinizle birlikte, düğün sonrası da devam ettirin.

Düğünden 1 gün önce ödem attırıcı detoks diyeti

Sabah: 2 kutu probiyotik yoğurt, 2 kaşık yulaf, 1 halka ananas

Öğle: 6 kaşık zeytinyağlı sebze yemeği, 2 dilim tam buğday ekmeği

İkindi: 1 kivi + 2 ceviz + 10 badem + 10 fındık

Ara öğün: 1 kase sebze çorbası, 1 kase yoğurt, 2 dilim tam buğday ekmeği

Gece: Papatya / melisa çayı, 2 adet kuru hurma

Gün boyu: 1 demet maydanoz, 1 demet dereotu, 1 demet nane, 1 yemek kaşığı kekik, 2 litre suda 20 dk kaynatılıp soğutulur. Gün boyu içilir.

Tüm gelinlere gelinliklerinin içinde istedikleri bedende olacakları bir düğün günü geçirmelerini diliyorum…

Dyt Kübra BAL
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Düğün Öncesi Diyet" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Uzm.Dyt.H.Kübra BAL'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Uzm.Dyt.H.Kübra BAL'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
H.Kübra BAL Fotoğraf
Uzm.Dyt.H.Kübra BAL
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Uzman Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi286 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Dyt.H.Kübra BAL'ın Makaleleri
► Düğün Öncesi Beslenme Dyt.Turgay KÖSE
► Diyet Açılımı : Size Özel Diyet Dyt.Berrin YİĞİT
► Yeniden Diyet (Diyet Algısı) Dyt.Buket ADANÇ
► Diyet Kültürü Dyt.Selin ŞEN
► Diyet Hataları Dyt.Turgay KÖSE
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,977 uzman makalesi arasında 'Düğün Öncesi Diyet' başlığıyla benzeşen toplam 33 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


12:09
Top