2007'den Bugüne 92,301 Tavsiye, 28,216 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Bir Diyet Güncesi
YAZI #3144 © Yazan Dyt.Perihan KOCA ÇELİKDELEN | Yayın Kasım 2016
Sabah erken saatlerde uyanmaya çalışın ve kalkınca 2 bardak limon dilimli ılık suyunuzu için.
Uyandığınız 1 saat süre içinde kahvaltınızı yapın. Eğer hemen kahvaltı yapamıyorsanız ise en azından bir bardak az yağlı süt veya probiyotik yoğurt tüketin ve yaklaşık1-2 saat sonrasında muhakkak kahvaltınızı yapın.
Kahvaltıda yumurta, tam tahıllı ekmek, az yağlı peynir, mevsimine göre yeşillik-domates-salatalık- yeşil biber, zeytin veya cevizden oluşan klasik kahvaltıyı yapın.
Klasik kahvaltınızı diğer günlerde farklılaştırmak istediğinizde ise sütlü tahıl gevreği, menemen, az yağlı börek, evde yapılan tam buğdaydan az yağlı poğaça, simit, bal, pekmez, kuru meyvelerde ilave ederek çeşitliliği sağlayabilirsiniz.
Yalnız kahvaltıda asla dışarıda yapılan poğaçalar, börekler, kruvasanlar ve nutellalı ekmekler veya nutellalı simitler, beyaz ekmek arası soğuk sandviçler olmasın.
Kahvaltının ardından bir fincan sade türk kahvesi ve ya filtre kahve tüketin. Kahve, sindirim sisteminizi harekete geçirir.
Bu süreye kadar aralarda iki - üç bardak daha su içmiş olun.
Öğle yemeğini 12:00- 13:00 arası kahvaltıdan yaklaşık 3 saat sonra tüketmeye çalışın. Eğer erken kalkıyorsanız ve öğle yemeğine daha var ise kahvaltıdan 2-3 saat sonra meyve tüketebilirsiniz.
Öğle yemeğinde daha çok et veya et ürünleri tercih edin. Izgara veya haşlanmış olmalı ve yanında bol salata ile çorbanızı da ihmal etmeyin.
Öğle yemeğinden sonra yine 3- 3,5 saat sonrasında ara öğün yapın. Tercih olarak 1 porsiyon meyve ve 5-6 adet çiğ badem tüketin. Diğer günler için ise tatlı krizleri için özellikle tarçınlı yoğurt ile yulaf ezmesi veya süt ile meyve tüketebilirsiniz.
Sevdiğiniz bir fincan bitki çayını yemekten 1 saat sonra tüketin.
Bu saate kadar da en az 1 litre su içmiş olun.
Akşam yemeğini de yine her ara öğünden 2-2,5 saat sonrasında olduğu gibi yemeye çalışın. Bu saat dilimi de akşam 19:00 ı geçirmeyin.
Ve akşam yemeğinde az yağlı sebze yemeklerinin yanında tam tahıllı ekmek ve yoğurt ve ya yoğurttan ayran-cacık olsun.
Yatmadan iki saat öncesinde de açlığınız olursa tarçınlı süt ya da sade kefir tüketin. Tercih olarak leblebi veya meyve de tüketebilirsiniz.
Ve son olarak içeceğiniz su miktarını da en az 2 litreye ulaştırmış olun. Dikkat edildiyse içilen su oldukça yavaş ve tüm gün boyuncadır. Nedeni yavaş içtiğiniz suyu vücut kullanabilecektir. Ve günün her öğününde tok tutacak tatlı krizlerini önleyecek ve metabolizmaya katkı sağlayacaktır.
Son öğün olarak da rezene, ıhlamur, papatya, melisa veya yasemin çayını da yatmadan 1 saat önce içebilirsiniz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Perihan KOCA ÇELİKDELEN'in Makale ve Yazıları
► Diyet Açılımı : Size Özel Diyet Dyt.Berrin YİĞİT
► Yeniden Diyet (Diyet Algısı) Dyt.Buket ADANÇ
► Diyet Kültürü Dyt.Selin ŞEN
► Diyet Hataları Dyt.Turgay KÖSE
► Diyet Nedir? Dyt.Nurten ÇETİN
► Diyet Palavraları Dyt.Elif ÖZCAN
► Ketojenik Diyet Dyt.Miray PAZAR
► Oruç ve Diyet Dyt.Seda KAYA
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Bir Diyet Güncesi' başlığıyla benzeşen toplam 30 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Kilo Nasıl Alınır? Aralık 2016
► Beslenmedeki Hakikat Ekim 2016
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


01:31
Top