2007'den Bugüne 92,227 Tavsiye, 28,206 Uzman ve 19,962 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Yeşil Soğan Tüketmeyen Kalmasın
YAZI #1996 © Yazan Dyt.Ayşe Tuğba ŞENGEL | Yayın Şubat 2014
Yeşil soğan diğer bir adıyla taze soğan sofralarımızdan ve salatalarımızdan eksik edilmemesi gereken bir sebzedir. İçerdiği vitamin, mineraller ve besin öğeleri sayesinde birçok hastalığa iyi gelir.

Yeşil soğan tüketen kişilerde iyi huylu yani HDL dediğimiz kolesterolün seviyesinin arttığı görülmüştür. Dolayısıyla kalp hastalıklarına karşı koruyucu olduğu tespit edilmiştir.

Serbest radikaller vücudumuzda bozulmaya uğrayan ve hücreleri bozarak onları zararlı hale getiren maddelerdir. Birçok hastalığın sebepleri arasında gösterilmektedir.

Yeşil soğanın içerdiği sülfür bileşikleri serbest radikalleri süpürücü özelliğe sahip olduğu için aynı zamanda kuvvetli bir antioksidandır. Tabi ki çok yüksek ısıl işlem uygulanmamalıdır. Çünkü yararlı özellikleri kaybolur.

Yüksek oranda C vitamini içerdiği için bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Kış aylarında grip ve soğuk algınlığına karşı koruyucu etkisi vardır.

İçeriğindeki sistein maddesi sayesinde öksürüğe ve balgama karşı iyi gelir.

Yeşil soğanın içerisindeki quercetin çok güçlü antioksidan maddelerden biridir ve kansere karşı vücudu serbest radikallerden korur. Quercetin kolesterolün damar çeperini kalınlaştırmasına engel olan bir maddedir.

Yeşil soğanı mutlaka salatalarımızda haftada 3-4 defa tüketmeliyiz. Saydığımız bütün bu sağlığı koruyucu etkilerini görmek için mutlaka düzenli tüketmeli ve fazla ısıl işlem uygulamamalıyız.

Mide problemi olan bireyler çiğ olarak yeşil soğan tüketirken miktara dikkat etmeli ve çok sıklıkla tüketmemeli.


Diyetisyen ve Beslenme Koçu
Ayşe Tuğba ŞENGEL
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Ayşe Tuğba ŞENGEL'in Makale ve Yazıları
► Yeşil Çay Dyt.Gizem Nur SAVACİ BAHAR
► Yeşil Çay Dyt.Esen KARACA
► Yeşil Çay Dyt.Yusuf YAŞAR
► Yeşil Çay Dyt.Gamze KAÇAR BOZKURT
► Yeşil Çay ile Zayıflama Dyt.Nursel EROĞLU
► Siyah Çay ve Yeşil Çay Dyt.Sinem AKGÜN
► Siyah Çay mı Yeşil Çay mı? Dyt.Eda AĞILLI
► Yeşil Çay Özünün 10 Faydası Dyt.Seyit KALAYCI
► Yeşil Çay Mucizesi Kateşin Dyt.Serap ORAK
► Beslenmede Yeşil Çay Desteği Dyt.Çağlayan ŞAHİN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,962 uzman makalesi arasında 'Yeşil Soğan Tüketmeyen Kalmasın' başlığıyla benzeşen toplam 13 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Dukan Diyeti Listesi Temmuz 2017
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


11:03
Top