2007'den Bugüne 92,326 Tavsiye, 28,224 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Doğru Maden Suyu
YAZI #3583 © Yazan Dyt.Aylin TUNÇ | Yayın Mayıs 2017
Halk arasında soda ve maden suyu aynı anlamlara geliyormuş gibi kullanılsa da aslında farklı ürünlerdir. Soda, içilebilen herhangi bir suya karbondioksit ve bikarbonat eklenerek elde edilen yapay bir içecektir. İçinde ekstra mineral barındırmaz. Maden suyu ise, litresinde 1 gramın üzerinde çözünmüş mineral ve 250 miligramın üzerinde doğal karbondioksit gazı bulunduran su anlamına gelmektedir, doğaldır. Birbiri yerine kullanılan bu iki içecek arasındaki farklar;
• Karbondioksit maden suyunda doğal olarak bulunurken, sodaya sonradan eklenmiştir.
• Maden suyu mineral bakımından çok zengindir. Soda ise mineral içermez.
• Maden suyu doğal bir içecektir, soda yapaydır.
Maden Suyunun Faydaları:
• Yağ ve kalori içermemesi sebebi ile kilo alımına etki göstermez, diğer kolalı gazlı içeceklere iyi bir alternatif oluşturur.
• İçeriğindeki mineraller sayesinde özellikle menapoz sonrası dönemde kadınlarda görülen osteoporozun önlenmesinde etki gösterir.
• Zengin bir sülfat kaynağı olması sebebiyle sindirime yardımcıdır.
• Bol miktarda silis içermesi sebebiyle cilt dostudur.
Dikkat!!
• Maden suyu alırken şeker, tatlandırıcı, herhangi bir kimyasal içermemesine dikkat edilmelidir. Eğer maden suyunuzu tatlandırmak istiyorsanız içerisine bir kaç dilim taze meyve atabilirsiniz.
• Alınan maden suyunun düşük sodyumlu, yüksek magnezyum ve kalsiyum içermesine dikkat edilmelidir.
• Yüksek tansiyon, böbrek ve kalp hastalığı benzeri sağlık problemleri bulunan bireylerin maden suyu tüketiminde kontrollü olmaları gerekmektedir.
• Günde 2 x 200 ml miktarı aşılmadığında yararlı etkileri ortaya çıkmaktadır.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Aylin TUNÇ Fotoğraf
Dyt.Aylin TUNÇ
İzmir
Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi1 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Aylin TUNÇ'un Yazıları
► Maden Sularının Yararları Dyt.Turgay KÖSE
► Şalgam Suyu Dyt.Serpil TARMAN
► Gümüş Suyu Zayıflatır Mı Dyt.Pınar ERMİŞ
► Peynir Altı Suyu Proteini Dyt.Tuncay KARAHASANOĞLU
► Doğru Karbonhidratlar Dyt.Ebru YILDIRIM
► Hamilelikte Doğru Beslenme Dyt.Zeynep KULAKCI
► Doğru Diyet İlkeleri Dyt.Fatma GÖNEN
► Doğru Zayıflama Stratejileri Dyt.Zeynep Işıl KÜÇÜKGÖNCÜ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Doğru Maden Suyu' başlığıyla benzeşen toplam 63 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Ramazan Ayında Beslenme Mayıs 2017
◊ Ödeme Veda Tarifleri Mayıs 2017
◊ Ara Öğün Yapmalı mı? Mayıs 2017
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


10:37
Top