2007'den Bugüne 92,301 Tavsiye, 28,216 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Diyetisyenlere En Çok Sorulan Sorular ve Cevapları
MAKALE #18673 © Yazan Uzm.Dyt.H.Kübra BAL | Yayın Ağustos 2017 | 7,367 Okuyucu
Diyetisyenlere En Çok Sorulan Sorulan Sorular ve Cevapları

Bazı meslekler vardır ki, söylediğinizde karşınızdaki kişide kısa bir şaşkınlık ve heyacana sebep olur. Diyetisyenlik mesleği de bunlardan bir tanesi. Özellike zayıflama üzerine çalışan bir diyetisyen iseniz, soru yağmuruna tutulabiliyorsunuz. Gerek danışmanlık ofisime gelen gerek sosyal ortamlarda tanıştığım kişiler tarafından en çok aldığım ve cevapladığım soruları tavsiyeediyorum okuyucuları için derledim:

1-) Siz Hep Diyet Mi Yapıyorsunuz?

Elbette hayır. İdeal kilonuzu muhafaza etmek için sürekli diyetteymiş gibi beslenmenize gerek yoktur. Ben de tatlı, hamurlu besinler,.. yiyorum. Toplumumuzda karbonhidratlı besinlerden tamamen kaçınmak mümkün değil. Karbonhidratlı ve aşırı yağlı yiyecekleri yaşamınıza ne kadar dahil ettiğinizle ilgili bir durum. Bu besinler günlük beslenmenize hergün dahil ise elbette kilo probleminiz olacaktır. Fakat, haftada 1-2 gün ve uygun porsiyonlarda ise size kilo aldırmayacaktır.

2-) Kilo Vemem Duracak Mı?

Zayıflama sürecinde kilonuzda 1-2 hafta süren takılma dönemleri yaşayablirsiniz. Fakat, bu takılmayı mutlaka yaşayacaksınız diye bir durum sözkonusu değildir. Kilonuz hiç takılmadan da zayıflayabilirsiniz. Bu durum, vücudunuzun herhangi bir kiloda gösterdiği dirençle ilgilidir. Diyetisyeninizden alacağınız taktiklerle ve atak diyetleriyle bu takılmayı kırabilirsiniz.

3-) Ayda Kaç Kilo Veririm?

Kilo vermek kişiye özel bir serüvendir. Her bireyin metabolizması birbirinden farklı olduğu için kilo verme hızı da değişkendir. Zayıflama sürecinde kadınlar için ayda ortalama 4, erkekler için ise 6 kilo hedef koyabiliriz.

4-) Verdiğim Kiloları Tekrar Alır Mıyım?

Eski beslenme alışkanlıklarına dönülürse, verdiğiniz kilodan daha fazla kilo almanız mümkündür. Diyetisyeninizle birlikte kilo koruma dönemine girmezseniz hayat boyu kilo probleminizle uğraşmak ve sürekli kilo alıp vermek zorunda kalabilirsiniz. Bu durum hem vücudunuzu hem psikolojinizi yıpratır. Diyet sürecinde edindiğiniz olumlu beslenme alışkanlıklarınızı hayat boyu devam ettirmeniz gerekir.

5-) Sabahlara sirkeli su, limonlu su içmeli miyim?

Zayıflama sürecinizde çevrenizden duyduğunuz efsanelere göre değil, diyetisyenininiz size özel hazırladığı beslenme programına uymalısınız. Sabahları aç karna sirkeli, limonlu,.. sular içmek zorunda değilsiniz. Bu suların zayıflamaya herhangi bir etkisi olmadığı gibi sabah boş olan midenizde uyarıcı etki göstererek midenize zarar verebilir.

6-) Suyun içine nane, limon, salatalık, meyve dilimleri katıyorum. Bir zararı veya faydası olur mu?

Aromalı suları zayıflamanıza olumlu ya da olumsuz bir etkisi yoktur. Önemli olan gün içerisinde ne kadar su içtiğinizdir. Eğer suyunuza kattığınız nane, limon, tarçın, vs ile suyunuzu daha kolay içiyorsanız bu şekilde içmeye devam edebilirsiniz.

7-) Diyet yaparken yeşil çay içmesem olmaz mı?

Yeşil çayın, metabolizmayı hızlandırıcı ve yağ yakımını artırıcı etkisi yadsınamaz. Diyet listelerinin vazgeçilmez yardımcılarından birisidir. Fakat keskin kokusu ve tadı nedeniyle sevmeyeni de çoktur. Yeşil çayınıza limon sıkarak içmek tadını epey hafifleteceği gibi, piyasada bulunan yumuşak içimli yeşil çayları, aromalı (yaseminli, melisalı, tarçınlı,..) yeşil çayları da deneyebilirsiniz.

8-) Yiyeceklerle bölgesel kilo verilir mi?

Bölgesel kilo problemi, vücut yapınızla ver hormonlarınızla ilgilidir. Yediğiniz yiyecek ve içecekler, illa ki karnınızdaki, basenlerinizdeki, göğüslerinizdeki yağların yakımına yardımcı olacak diye bir durum yoktur. Bölgesel incelme ve sıkılaşma için spor yapmalısınız.


Dyt Kübra BAL
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Diyetisyenlere En Çok Sorulan Sorular ve Cevapları" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Uzm.Dyt.H.Kübra BAL'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Uzm.Dyt.H.Kübra BAL'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
H.Kübra BAL Fotoğraf
Uzm.Dyt.H.Kübra BAL
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Uzman Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi286 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Dyt.H.Kübra BAL'ın Makaleleri
► Diyetle İlgili Sıkça Sorulan Sorular Dyt.Nil ŞAHİN GÜRHAN
► Bazı Beslenme Soruları ve Cevapları... Dyt.Funda GÖÇER TUZGÖL
► Beslenme Hakkında Merak Edilen Sorular Dyt.Güneş AKYIL AYNACI
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Diyetisyenlere En Çok Sorulan Sorular ve Cevapları' başlığıyla benzeşen toplam 83 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Düğün Öncesi Diyet Kasım 2016
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


02:53
Top