2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Açık Büfe Tatillerde Kilo Almamak İçin Öneriler
MAKALE #18665 © Yazan Uzm.Dyt.H.Kübra BAL | Yayın Ağustos 2017 | 3,413 Okuyucu
Bütün sene çalıştınız, yoruldunuz ve iyi bir tatili hak ettiğinizi düşünüyorsunuz. Fakat, tatil yapacağınız otel her şey dahil açık büfe konseptinde ve siz diyettesiniz. Uçsuz bucaksız masalar, her şeyden sınırsızca alabilirsiniz, envaı çeşitte tatlılar, ara öğün atıştırmalıkları, gece yemeği, sınırsız içecek,...

Düşünürken bile ne kadar tehlikeli olduğunu hissedebiliyorsunuz. Aslında açık büfe tatillerin diyet yapan kişiler için oldukça avantajlı olduğunun söylesem bana inanır mısınız? Evet, her şey dahil açık büfe tatillerden kilo almadan ve sağlıklı beslenerek dönebilirsiniz. İşte tatil boyunca dikkat etmeniz gerekenler:

1) Kilo Aldırmayan Kahvaltı Tabağı: İdeal bir kahvaltı tabağını açık büfede rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Kahvaltı tabağınıza 1 servis kaşığı kadar menemen, 3-4 çeşit peynir, 7-8 adet zeytin, dilediğiniz kadar maydanoz, domates, salatalık koyabilirsiniz. Reçel çeşitlerine eliniz gitmesin. Tatlı ihtiyacınızı taze veya kuru meyvelerden karşılayın. 2 kare dilim dilim karpuz, 1 kayısı, 10-12 adet üzüm alabilirsiniz. 1 dilim tam buğday ekmeği ve çeyrek simit yeterli olacaktır.

2) Servis Tabağınızı 3’e Bölün: Tabağınızın 1/3’lük kısmına ızgara et, tavuk ve balıktan azar azar koyun. Diğer 1/3’lük kısmını zeytinyağlılarla doldurun. Burada dikkat etmeniz gereken kızartma haricindeki yiyecekleri almamanız. Örneğin; şakşuka, kabak kızartması, çıtır tavuk, kızartmış balık, şnitzel,.. gibi. Tabağınızın son 1/3’lük kısmını ise salata malzemeleri ile doldurun. Mısır haricinde tüm çiğ sebzeleri alabilirsiniz. Mayonezli ve patatesli salatalar almayın. Salatanıza sızma zeytinyağı, sirke ve limon ekleyebilirsiniz.

3) İçecek Tercihine Dikkat: Tatil boyunca, asitli ve gazlı içecekler yerine, su, ayran, sade soda, şekersiz çay ve kahve (kremasız) tüketerek kilo almadan tatilinizi tamamlayabilirsiniz. Hazır meyve suları ve şekerli kokteyl içeceklere dikkat. Alkol kullanıyorsanız, oldukça kontrollü davranmalısınız. Haftada 1-2 kez 1 kadeh kırmızı veya beyaz şarap, diyetinizi bozmayacaktır. Fakat, özellikle bira gibi kalorisi yüksek alkollü içecekler tüketmemelisiniz.

4) Olmazsa Olmaz, Ara Öğünler: Açık büfe tatillerde sabah ve öğle yemeği arasında ara öğün yapmanıza gerek yoktur. Aynı şekilde akşam yemeğinde yatana kadar da bir şey yememelisiniz. Fakat, özellikle deniz ve havuz tatili yapıyorsanız ikindi vakitlerinde çok acıkacaksınızdır. 1 avuç leblebi ve 1 kutu ayran veya 1 fincan soğuk/sıcak sütlü kahve ve 1 avuç kuruyemiş karışımı size çok iyi gelecektir. Haftada 1-2 kez 1/2 haşlanmış mısırı da ara öğününüze katabilirsiniz.

5) En Tehlikelisi, Tatlı Büfesi: Rengarenk tatlı büfesinden gözünüzü alamıyor olabilirsiniz. Ben tatlı yemenin bir lüks olduğunu ve seçici olmak gerektiğini düşünüyorum. Açık büfe tatlılarının tamamen görsellikten ibaret olduğunu bilmelisiniz. Hepsinin ana malzemesi aynı; şeker, krema, un, jöle,... Minik kuplarda sunulan sütlü tatlılardan tatiliniz boyunca 1 kez tüketebilirsiniz. İlaveten, en hafif yaz tatlısı olan dondurmayı da haftada 1 kez 2 top kadar tüketebilirsiniz.

6) Tabi ki hareket hareket: Tatil demek hareketsiz kalmak demek değildir. Sabah erken kalkıp civarı dolaşabilir veya geceleri kumsalda tempolu yürüyüşe çıkabilirsiniz. Havuzda ve denizde mümkün olduğunca aktif olmaya çalışın.

Not: Makalede belirtilen porsiyonlar kişiden kişiye göre değişebilmektedir. Size uygun miktarlar için diyetisyeninizle görüşmelisiniz.

Dyt Kübra BAL
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Açık Büfe Tatillerde Kilo Almamak İçin Öneriler" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Uzm.Dyt.H.Kübra BAL'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Uzm.Dyt.H.Kübra BAL'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
H.Kübra BAL Fotoğraf
Uzm.Dyt.H.Kübra BAL
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Uzman Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi286 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Dyt.H.Kübra BAL'ın Makaleleri
► Kışın Kilo Almamak İçin Detoks Şart! Dyt.Burçin ÇELİKEZER
► Kilo Almak İçin Öneriler ÇOK OKUNUYOR Dyt.İrem ÇELİK TÜTÜNCÜ
► Kilo Almak İsteyenlere Öneriler Dyt.Zeynep Işıl KÜÇÜKGÖNCÜ
► Kilo Vermeye Yönelik Öneriler Dyt.Turgay KÖSE
► Zayıflık (Kilo Alamamak) Sorunu, Beslenme Tedavisi ve Öneriler : ÇOK OKUNUYOR Dyt.Yüksel Turan TAŞDEMİR
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Açık Büfe Tatillerde Kilo Almamak İçin Öneriler' başlığıyla benzeşen toplam 64 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Düğün Öncesi Diyet Kasım 2016
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


18:00
Top